9 UWQHD monitoren review: breed, breder, breedst

53 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Curved: gebogen of niet?
 3. 3. Acer XR341CKbmijpphz
 4. 4. AOC U3477Pqu
 5. 5. Dell UltraSharp U3415W
 6. 6. HP Envy 34c Media Display
 7. 7. LG 34UC87M-B
 8. 8. LG 34UC97-S
 9. 9. LG 34UM95-P
 10. 10. Philips BDM3470UP
 11. 11. Samsung S34E790C
 12. 12. Testmethodiek
 13. 13. Testresultaten helderheid en contrast
 14. 14. Testresultaten kleurtemperatuur en kleurechtheid
 15. 15. Testresultaten reactietijd en input lag
 16. 16. Testresultaten energieverbruik
 17. 17. Specificaties
 18. 18. Conclusie
 19. 19. Besproken producten
 20. 20. Reacties

Inleiding

Meer werkruimte, zonder piepkleine pixels: dat beloven UWQHD-monitoren. Je betaalt er wel flink voor, maar de negen modellen die we in dit artikel bespreken zijn dan ook alle van hoge kwaliteit. Toch zijn er de nodige verschillen, en niet alleen qua prijs. Welke zijn de beste optie voor op je bureau?


Bespraken we eerder al uitgebreid Ultra HD-monitoren, dit keer zijn exemplaren aan de beurt met wat minder beeldpunten. Toch zijn deze UWQHD-beeldschermen bijzonder interessant. Met 3440x1440, oftewel bijna 5 miljoen pixels, bieden ze significant meer werkruimte dan ‘gewone’ WQHD-modellen met 2560x1440 beeldpunten (goed voor 3,7 miljoen beeldpunten). Door de brede afmetingen zijn die beeldpunten niet kleiner dan bij een 27-inch WQHD-monitor, de pixeldichtheid bedraagt 110 pixels per inch. In de praktijk betekent dit dat je, in tegenstelling tot bij Ultra HD, in principe geen softwareschaling hoeft te gebruiken. Je kunt dus de volledige resolutie benutten én programma’s zullen er altijd uitzien zoals bedoeld.


Een 24-inch 16:9-monitor voor een 34-inch 43:18-beeldscherm

Deze beeldschermen hebben een 43:18-verhouding, al reppen de fabrikanten doorgaans over 21:9. Deze verhouding zorgt ervoor dat ze qua hoogte niet groter zijn dan een 27-inch monitor, maar wel duidelijk breder: zo’n 85 centimeter in de meeste gevallen. Gecombineerd met de hoge resolutie creëert dat veel nuttige gebruiksmodellen. Tekstverwerkers en DTP’ers zijn blij met de mogelijkheid vier volledige pagina’s A4 naast elkaar weer te geven, fotografen hebben alle ruimte voor hun foto’s en de gereedschappen van de bewerkingssoftware, video editors kunnen makkelijk de nodige tijdlijnen, gereedschappen én in- en uitvoervensters weergeven. Gamers weten zich in games die met deze resolutie overweg kunnen verzekerd van een ongekend breed blikveld (field of view/viewport) in FPS games en lekker veel overzicht in strategy games. Ook is het aantal beeldpunten dat moet worden berekend voor de videokaart beter te behapstukken dan de 8 miljoen van een UHD-scherm. Ten slotte zijn alle modellen in deze test voorzien van een picture-by-picture mogelijkheid om meerdere videobronnen naast elkaar te tonen; de meeste beschikken ook over picture-in-picture. Kortom, een superbreedbeeldmonitor met deze resolutie is bijzonder interessant; naar onze mening een stuk meer dan de in 2013 geïntroduceerde Full HD-variant met 2560x1080 pixels.

Niet alles goud…

Toch is het niet alles goud wat er blinkt. Deze beeldschermen zijn om te beginnen zonder uitzondering verre van goedkoop. Ook de ‘voordeligste’ modellen in deze test kosten minimaal 700 euro en prijzen van 1000 euro of meer zijn niet uitzonderlijk. Daarmee is deze klasse qua prijs lijnrecht tegenover hoogwaardige 27- en 32-inch Ultra HD-beeldschermen gepositioneerd, die duidelijk meer pixels voor het geld bieden (3840x2160). De schermen zijn bovendien niet noemenswaardig zuiniger dan die concurrenten, dus het verbruik-per-pixel is hoger.

