In Win 805C review: moderne kunst

36 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 3 besproken producten
 12. 36 reacties

Inleiding

Veel hardwareliefhebbers dromen er wel eens van: een behuizing in aluminium en glas. Doorgaans blijft het bij een droom, want behuizingen van deze materialen zijn niet goedkoop. In Win introduceert met de 805 echter een kast die het onmogelijke lijkt te bieden. Een hypermodern design in aluminium en glas, en toch een prijskaartje dat ruim onder de 200 euro blijft. Kortom, onze verwachtingen waren hooggespannen!


We hebben van In Win de afgelopen jaren natuurlijk het een en ander de revue zien passeren aan bijzondere behuizingen. Zo was daar de 904, de 901, de S-Frame, de H-Frame Mini, de D-Frame - alle bijzondere creaties, maar ook met een bijzonder prijskaartje. De eerder dit jaar besproken 703 en 707 hadden een fraai design, maar waren wel gewoon grotendeels uit plastic en staal opgetrokken. Alleen het dunne aluminium/plastic voorpaneel riep de associatie op met de exclusieve modellen van het merk.

Op Computex toonde het merk, dat als een van de weinige behuizingenmerken ook daadwerkelijk haar producten zelf vervaardigt (lees onze rondleiding door de fabriek nog eens terug), een hele reeks modellen voor het komende jaar. De eerste die daarvan in ons lab arriveerde is de 805C en dat is direct wat bijzonders.

In Win 805C Red

De 805C is niet alleen opmerkelijk vanwege zijn verschijning. Inmiddels weten we wel dat In Win leuke dingen kan doen met glas en aluminium. De 805C is daar beslist weer een bewijs van en dat bespreken we verderop. Minstens zo vermeldenswaard is echter de prijsstelling. In Win zet hem voor 169 euro in de markt. Dat is niet weinig, maar voor een model met deze materialen is het op het eerste gezicht een koopje. Zowel qua materiaal als qua productieprocedé is een kast als deze een heel ander verhaal dan een automatisch in elkaar gestanst model van plastic en staal. 

In de vergelijking

Zoals al vaker geschreven is het aanbod in het high-end segment een stuk kleiner dan in de middenklasse. Er is ook veel meer variatie. Zodoende hebben we een selectie van geteste en nog verkrijgbare behuizingen in de prijsklasse 120-200 euro genomen om de 805C mee te vergelijken. Wil je deze behuizing vergelijken met een ander getest model, dan kan dat natuurlijk altijd middels onze vergelijkingstabellen.


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
In Win 805 Black

In Win 805 Black

Niet verkrijgbaar
In Win 805 Red

In Win 805 Red

 • Tower
Niet verkrijgbaar
Excellent In Win 805C Red

In Win 805C Red

 • Tower
 • ATX
 • Zwart/Rood
 • Venster
 • 1 fans
Niet verkrijgbaar
0
*