In Win 805C review: moderne kunst

36 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 3 besproken producten
 12. 36 reacties

Uiterlijk

De In Win 805C wordt geleverd in een buitenformaat doos en dat is met reden, hij is verpakt met extra schokdemping. Bovendien zit de hele kast in een grote zwarte zak. De reden moge duidelijk zijn: een behuizing van aluminium en glas is per definitie kwetsbaarder dan een van plastic en staal.

Eenmaal uitgepakt is de 805C een elegante verschijning. Voor- en zijkanten zijn glazen panelen, boven-, achter- en onderzijde zijn evenals het inwendige van aluminium. In Win heeft van duidelijk dunner glas gebruik gemaakt dan bij bijvoorbeeld de 904. Dat scheelt in het gewicht en in de kosten - en het zorgt ervoor dat de zijpanelen wat fragieler aanvoelen. Het is echter wel gehard glas en moet dus tegen een stootje (met de nadruk op 'je') kunnen. Een mooie bijwerking van het dunnere glas: de kast oogt er sierlijker door.

We hebben het vaker gezegd en herhalen het nu maar weer eens: het uiterlijk tellen we niet mee in de beoordeling. Maar wat is de 805C mooi! Dat komt ook door de relatief bescheiden afmetingen (zie tabel vorige pagina). Hij is niet superhoog of -diep. Toch is het een volwaardige ATX-behuizing.

Net zoals bij eerdere behuizingen van dit merk met glazen zijpanelen zijn deze bevestigd met behulp van vier grote, uitstekende schroeven. Achter het glazen voorpaneel gaat een aluminiumplaat schuil, waaruit het logo is gefreesd en een hexagonaal patroon. Het ziet er leuk uit, maar veel luchtdoorstroming zal het niet doorlaten. Verticaal aan de linkerkant is ook de merknaam uitgefreesd, met daarachter led-verlichting. Op de volgende pagina is dit beter te zien.

In Win 805C Red

De frontaansluitingen zitten ook netjes aan de voorzijde, in een klein stukje rood geanodiseerd aluminium. Twee keer USB 2.0, audio in- en uitgangen en twee keer USB 3.0 - waarvan een uitgevoerd als Type-C, een primeur in onze behuizingentest. Verder is er alleen een power-knop, een reset-knop is afwezig.

In Win claimt dat de Type-C connector een 3.1 aansluiting is, maar de interne header is gewoon een 3.0 versie. Nu is er sprake van dat de 3.0 header ook de standaard wordt voor 3.1, maar vooralsnog zijn er geen moederborden met interne 3.1 headers. Het is dus een beetje afwachten of je deze aansluiting ook echt op 3.1 snelheid kunt gebruiken. Anders doelt In Win mogelijk op '3.1 gen 1', maar dat is gezien het apart noemen van USB 3.0 in de specificaties niet waarschijnlijk.

In Win 805C Red

De achterzijde van de 805C is het saaiste gedeelte. Het is ook lastig om hier wat van te maken. Toch valt hier wat op: er zijn 8 afdekplaatjes van uitbreidingssloten in plaats van de gebruikelijke 7. Dat kan praktisch zijn voor extra uitbreidingssplaatjes van moederborden, bijvoorbeeld.

In Win 805C Red

Tot slot valt aan de buitenkant op dat de 805C aardig hoog op de poten staat. Dat is nodig ook, want de meeste aanvoer van verse lucht zal van onderaf moeten gebeuren. Hiertoe zit een groot magnetisch rooster aan de onderzijde.

In Win 805C RedIn Win 805C Red


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
In Win 805 Black

In Win 805 Black

Niet verkrijgbaar
In Win 805 Red

In Win 805 Red

 • Tower
Niet verkrijgbaar
Excellent In Win 805C Red

In Win 805C Red

 • Tower
 • ATX
 • Zwart/Rood
 • Venster
 • 1 fans
Niet verkrijgbaar
0
*