Steelseries Apex M800 review: mechanisch met dome-gevoel

8 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Geschikt voor Mac
  3. 3. QS1
  4. 4. Verlichting
  5. 5. Steelseries Engine
  6. 6. Conclusie
  7. 1 besproken product
  8. 8 reacties

Conclusie

De Steelseries Apex M800 biedt vrijwel alles wat je van een modern mechanisch gaming toetsenbord mag verwachten. Waar we vorig jaar nog niet bepaald onder de indruk waren van de Kailh-switches in de Razer BlackWidow, zijn we bij daar bij dit toetsenbord juist het meest van gecharmeerd. De QS1-switches in de Apex M800 zijn dan ook radicaal anders dan zo goed als alle switches die we tot nu toe hebben gezien. Ze blinken met name uit op het gebied van stabiliteit. De throw/travel van deze switches is vrij kort, dus dat zou voordelen op kunnen leveren tijdens het gamen. De relatief zachte aanslag van de toetsen is in het begin wat wennen, maar wij zijn inmiddels overtuigd. Ze maken ook nog eens zeer weinig geluid voor mechanische switches.

Op het gebied van de software kunnen we het cleane uiterlijk van het startscherm waarderen, al gaat dit wel wat ten koste van het overzicht. Echt intuïtief zit de interface niet in elkaar, al is hij vrij snel eigen te maken gelukkig. De mogelijkheden zijn lekker uitgebreid. Wij hebben niet meteen iets opgemerkt op het gebied van verlichting, macro's en dergelijke wat we echt missen. Eigenlijk het enige wat we niet hebben kunnen vinden is de mogelijkheid om profielen te delen met vrienden of een community, iets wat met producten van andere merken wel mogelijk is.

Mocht je verwachten dat al dit fraais goedkoop is, dan moeten we je teleurstellen. Gemiddeld moet de Apex M800 199 euro opbrengen. Dat is geen kattenpis, om het maar eens zo te zeggen. Je hebt dan echter wel een uitstekend toetsenbord op je bureau staan. We belonen de Steelseries Apex M800 dan ook met een Hardware.Info Ultimate Award. 


Steelseries Apex M800


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate SteelSeries Apex M800 Black

SteelSeries Apex M800 Black

  • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0