MSI Nightblade MI-017EU review: nog compacter

34 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Intern
 3. 3. Testresultaten (Cinebench 10 32-bit)
 4. 4. Testresultaten (Cinebench R15)
 5. 5. Testresultaten (3DMark FireStrike) 
 6. 6. Testresultaten (PCMark 7) 
 7. 7. Testresultaten (PCMark 7 Storage) 
 8. 8. Testresultaten (PCMark 8 Storage) 
 9. 9. Testresultaten (Energieverbruik) 
 10. 10. Testresultaten (Geluidsproductie)
 11. 11. Specificaties en prestaties
 12. 12. Foto's
 13. 13. Conclusie
 14. 1 besproken product
 15. 34 reacties

Conclusie

Wellicht vraag je je af: waar zijn de gamebenchmarks van dit systeem? Het antwoord is simpel: die hebben we achterwege gelaten. De configuratie is zo goed als identiek aan de eerder geteste Nightblade B85C. Doordat we al twee versies van dit systeem hebben moeten testen, was overduidelijk dat de prestaties elkaar nagenoeg niet ontlopen. In de praktijk ga je het niet merken. Bekijk dus onze review van de Nightblade B85C-036EU voor een indicatie van de gameprestaties.

De nieuwe Nightblade van MSI is feitelijk identiek aan de 'oude', alleen is hij nog wat kleiner geworden. Dat dat gedaan is zonder dat de geluidsproductie hoger is geworden, is een mooie prestatie. Helaas blijft verder ons eerdere oordeel staan: in een systeem van 1000 euro hoort geen harde schijf te zitten, althans niet als primaire opslag. Daarnaast valt bij dit systeem op dat er nog wat extra is bezuinigd, zoals op de audiochip. Dat met die bezuinigingen een processor met lager TDP en een ingenieuze koeloplossing bekostigd moesten worden is begrijpelijk, maar voor de klant minder interessant. Qua specificaties krijg je nog wat minder voor je investering, terwijl de nog compactere vormgeving geen heel sterk voordeel is ten opzichte van de eerdere edities.

Onder de streep worden we niet heel enthousiast van dit systeem, dat vooral in het teken lijkt te staan van bezuiniging. In de vorige review stelden we al dat je voor dit bedrag zelf een interessanter systeem kunt samenstellen, en daar blijven we bij. Voor wie direct wil gamen en de prijs niet uitmaakt is ook deze Nightblade door de afwezigheid van een SSD wat ons betreft geen sterk verhaal.

MSI Nightblade MI-017EU


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
MSI Nightblade MI-017EU

MSI Nightblade MI-017EU

 • Desktop
 • Intel Core i5 4460S
 • 8 GB
 • Nvidia GeForce GTX 960
 • 1000 GB
 • Microsoft Windows 10 Home
Niet verkrijgbaar
0
*