Steelseries Apex M800 review: mechanisch met dome-gevoel

8 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Geschikt voor Mac
  3. 3. QS1
  4. 4. Verlichting
  5. 5. Steelseries Engine
  6. 6. Conclusie
  7. 1 besproken product
  8. 8 reacties

Steelseries Engine

Centraal bij de Steelseries Apex M800 staat de Engine-software. Die software ziet er bedrieglijk eenvoudig uit. Als je op het startscherm aankomt, zie je eigenlijk maar twee mogelijkheden, Illumination en Key Bindings. De twee zijn prettig gescheiden van elkaar dus. Prominent aanwezig is uiteraard een weergave van het toetsenbord. Daar kun je eenvoudig de toetsen selecteren die je wilt configureren, of meteen hele groepen toetsen selecteren. 

De mogelijkheden zijn behoorlijk uitgebreid. Je kunt met iedere toets vrijwel doen wat je wil, niet alleen op het gebied van kleuren, maar ook op het gebied van wat hij door moet geven. Je kunt een bepaald profiel koppelen aan een game. Als die game dan opgestart wordt, koppelt het toetsenbord meteen het juiste profiel aan die game.

SteelSeries Apex M800 Black

Een macro aanmaken is niet ingewikkeld, maar je kunt hem vanuit de macro recorder niet meteen toewijzen aan een bepaalde toets. Daarvoor moet je eerst weer naar een toets gaan en daar de keuze maken dat je er een macro aan toe wilt wijzen. Dat kan wat ons betreft iets handiger. Sowieso is er Steelseries kennelijk erg veel gelegen geweest aan het zo clean mogelijk maken van het startscherm. In contextmenu's zit nu namelijk wel heel erg veel weggestopt, onder allerlei uitvouwmenu's. Als je er eenmaal aan gewend bent, is er prima mee te werken, maar intuïtief zouden we het niet durven noemen.

SteelSeries Apex M800 Black

De macro's zijn in te stellen in de software, maar zouden ook on the fly gemaakt moeten kunnen worden. Wij hebben in de tijd die wij voor het testen hadden niet uit kunnen vogelen hoe dat in zijn werk zou moeten gaan overigens. De Steelseries-toets is hier in ieder geval niet voor te gebruiken. 


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate SteelSeries Apex M800 Black

SteelSeries Apex M800 Black

  • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0