Daar komt bij dat nog lang niet alle games overweg kunnen met deze resolutie en beeldverhouding, terwijl de meeste monitoren in deze test enige input lag vertonen. Niet bijzonder veel, maar genoeg om liefhebbers van razendsnelle FPS games af te schrikken. Ook de responstijden houden niet over. Let wel, er is uitstekend op deze monitoren te gamen, maar wie de snelste beelden wil zonder ghosting of overdrive artefacten, is nog altijd beter af met een snel TN-scherm. Zo’n monitor met WQHD-resolutie en 144Hz verversingsfrequentie kost ongeveer evenveel als de minst dure modellen in deze test. Het is in ieder geval duidelijk dat je anno 2015 meer keuze hebt dan ooit als je 750 euro te spenderen hebt...

Curved: gebogen of niet?

Maar liefst zes van de negen schermen in deze test zijn niet recht, maar gebogen. Curved heet dat in marketingjargon. De buiging is gering: de radius bedraagt in het meest extreme geval nog altijd 3 meter. Waar we bij televisies niet erg warm lopen voor gebogen schermen, zijn we voor monitoren een wat andere mening toegedaan. Een beeldscherm bekijk je doorgaans vanaf een relatief korte afstand, wat betekent dat de hoeken verder van je verwijderd zijn dan het midden. Dat zorgt voor een subtiel afwijkende kijkhoek, met mogelijk verschillen in helderheid en kleurweergave tot gevolg. Een licht kromming brengt de zijkanten weer dichterbij. Omdat je doorgaans alleen voor een beeldscherm zit, is het probleem dat er maar een ‘sweet spot’ is, niet relevant. Resteert de vraag of lijnen er niet vertekend uitzien, belangrijk voor bijvoorbeeld fotobewerking en CAD/CAM-toepassingen. Onze ervaring is dat dit niet het geval is, je went er heel snel aan en corrigeert dan automatisch.

Samsung S34E790C

Een nadeel van de gebogen schermen is dat ze, kijkend naar de gemiddelde prijzen, overwegend duurder zijn dan de rechte exemplaren. Monitorfabrikanten hopen dan ook meer marge te kunnen maken met deze ‘luxe’ modellen. Het verschil is echter niet zo groot als we naar de laagste prijzen kijken: de monitorenmarkt blijft een prijsvechtersmarkt, ook in het luxere segment.

Kortom, een ‘must’ zouden we ‘curved’ niet willen noemen, maar een meerwaarde heeft het wel en daarmee is een – beperkte – meerprijs ook wel te rechtvaardigen.

Acer XR341CKbmijpphz

De Acer XR341CK is een bijzondere deelnemer, want deze gebogen monitor heeft een maximale verversingsfrequentie van 75Hz en beschikt over FreeSync. We bespraken hem eerder al in een aparte review. Acer heeft de monitor voorzien van verlichting die vanuit de onderrand het tafel- of bureaublad verlicht. Dat is een aardigheid, maar zal niet iedereen aanspreken; je kunt het gelukkig ook uitzetten. De in hoogte verstelbare voet is verder fraai vormgegeven, vervaardigd uit dun, maar sterk metaal. Het scherm staat er voldoende stabiel op, maar beweegt wel mee, mocht vragen hebben over de stabiliteit vanwege de ranke lijnen. Bij ons testmodel viel op dat de afwerking fraaier had gekund, het is lastig te zeggen of de versies in de winkel netter zijn afgewerkt - vermoedelijk wel. Voor een prijs van gemiddeld 1099 euro verwachten we hoe dan ook meer.

Acer XR341CKbmijpphz

Qua aansluitingen biedt de XR341CK DisplayPort en mini-DP, HDMI 2.0 en MHL. Verder is er een DisplayPort-uitgang aanwezig, alsmede een USB 3.0 hub met vier upstream-poorten en een audio-uitgang.

De testresultaten van deze monitor zijn wat wisselend. De kleurtemperatuur is aan de hoge kant, het gamma juist wat laag. De gemiddelde kleurafwijking is met 2,5 heel netjes, de grijsafwijking is met 3,3 ook niet slecht. Kijken we naar de deelmetingen, dan valt wel op dat er een behoorlijk blauwzweem zichtbaar is bij lichtere tonen. De responstijden zijn ruimschoots vlot genoeg, maar gaan bij gebruik van een niet-FreeSync ondersteunende kaart wel gepaard met een erg hoge overshoot; het valt nog mee bij de standaard stand, in 'extreme' modus is het te storend om te gebruiken. Bij een FreeSync-compatible videokaart is van overshoot geen sprake.

