Cooler Master MasterCase 5 en 5 Pro review: nieuwe richting

23 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. MasterCase 5 Pro
 5. 5. Testprocedure
 6. 6. Testresultaten koeling 200 watt
 7. 7. Testresultaten koeling 400 watt
 8. 8. Testresultaten geluidsproductie
 9. 9. Foto's
 10. 10. Specificaties
 11. 11. Conclusie
 12. 2 besproken producten
 13. 23 reacties

MasterCase 5 Pro

Die oplossing heet de MasterCase 5 Pro, maar - en hier zit 'm de crux van het hele concept - als je al bezitter bent van de Master Case 5, dan kun je bij Cooler Master de onderdelen kopen om de stap naar 'Pro' te maken. Feitelijk zijn er vier verschillen: 1) een houder voor een 280 mm radiator aan de bovenkant met bijbehorende open 'mesh' cover, 2) een zijpaneel met venster, 3) een extra hardeschijfkooi voor 3 3,5" disks en 4) een extra 14 cm intake ventilator aan de voorzijde.

De MasterCase 5 Pro ziet er duidelijk anders uit dan de 'gewone' variant, maar de familietrekjes zijn evident. Het aardige is dus dat je kunt kiezen voor een 'tussenmodel' door bijvoorbeeld wel een paneel met venster te kopen, maar de andere bovenkant achterwege te laten.

Cooler Master MasterCase Pro 5

De bovenkant is bij de 5 Pro van mesh, om nog meer lucht af te kunnen voeren van de eronder gelegen radiator en/of fans.

Cooler Master MasterCase Pro 5

Onder de plastic/mesh kap bevindt zich deze speciale ophanging voor waterkoeling en/of fans. Er is ruimte voor een radiator van 280 mm, maar 240, 140 en 120 kunnen uiteraard ook. De ophanging zet je eenvoudig vast met vier duimschroeven. Te zien is ook dat voor het plaatsen van de kap de plastic afwerking van het achterste handvat verwijderd moet worden.

Cooler Master MasterCase Pro 5

Intern treffen we bij de MasterCase 5 Pro een extra hardeschijf kooi voor 3 3,5" of 2,5" opslagmedia. We hebben hier de kooien in de posities gezet zoals Cooler Master ze levert, dus met de 3x kooi bovenin en de 2x kooi onderin. Hoewel beide 2,5" 'Slip-and-Clip' houders intern geplaatst zijn, zitten er geen extra bij de 5 Pro - wel kan je ze los bestellen.

Cooler Master MasterCase Pro 5

De 5 Pro heeft een extra 140 mm fan aan de voorzijde. Die zorgt vooral voor extra koeling van de aan de onderkant geplaatste hardeschijven. Qua layout zou het handiger zijn om de kooi voor 3 disks lager te plaatsen.

Cooler Master MasterCase Pro 5

Nog beter zou zijn om een van de twee 14 cm fans bovenin te plaatsen - maar Cooler Master gaat er niet onredelijkerwijs vanuit dat je bij de 5 Pro daar waterkoeling monteert. Enfin, tijd om te zien hoe de beide uitvoeringen het doen met standaardkoeling!

Cooler Master MasterCase Pro 5


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Cooler Master MasterCase 5

Cooler Master MasterCase 5

 • 2 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
Cooler Master MasterCase Pro 5

Cooler Master MasterCase Pro 5

 • Venster
 • 3 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
0