In Win 805C review: moderne kunst

36 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 3 besproken producten
 12. 36 reacties

Intern en koeling

Als we de linkerglasplaat afnemen van de In Win 805C (een kwestie van vier flinke duimschroeven voorzichtig losdraaien aan de buitenkant) kunnen we het interieur nog wat beter bekijken. Het gebruikte geharde rookglas van de zijpanelen is duidelijk dunner dan van bijvoorbeeld de eerder besproken 904. Ook lijken de gaten die zijn uitgeboord in het glas net wat minder fraai afgewerkt (gepolijst) dan bij de andere In Win behuizingen met glazen panelen. Dit is echter een van de weinige punten waar we iets aan te merken hebben op de afwerking - en doorgaans zal je deze gaten niet zien.

De glazen panelen rusten overigens op vier rubberen dragers (grijs op onderstaande foto). Het is zeker mogelijk om een paneel te verwijderen wanneer de kast rechtop staat, maar we zouden het niet aanraden. Het is beter om hem gewoon even plat te leggen, bij voorkeur op een zachte ondergrond.

Kijken we verder naar de geopende 805C, dan zien we hier duidelijker aan de rechterkant de uitgefreesde merknaam, met erachter een wit vlak - dat licht rood op na aansluiting van de betreffende molex-stekker. Verder zien we een ware gatenkaas als moederbordplaat en een opvallend gesloten boden op de plek waar de voeding moet komen. Dat is omdat je de voeding op zijn kop moet monteren. De gedachte is dat deze vervolgens kan meehelpen om warme lucht uit de behuizing te blazen, maar het betekent natuurlijk wel dat je voeding wat warmer zal worden. Ook missen we een vibratievrije ophanging voor de voeding, maar met een moderne semi-passieve voeding is dat nauwelijks een nadeel te noemen.

De opening voor de backplate van een CPU-koeler is lekker groot, de meeste modellen moet je probleemloos kunnen monteren. Je kunt CPU-koelers kwijt met een hoogte tot circa 15,5 cm. Daarmee is voor de allergrootste exemplaren dus niet voldoende ruimte - maar allicht kies je direct voor waterkoeling in een behuizing als deze. Nu we het toch over inbouwruimte hebben, je kunt videokaarten kwijt met een lengte tot ruim 38,5 cm - meer dan genoeg voor elk courant model.

In Win 805C Red

De achterzijde van de moederbordplaat laat voldoende ruimte zien om kabels weg te werken. Die trek je makkelijk door een van de vele openingen heen. Daarbij moet je wel opletten, dat je daarvoor niet een van de drie 2,5" houders gebruikt (als je die tenminste wilt gebruiken voor 2,5" apparaten). De wel voor kabelmanagement bestemde openingen zijn niet voorzien van rubberen afdichting, wat het fraai afwerken van het systeem een wat grotere uitdaging maakt. Door de volledig glazen panelen is dat toch al iets dat aandacht vereist - dit is simpelweg geen behuizing voor wie even snel z'n componenten ergens in wil schroeven.

De 2,5" houders zijn overigens handig te monteren met een enkele duimschroef die vastzit aan de houder, maar een drive of disk erop plaatsen vereist schroeven van vier minuscule schroefjes. In Win levert die mee en dat is maar goed ook: door de constructie moeten de schroefkoppen heel plat zijn om te passen.

In Win 805C Red

In Win levert verder opplakbare kabelgeleiders mee en kabelbinders. Hiermee moet het lukken om kabels netjes weg te werken.

In Win 805C Red

De twee 3,5" sledes voor een harde schijf zijn van plastic (al zien ze er op de foto uit als metaal) en voorzien van rubbers om vibraties op te vangen. Door te schroeven kan je hier ook 2,5" apparaten in monteren. De kooi zelf is net als het gehele interieur van aluminium.

In Win 805C Red

De kooi is niet alleen uitneembaar, je kunt hem ook vastschroeven aan de voorzijde, zoals op onderstaande afbeelding van In Win te zien.

In Win 805C Red

Het is niet goed te zien op deze foto, maar het voorpaneel bestaat feitelijk uit drie lagen - van buiten naar binnen een glasplaat, de metalen plaat met honingraatstructuur en een houder voor twee ventilatoren of een waterkoeler. Er is ruimte voor maximaal een 280 mm radiator.

In Win 805C Red

Standaard is de 805 van slechts één fan voorzien. Dat is er een meer dan In Win tot voor kort monteerde in haar high-end behuizingen, dus we klagen maar niet te hard. Het is een doorzichtig plastic geval dat eerlijk gezegd niet enorm past bij het high-tech uiterlijk van deze behuizing. Aan de andere kant, hierdoor valt hij weinig op - tot je hem aanzet, want dan is hij rood verlicht, net als het logo aan de voorzijde. Op deze positie kan je ook een 120 mm radiator plaatsen.

In Win 805C Red

Wil je meer koeling, dan is op de bodem plaats van twee 12 cm fans (als je de hardeschijfkooi elders monteert). Aan de voorzijde kan je in plaats van een radiator ook tot twee 14 cm fans plaatsen. Hoe de In Win 805C het qua koelprestaties in de praktijk doet, lees je op de volgende pagina's.


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
In Win 805 Black

In Win 805 Black

Niet verkrijgbaar
In Win 805 Red

In Win 805 Red

 • Tower
Niet verkrijgbaar
Excellent In Win 805C Red

In Win 805C Red

 • Tower
 • ATX
 • Zwart/Rood
 • Venster
 • 1 fans
Niet verkrijgbaar
0
*