Samsung Wireless Audio Multiroom review: driehoekig geluid

30 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Plat of rechtop
 3. 3. Aansluitingen
 4. 4. Installatie
 5. 5. App
 6. 6. Testverantwoording
 7. 7. Luisterimpressie: Samsung M3
 8. 8. Luisterimpressie: Samsung M5
 9. 9. Luisterimpressie: Samsung M7
 10. 10. Conclusie
 11. 3 besproken producten
 12. 30 reacties

Conclusie

We zijn behoorlijk onder de indruk van de line-up multiroom-speakers die we hebben besproken in deze review. Vergeleken met sets die we eerder hebben besproken, doen ze het gewoon goed. De installatie verliep met de meest recente software bij ons in ieder geval vlekkeloos en de app werkt in het algemeen prettig en vrij goed, al is daar her en der nog wel wat te winnen. Van het uiterlijk moet je wel houden, iets wat niet voor iedereen zal gelden, gokken we zo.

Over de geluidskwaliteit van de speakers zijn we in het algemeen goed te spreken. We zijn met name zeer gecharmeerd van de kleinste van het stel, de M3. Die moet (uiteraard) wat overtuiging in het laag missen, maar weet verder een uitstekend, fris en helder geluidsbeeld neer te zetten. Vergelijken we hem met de Play:1 van Sonos, die we er voor deze test ook even bij gepakt hebben, dan wint Samsung het met twee vingers in de neus, zeker als je ook nog eens bedenkt dat hij gemiddeld niet meer hoeft te kosten dan 160 euro. De kans dat hij binnenkort nog wat verder gaat zakken in prijs, is overigens aanwezig, aangezien Samsung recent een nieuwe lijn heeft aangekondigd, die eind dit jaar op de markt moet komen.

De M5 en M7 zetten een beduidend steviger en voller geluid neer, maar de M5 mist duidelijk wat helderheid en definitie, al is hij met een gemiddelde prijs van zo’n 220 euro erg scherp geprijsd voor een apparaat in dit segment. Als je voor een van deze twee grotere speakers gaat, dan zouden we echter aanraden om een euro of 70 extra uit te geven en voor de M7 te gaan. Die zet het meest complete geluidsbeeld neer, wederom tegen een voor dit segment zeer scherpe prijs. Hij klinkt her en der wel wat ongepolijst, iets wat je met name goed hoort als je het volume heel ver open schroeft. Vergeleken met de 299 euro kostende speakers van de verschillende concurrenten, slaat hij echter zeker een goed figuur.

Naast de geluidskwaliteit van met name de M3 en de M7, is ook de Samsung Multiroom-app iets om blij van te worden. Die werkt in het algemeen uitstekend en ook het installeren van speakers is een fluitje van een cent. Dat klinkt als iets wat altijd het geval zou moeten zijn, maar dat is het in onze ervaring in de praktijk bij lange na niet. 

Al met al krijgt de Samsung WAM350/351 M3 een dikverdiende Excellent Choice Award. Eenzelfde award is er voor de grootste speaker van het stel, de WAM750/751 M7. Aan beide apparaten doe je simpelweg een uitstekende koop, mits je kan leven met het relatief uitgesproken uiterlijk uiteraard.


Samsung Wireless Audio Multiroom M3
Samsung Wireless Audio Multiroom M7


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Samsung WAM351 M3 White

Samsung WAM351 M3 White

 • Spotify Connect
 • Bluetooth
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
Samsung WAM551 M5 White

Samsung WAM551 M5 White

 • Spotify Connect
 • Bluetooth
 • WiFi

199,00 €

1 winkel
Excellent Samsung WAM751 M7 White

Samsung WAM751 M7 White

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Spotify Connect
 • Bluetooth
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
0
*