Acer XR341CKbmijpphz

Lees hier onze aparte review van de Acer XR341CKbmijpphz.

AOC U3477Pqu

De deelnemer van AOC is een van de oudere modellen in deze test, we bespraken de U3477Pqu in november 2014 al. Deze monitor maakt gebruik van een AH-IPS paneel uit de fabriek van LG Display, gemonteerd op een in hoogte verstelbare voet. Daarop kan het paneel niet alleen kantelen en draaien, maar zelfs roteren naar portretstand. Het nut daarvan lijkt ons beperkt, maar mocht je die functie willen dan zijn de schermen van AOC en van Philips de enige waar dat mee kan. Een ander aspect dat deze twee als enige delen is de aanwezigheid van een VGA-aansluiting; we zouden die niet aanraden te gebruiken, maar als je geen andere optie hebt kan het handig zijn. Gelukkig is ook voorzien in HDMI en DisplayPort. Verder heeft AOC een USB hub ingebouwd en 7 watt speakers.

AOC u3477Pqu

De gemiddelde kleurafwijking blijft netjes onder de 3, de grijsafwijking is met 4,8 wat hoger. Het gamma is duidelijk aan de lage kant, wat zorgt voor een wat te lichte weergave van middentonen. Ook is de kleurtemperatuur duidelijk te hoog met 7511 Kelvin, met een lichte blauwzweem tot gevolg. De minimale helderheid (zwartwaarde) is redelijk, zeker voor een IPS-scherm. De responstijd van het paneel is voor dit testveld relatief laag, alleen het model van HP laat lagere tijden noteren. De U3477Pqu heeft echter minder input lag dan dat model, al is deze wel meetbaar aanwezig. Het stroomverbruik is een van de hoogste in de test. Het is zeker geen slecht scherm, maar het familielid van Philips is over vrijwel de hele linie net wat beter, terwijl het prijsverschil te klein is om de keuze niet op laatstgenoemde te laten vallen.

AOC u3477Pqu

Lees hier onze aparte review van de AOC U3477Pqu.

Dell UltraSharp U3415W

Dell heeft helaas geen test samples voor de Benelux beschikbaar en ontbreekt hierdoor vaak in onze recente vergelijkende tests, maar via een omweg konden we de gemiddeld 830 euro kostende U3415W gelukkig wel testen. Gelukkig ook voor Dell, want het scherm is bijzonder goed. Het staat op de bekende stevige UltraSharp voet en kan daarop kantelen en draaien. Hij is ook in hoogte verstelbaar, maar wat minder ver dan de modellen van AOC, LG en Philips. Dell heeft VGA weggelaten, maar wel twee HDMI-aansluitingen ingebouwd, plus zowel een grote als een mini-DisplayPort-ingang. Ook is voorzien in een USB hub met twee upstream-poorten, waardoor je feitelijk een ingebouwde KVM-switch hebt, en zijn luidsprekers ingebouwd.

Dell UltraSharp U3415W

Dell kalibreert zijn UltraSharp-modellen uit de fabriek en dat zien we ook terug in de testresultaten van deze van een AH-IPS-paneel voorziene U3415W. De kleurtemperatuur is een keurige 6567 K en zowel de grijs- als kleurafwijking zijn een ronduit uitstekende 2 mΔuv; niet zichtbaar voor het menselijk oog. Het gemiddelde gamma is met 2,12 een tikje te laag, maar dat wordt vooral veroorzaakt door een laag gamma bij 10% en 90% wit. Vermoedelijk door de kalibratie is het contrast iets lager dan bij de concurrentie, maar 900:1 is ruimschoots voldoende; de zwartwaarde is met 0,32 cd/m² een verbeterpunt, maar is zeker voor een IPS-scherm zeer acceptabel. We met bij de U3415W geen input lag. Heel prettig, maar helaas is de responstijd niet zo goed, tenzij je met overdrive aan genoegen neemt met enige overshoot en bijbehorende (lichte) artefacten. Het stroomverbruik in bedrijf is het laagst van alle testdeelnemers, dat blijft een sterk punt bij Dell. In stand-by is het opmerkelijk genoeg meer dan 4W, dat is een minpuntje; de ‘uitstand’ laat dat dalen tot 0,4W.

