Steelseries Apex M800 review: mechanisch met dome-gevoel

8 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Geschikt voor Mac
  3. 3. QS1
  4. 4. Verlichting
  5. 5. Steelseries Engine
  6. 6. Conclusie
  7. 1 besproken product
  8. 8 reacties

Verlichting

Met de nieuwe QS1-switches zijn we er echter nog niet als het gaat om opvallende kenmerken van de Steelseries Apex M800. We hebben het al eerder laten vallen, maar we hebben hier te maken met een toetsenbord met RGB-switches. De led zit net zoals het geval is bij de RGB-switches van Cherry in het midden, wat een gelijkmatige belichting per toets oplevert. Je kunt vervolgens per toets inschakelen welke kleur uit een spectrum van 16,8 miljoen kleuren hij moet hebben. Het Steelseries-logo rechts bovenaan is eveneens verlicht en is ook afzonderlijk in te stellen. 

SteelSeries Apex M800 Black

De mogelijkheden op het gebied van verlichting zijn zeer uitgebreid en allemaal in te stellen in de Steelseries Engine-software waarmee je het toetsenbord beheert en instelt. Je kunt er uiteraard alle mogelijke kleuren kiezen, per toets of per groep toetsen. Er zijn ook allerlei effecten beschikbaar. Je kunt de verlichting laten 'ademen', met Reactive Key kun je een toets van kleur laten veranderen nadat je hem hebt ingedrukt en met een Cooldown Timer kun je een toets een bepaalde kleur geven voor een vooraf ingestelde tijd. Verder zijn er allerlei templates die je kunt selecteren.

SteelSeries Apex M800 Black

Mocht je je vervelen, dan kun je op het toetsenbord ook altijd terecht voor een spelletje. Klassiekers zoals Snake en Mijnenveger kun je zonder tussenkomst van een computer op het toetsenbord spelen. Niet bijster zinvol wellicht, maar wel grappig en een van de 'voordelen' van het hebben van een extra processor.

Qua verlichting is het ten slotte zeker nog het vermelden waard dat er ook verlichting aan de zijkanten van het toetsenbord is aangebracht. Die verlichting is voor zover wij het hebben kunnen zien niet regelbaar.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate SteelSeries Apex M800 Black

SteelSeries Apex M800 Black

  • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0