Cooler Master MasterCase 5 en 5 Pro review: nieuwe richting

23 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. MasterCase 5 Pro
 5. 5. Testprocedure
 6. 6. Testresultaten koeling 200 watt
 7. 7. Testresultaten koeling 400 watt
 8. 8. Testresultaten geluidsproductie
 9. 9. Foto's
 10. 10. Specificaties
 11. 11. Conclusie
 12. 2 besproken producten
 13. 23 reacties

Uiterlijk

Op deze en de volgende pagina gaan we in op de MasterCase 5. Daarna bespreken we de MasterCase 5 Pro aan de hand van de verschillen met het basismodel.

De MasterCase 5 valt al direct op door het design, dat traditionele Cooler Master elementen combineert met een duidelijk nieuw smoelwerk. Met name het mesh-voorpaneel en het - licht gerestylede - logo doen denken aan klassiekers als de CM 690-serie, maar de vele hoeken en schuine lijnen zijn beslist nieuw. Wij zijn er wel van gecharmeerd, de basisuitvoering oogt strak en kleiner dan hij eigenlijk is.

Handig zijn de twee handvatten aan de bovenzijde; onder de plastic afwerking gaat stevig staal schuil en je kunt de kast er moeiteloos aan optillen. Verder valt op dat de onderdelen netjes op elkaar aansluiten - waar je naden ziet, zijn die onderdeel van het design. De kast is afgewerkt met een matzwarte verflaag, die duidelijk gladder aanvoelt dan we gewend zijn. Hierdoor sluiten de plastic en stalen elementen erg mooi op elkaar aan. Cooler Master behuizingen, zeker in het midden en hoge segment, stonden al niet bekend om hun matige afwerking, maar de MasterCase 5 kan zich meten met de top op dit vlak.

Cooler Master MasterCase 5

Het voorpaneel van de kast bevat twee USB 3.0-poorten, een power- en een reset-knop, alsmede audio in- en uitgangen. Die laatste zijn in metaal uitgevoerd; een kleinigheid, maar ze geven net een wat luxere uitstraling. Net als de meeste andere externe elementen is het voorpaneel modulair, maar vooralsnog is er nog geen alternatief beschikbaar. Op Computex in juni van dit jaar toonde Cooler Master wel al een versie met geheugenkaartlezer en meer USB-poorten, die naar verluidt met de 'Maker' editie moet verschijnen.

Cooler Master MasterCase 5

Bovenop zien we de twee handgrepen; de voorste is wat hoger dan de achterste, maar dat is bij het dragen geen probleem. Er tussenin zit een groot rooster voor de nodige afvoer van warme lucht. Dat is met schroeven bevestigd en niet zonder reden: de hele bovenzijde kan met een optionele uitbreiding aangepast worden. Wat bij ons testexemplaar negatief opviel was dat dit rooster enigszins bol staat: je kunt het een paar millimeter indrukken, en dan veert het weer terug. Niet iets waar je in de praktijk last van hebt, maar het doet afbreuk aan de verder zo fraaie afwerking.

Cooler Master MasterCase 5

De achterkant van de MasterCase 5 verraadt ook dat hierover is nagedacht. Het meest in het oog springend is de verticaal traploos verstelbare ophanging voor ventilators en radiators, maar ook de duimschroeven die vastzitten aan de panelen (en die je dus niet kunt kwijtraken) en de bevestiging voor de voeding mogen vermeld worden. Ook handig is de kabelgeleider in het onderste slotplaatje, waarmee je bijvoorbeeld ervoor kunt zorgen dat je je toetsenbord en muis vastmaakt aan je systeem. Geen van deze zaken is uniek of nieuw, maar het zijn wel alle dingen die prettig zijn bij het inbouwen van een systeem.

Cooler Master MasterCase 5


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Cooler Master MasterCase 5

Cooler Master MasterCase 5

 • 2 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
Cooler Master MasterCase Pro 5

Cooler Master MasterCase Pro 5

 • Venster
 • 3 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
0