Synology 2016: voorproefje DSM 6.0

29 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. DSM 6.0, Apple Watch
  3. 3. Video Station, virtualisatie
  4. 4. Router
  5. 5. Nieuwe modellen DS716+, DS416, DS216se en DS216play
  6. 29 reacties

DSM 6.0, Apple Watch

De volgende versie van Disk Station Manager wordt versie 6.0. Opvallend is dat er een duidelijker onderscheid komt tussen de mogelijkheden voor consumenten en voor de zakelijke markt. Zo komt er een uitgebreidere mailserver MailPlus beschikbaar. Bijzonder aan deze server is de mogelijkheid om een hoge beschikbaarheid te creëren door gelijktijdig meerdere servers actief te hebben. Mocht er een uitvallen dan kan de andere server het opvangen. Ook bij druk verkeer kan met behulp van load balancing tussen meerdere servers een betrouwbare en vlotte service worden gerealiseerd. Gedurende de beta is MailPlus gratis onbeperkt te gebruiken, maar Synology denkt ook na over een licentiestructuur om deze toevoeging aan haar besturingssysteem te gebruiken. De release van DSM 6.0 wordt door Synology begin volgend jaar verwacht.

Ook komt er een spreadsheetfunctie beschikbaar waarmee je met meerdere gebruikers tegelijk aan een bestand kunt werken. Daarnaast kun je eenvoudig backups maken met behulp van Cloud Station Backup. Daarbij wordt gebruikgemaakt van intelliversioning, waarbij automatisch de belangrijkste versie van een bestand wordt bewaard. Verder wordt het mogelijk om van meer clouddiensten gebruik te maken voor backup van je bestanden op het internet.

Synology volgt de ontwikkelingen op het gebied van wearables uiteraard ook. Het bedrijf komt onder andere met apps voor de Apple Watch. Zo kun je vanaf het horloge van Apple DS Audio gaan bedienen en fungeert het dan als een soort afstandsbediening. Ook kun je de notities van DS Note raadplegen en nieuwe notities toevoegen.

0
*