Dell UltraSharp U3415W

Lees hier onze aparte review van de Dell UltraSharp U3415W.

HP Envy 34c Media Display

HP heeft van de beschikbaarheid van gebogen panelen gebruikgemaakt om een luxe model in zijn Envy-productlijn te produceren. Deze Envy 34c heet voluit Media Display, vermoedelijk omdat er twee grote, zichtbare speakers aan weerszijden zijn ingebouwd. Helaas zien die er indrukwekkender uit dan ze klinken. Ook zorgen ze ervoor dat het scherm nog zo’n 10 centimeter breder is dan de concurrentie. Het nogal glimmende S-PVA-paneel staat op een fraaie aluminiumvoet, maar kan daar alleen op kantelen. Een VESA-bevestiging is niet aanwezig, dus je kan deze monitor niet op een andere, meer ergonomische voet plaatsen. Het scherm ziet er wel ontegenzeggelijk fraai uit. HP heeft het uitgerust met twee HDMI-ingangen, DisplayPort en een USB hub; alle aansluitingen steken wel recht naar achteren op de achterzijde. Daar zit ook de bediening voor het uitgebreide on-screen menu, wat best prettig werkt, maar niet zo prettig als de meegeleverde afstandsbediening. Ook valt op dat HP werkelijk alle denkbare benodigde kabels meelevert.

HP Envy 34c

Met de uitrusting van de Envy 34c zit het dus wel snor en ook de testresultaten zijn overwegend goed. HP kalibreert het scherm uit de fabriek en dat levert zeer nette waardes op voor grijs- en kleurafwijking. De kleurtemperatuur is een tikje aan de hoge kant, maar alleen bij hoge helderheid is een zeer lichte blauwzweem zichtbaar op wit. Helaas is ook een duidelijke verschuiving in helderheid en kleurweergave zichtbaar, zodra je niet recht voor het scherm zit.

Dankzij de paneeltechniek is het contrast uitstekend. Het gamma is eveeens dik in orde en ook voor de responstijden hoeft HP zich niet te schamen. Wat tegenvalt is de input lag, die is het hoogst van alle testdeelnemers. Ook met het stroomverbruik is de Envy 34c hekkensluiter. De minpunten, gecombineerd met de relatief hoge prijs van gemiddeld 970 euro zorgen ervoor dat we de Envy 34c toch niet als eerste zouden aanraden.

HP Envy 34c

Lees hier onze aparte review van de HP Envy 34c Media Display.

LG 34UC87M-B

LG was de eerste die met gebogen schermen op de markt kwam, maar het duurde even eer deze ons lab bereikten. Gelukkig konden we voor deze test niet alleen de hieronder besproken 34UC97 meenemen, maar ook de voor de zakelijke markt bestemde 34UC87M-B. Dat is een bijzonder interessant model. Niet alleen staat het op een ergonomische, in hoogte verstelbare voet, ook kan het met de meegeleverde software in configuraties met tot vijf extra exemplaren in een 3x2 videowall worden opgenomen. Daar komt bij dat dit model volgens onze Prijsvergelijker zo’n 80 euro goedkoper is dan het consumentenmodel, terwijl de aansluitingen identiek zijn. Die omvatten niet alleen DisplayPort en twee keer HDMI, maar ook twee Thunderbolt-aansluitingen. Ook een USB hub en speakers zijn ingebouwd.

LG 34UC87M-B

Daar komt bij dat de testresultaten ronduit goed zijn. LG kalibreert naar eigen zeggen de besproken modellen direct uit de fabriek en de genoteerde grijs- en kleurafwijking zijn dan ook keurig laag, onder de kritische grens van 3 mΔuv. De kleurtemperatuur is met zo’n 6800K heel netjes. Helderheid en contrast zijn uitstekend, en het gamma is marginaal te laag maar de afwijking mag geen naam hebben. Zeker met maximale overdrive zijn de responstijden heel behoorlijk, al is de overshoot dan wel zichtbaar; wij zouden de wat minder agressieve stand adviseren. Helaas meten we wel enige input lag, maar 16 ms is acceptabel. Het stroomverbruik is voor dit testveld heel netjes.

LG 34UC87M-B

Lees hier onze aparte review van de LG 34UC87M-B.

