Synology 2016: voorproefje DSM 6.0

29 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. DSM 6.0, Apple Watch
  3. 3. Video Station, virtualisatie
  4. 4. Router
  5. 5. Nieuwe modellen DS716+, DS416, DS216se en DS216play
  6. 29 reacties

Video Station, virtualisatie

De videoafspeelmogelijkheden van Video Station worden nog verder verbeterd, de interface krijgt een make-over waardoor het gebruiksgemak toeneemt. Ook nieuw is de mogelijkheid om offline een film te laten transcoderen. Dat kun je oproepen via de mobiele DS video app van Synology op je mobiel of tablet. Waarna de NAS aan de slag gaat om de video geschikt te maken om die later te kunnen bekijken. DS video was er al voor Android, iOS en Samsung-televisies, maar komt ook als Windows-app en voor de streamers van Roku beschikbaar. DSM 6.0 biedt ook ondersteuning voor 64-bit processors.

Synology volgt Netgear met de toevoeging van het BTRFS-bestandssysteem waarmee je continue snapshots kunt maken. In DSM 6.0 zul je bij het aanmaken van een nieuw volume de vraag krijgen of je gebruik wil maken van dit geavanceerde bestandssysteem. Het wordt daarnaast mogelijk om razendsnel snapshots te maken en deze over te zenden naar een NAS op afstand op een recovery site. Je kunt daar dan op overschakelen als dat nodig mocht zijn vanwege een calamiteit op de plaats van de originele NAS.

Naast de MailPlus-server komt er nog een andere toevoeging gericht op de zakelijke markt. Ook Synology gaat virtualisatie ondersteunen. Gezien de relatief zware eisen die hierbij aan de hardware worden gesteld komt dit alleen beschikbaar voor de zakelijke modellen. Het wordt mogelijk om vrij precies de hardware te selecteren die voor de virtuele machines wordt gebruikt. Ook kun je er voor kiezen om bovenop de draaiende DSM een virtuele DSM te draaien. Verder gaat het mogelijk worden om live een workload naar een andere Synology server te migreren zonder dat gebruikers daar direct iets van merken. Net als de MailPlus-toevoeging is het gebruik van de virtualisatiemogelijkheden tijdens het bèta-programma gratis, later zal Synology mogelijk komen met een licentiestructuur hiervoor.

0
*