ASUS Maximus VIII Impact review: mITX overklokmoederbord

17 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Storage
 3. 3. Connectiviteit
 4. 4. Audio
 5. 5. Overklokopties
 6. 6. Specificaties en BIOS-screenshots
 7. 7. Hoe hebben we getest + bClk waardes en BIOS-versies
 8. 8. Benchmarks (CPU)
 9. 9. Benchmarks (geheugen en IGP)
 10. 10. USB 3.1 prestaties
 11. 11. Stroomverbruik
 12. 12. Geluidskwaliteit
 13. 13. Conclusie
 14. 1 besproken product
 15. 17 reacties

Conclusie

De ASUS Maximus VIII Impact is primair en secundair een overklokkersbord. Het moederbord heeft alle overklokopties die op een klein Mini-ITX-moederbord realistisch zijn, bijvoorbeeld meer en betere fases voor de CPU-stroomvoorziening. Daarnaast heeft het een HEX-scherm voor probleemoplossing en zijn er zelfs voltagemeetpunten aanwezig. Waar het bord in uitblinkt is het overklokken van het geheugen.

Hierbij moeten we echter een belangrijke nuancering aanbrengen: het zijn voornamelijk extreme overklokkers die hier profijt van zullen hebben. Dat wil zeggen, mensen die de temperaturen met LN2 of phase change koeling ver onder de nul houden. Wie zijn Skylake-processor wil overklokken naar bijvoorbeeld 4,6 GHz, zal hoogstwaarschijnlijk genoeg hebben aan een 'gewoon' Z170 Mini-ITX-moederbord. 

Asus Maximus VIII Impact

Hoe geschikt is hij als gaming-moederbord? Het geluid van de Impact is uitstekend, maar het verschil met andere moederborden is nog altijd klein. Daarnaast moet het ondersteuning voor M.2 missen, wat een groot gemis is. Wel heeft hij een U.2-aansluiting, maar hier is op dit moment helaas maar één (peperdure) SSD voor. Ook heeft de Impact wat minder USB-poorten, maar voor de rest verschilt het bord niet veel van andere moederborden.

Met een adviesprijs van 240 euro is hij echter niet goedkoop. Als gamen je doel is, heeft de Impact weinig meerwaarde en volstaat een veel goedkoper moederbord. Voor een Mini-ITX-systeem dat geschikt is voor extreem overklokken bestaat er op dit moment echter geen alternatief.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Asus Maximus VIII Impact

Asus Maximus VIII Impact

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
0