LG 34UC97-S

Het tweede model dat we van LG bespreken is de 34UC97-S, het eerste ‘curved’ scherm dat LG introduceerde. Dit consumentenmodel kost gemiddeld 1000 euro; de hogere prijs ten opzichte van de zakelijke variant is vermoedelijk te verklaren door het fraaie design met zilverkleurige omlijsting en de mooie voet waarop het paneel staat, maar alleen kan kantelen. Een VESA-aansluiting is niet aanwezig, maar is wel als accessoire los verkrijgbaar. De aansluitingen zijn identiek aan de zakelijke tegenhanger: DisplayPort, twee keer HDMI en twee Thunderbolt-aansluitingen, plus een USB hub en speakers.

LG 34UC97-S

Opmerkelijk genoeg vallen de testresultaten net wat minder goed uit dan bij het hiervoor besproken model. Zo zijn de grijs- en kleurafwijking iets hoger (zij het nog altijd verre van slecht) en is het gamma gemiddeld duidelijk te laag. Van een gekalibreerd model hadden we het toch wat beter verwacht. De kleurtemperatuur is vergelijkbaar met die van de 34UC87M-B, evenals het contrast, al vallen minimale en maximale helderheid iets lager uit. De responstijden zijn marginaal beter, ook hier meten we 16 ms input lag en het stroomverbruik is nagenoeg gelijk aan dat van de zakelijke variant. Al bij al is de 34UC97-S een erg fraai scherm, maar de prijs en prestaties doen ons toch de voorkeur geven aan de zakelijke broer. Overigens is er ook een 34UC97-C, die de Thunderbolt-aansluitingen moet missen en wat goedkoper is, maar die hebben was nog niet voor deze test beschikbaar.

LG 34UC97-S

Lees hier onze aparte review van de LG 34UC97-S.

LG 34UM95-P

De derde LG in deze test is het oudste model met de 3440x1440 resolutie dat we getest hebben. We bespraken het scherm al in juli 2014, maar het is nog altijd verkrijgbaar. Het is een fraai vormgegeven scherm, waarbij LG qua vormentaal duidelijk lonkt naar de producten van Apple. De transparante voet zorgt ervoor dat het scherm lijkt te zweven, mits de lichtomstandigheden meewerken. Helaas blijft het bij kantelen, andere verstelmogelijkheden zijn er niet. Wil je meer, dan kan je gebruik maken van de VESA-bevestigingspunten. De 34UM95 heeft dezelfde aansluitingen als de andere twee modellen van dit merk in deze test en dus ook Thunderbolt. In tegenstelling tot de ‘UC’-modellen is het scherm niet gebogen.

LG 34UM95-P

Bij onze test vorig jaar waren we al enthousiast over de prestaties van de 34UM95 en dat zijn we nog steeds. Het werkelijk uitstekende AH-IPS-paneel is keurig gekalibreerd en heeft hierdoor niet alleen een prima kleurtemperatuur en zeer goede kleurechtheid, maar ook een voor IPS lage zwartwaarde en een hoog contrast. Het gamma is alleszins netjes en de responstijden zijn, met overdrive aan, heel behoorlijk. Helaas wel met enige overshoot-artefacten en ook noteren we een lichte input lag. Het verbruik is verder relatief laag voor een scherm van dit formaat. Wat ten slotte positief is, is de prijs: hoewel nog altijd niet goedkoop, is de gemiddelde prijs 775 euro en de laagste prijs zelfs ‘slechts’ 735 euro. Daarmee is het beslist de beste keuze als je een UWQHD-scherm zoekt en kan leven zonder in hoogte verstelbare voet of gebogen paneel.

LG 34UM95-P

Lees hier onze aparte review van de LG 34UM95-P.

Philips BDM3470UP

Philips is sinds de nodige jaren een merknaam van TPV Technology, tenminste als het om monitoren gaat. Het verbaast dan ook niet dat de BDM3470UP de nodige overeenkomsten vertoont met de U3477Pqu van het dochterbedrijf van TPV, AOC. Zo staat ook dit rechte IPS-paneel op een in hoogte verstelbare voet, waarop het niet alleen kan draaien en kantelen, maar ook roteren. Wel is de vormgeving wat subtieler dan bij het model van AOC, het oogt wat luxer. Toch is het prijsverschil met het model van AOC verwaarloosbaar, de BDM3470UP heb je vanaf 699 euro, met een gemiddelde prijs van iets meer dan 800 euro. Net als bij het familielid voorziet Philips in VGA en DVI, naast HDMI en DisplayPort. Ook zijn een USB hub en speakers ingebouwd.

