Achtergrond: alles wat je moet weten over drones

32 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Met kunst en vliegwerk
 3. 3. Zelfbouw of Ready To Fly?
 4. 4. Gebruiksdoelen
 5. 5. Drones voor video
 6. 6. Altijd stabiele beelden
 7. 7. Populaire Drones
 8. 8. Xiro Xplorer
 9. 9. Wet en regelgeving
 10. 10. Conclusie
 11. 32 reacties

Gebruiksdoelen

Eén van de redenen waarom de drones van DJI zo populair zijn geworden, is het feit dat ze leverbaar zijn met ingebouwde camera’s, of met de mogelijkheid om een GoPro actiecamera of zelfs een echte filmcamera eronder te monteren. Volgens DJI worden haar drones bijna altijd gebruikt voor het maken van foto- en video-opnames, een mogelijkheid die grote aantrekkingskracht heeft op zowel consumenten als professionele fotografen en filmmakers. Ook onderzoeksbureau GfK ziet het maken van beeldopnames als de grootste toepassing van drones, zowel nu als in de nabije toekomst. Dat maken van opnames kan overigens met verschillende doeleinden. Drones worden namelijk niet alleen gebruikt om ‘mooie’ video’s te schieten, maar worden bijvoorbeeld ook ingezet door boeren voor controle van gewassen en door brandweerkorpsen om een brand in kaart te brengen.

Hobbyisten gebruiken drones daarnaast ook om mee te racen. Dit gebeurt meestal in combinatie met een FPV bril, waarmee de bestuurder het beeld ziet vanuit de drone. Deze race-drones zijn doorgans erg compact en kunnen snelheden tot ver boven honderd kilometer per uur behalen.

Met andere gebruiksdoelen voor drones wordt ook geëxperimenteerd. Amazon heeft bijvoorbeeld al laten weten dat het in de toekomst pakketjes wil gaan bezorgen met drones. Voordat dit werkelijkheid wordt, zal er echter nog veel moeten veranderen, zowel qua regelgeving als qua technische mogelijkheden. Drones hebben nu namelijk een beperkte vliegduur van maximaal zo’n 20 minuten, en daardoor ook een beperkte actieradius.


Amazon wil drones in de toekomst inzetten voor het bezorgen van pakketjes.

0