Steelseries Apex M800 review: mechanisch met dome-gevoel

8 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Geschikt voor Mac
  3. 3. QS1
  4. 4. Verlichting
  5. 5. Steelseries Engine
  6. 6. Conclusie
  7. 1 besproken product
  8. 8 reacties

Inleiding

Steelseries maakt allerlei randapparatuur, maar bij ons staat het merk toch voornamelijk bekend als fabrikant van toetsenborden, al was het maar vanwege het feit dat MSI ze gebruikt in de gaming-laptops die dat bedrijf uitbrengt. Vandaag bespreken we de bijzondere Apex M800, een mechanisch gaming toetsenbord dat gebruikmaakt van een switch die we nog niet eerder hebben gezien, de QS1. We zijn er dan ook uitgebreid mee aan de slag gegaan, om eens te kijken/voelen hoe dat nou bevalt.


Uiterlijk heeft de Apex M800 een voor Steeleries kenmerkende wigvorm meegekregen. Die wigvorm is vrij extreem, waardoor het gedeelte dat het dichtst bij je staat erg dun is. Dat heeft als voordeel dat de noodzaak voor een polssteun minder aanwezig is dan bij hogere toetsenborden. De zeer lage toetsen dragen hier ook aan bij. Wij misten de polssteun in ieder geval niet tijdens onze test.

SteelSeries Apex M800 Black

Opvallend is verder ook de zeer grote spatiebalk. Die is letterlijk en figuurlijk niet te missen. De claim van Steelseries is dat de Apex M800 het snelste toetsenbord ter wereld is. Dat slaat natuurlijk met name op de gebruikte switches en de aanwezigheid van een dedicated processor uitsluitend voor de toetsaanslagen, maar een grote spatiebalk helpt daar wellicht ook bij. Ook als je tijdens games graag je spatiebalk met je vlakke hand bedient, kan dit grote exemplaar een voordeel opleveren. Ergonomisch heeft het wat ons betreft in ieder geval niet echt een duidelijk voordeel. 


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate SteelSeries Apex M800 Black

SteelSeries Apex M800 Black

  • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0