Philips BDM3470UP

Hoewel Philips niet rept van kalibratie is de kleurweergave van het scherm uitstekend, met lage grijs- en kleurafwijkingen en een nog acceptabele kleurtemperatuur van 6954 K. De gammawaarde ligt ook keurig dichtbij de wenselijke 2,2 en helderheid en contrast zijn dik in orde. De responstijden met maximale overdrive zijn bovengemiddeld, maar gaan gepaard met een relatief hoge overshoot. Beter is een minder agressieve instelling – dan blijven de artefacten binnen de perken, en valt er nog altijd prima mee te gamen. Het stroomverbruik is iets hoger dan bij Dell, LG en Samsung, maar duidelijk lager dan van AOC en HP. Zoek je een in hoogte verstelbaar UWQHD-scherm en hoeft dat niet gebogen te zijn, dan is deze Philips een uitstekende keuze.

Philips BDM3470UP

Lees hier onze aparte review van de Philips BDM3470UP.

Samsung S34E790C

Samsung zet dit jaar groots in op ‘curved’ en heeft een groot deel van zijn line-up voor 2015 voorzien van een gebogen scherm. Dat geldt natuurlijk ook voor het topmodel, de S34E790C. Het S-PVA-paneel van eigen makelij is wat sterker gebogen dan bij LG, met een radius van 3 meter in plaats van 3,8 meter, maar je moet goed kijken om dat verschil te zien. In tegenstelling tot de andere consumentenmodellen van het merk is dit op een fraaie, stevige in hoogte verstelbare voet gemonteerd. Het verschil tussen minimale en maximale hoogte is niet zo groot als bij AOC, LG en Philips, maar het is in elk geval mogelijk om aan te passen. Ook Samsung laat legacy-aansluitingen achterwege: we treffen twee keer HDMI en een DisplayPort-aansluiting, daar houdt het mee op wat ingangen betreft. Wel zijn een USB hub en speakers ingebouwd.

Samsung S34E790C

Net als bij het scherm van HP is ook bij Samsung een duidelijke verschuiving in helderheid en kleurweergave zichtbaar als je niet recht voor het scherm zit. Wel lijkt dat wat minder sterk zichtbaar te zijn, vermoedelijk door de afwerking, die ook minder glimt dan bij HP. Opmerkelijk genoeg is de S34E790C niet gekalibreerd en dat is jammer, want de grijsafwijking is nu een relatief hoge 6,5 mΔuv en de kleurafwijking is met 3,1 ook de hoogste in de test. De gemiddelde gammawaarde is aan de lage kant met 2,03 en de kleurtemperatuur is met 7225 K relatief hoog, wat zorgt voor een blauwzweem bij witte beelden. Het contrast is dankzij de VA-techniek wel erg goed, met een zeer nette zwartwaarde van 0,16 cd/m² en de hoogste helderheid in de test van net geen 350 cd/m². Positief is de afwezigheid van input lag en de nette responstijden, al is de maximale overdrive-stand te agressief met duidelijk zichtbare artefacten. Een standje lager is beter en nog altijd prima speelbaar. Het stroomverbruik is ook keurig laag. In de basis is de S34E790C een meer dan uitstekende monitor, maar het is erg jammer dat Samsung het scherm niet kalibreert. Daarbij is de prijs een struikelblok, het is het duurste scherm in de test met een gemiddeld prijskaartje van ruim 1000 euro en een vanaf-prijs van 899 euro.

Samsung S34E790C

Lees hier onze aparte review van de Samsung S34E790C.

Testmethodiek

Voor deze test verzamelden we alle UWQHD-monitoren die we de afgelopen tijd hebben getest en die op moment van schrijven nog te koop waren. Daarnaast hebben we alle fabrikanten nog eens gevraagd of ze een model voor deze test konden aanleveren. Voor ASUS lag onze deadline niet gunstig. Iiyama gaf aan pas later dit jaar een model met dit schermformaat te introduceren. Acer, AOC, HP, LG, Philips en Samsung konden ons wel een model bezorgen, terwijl we via online winkel 4Launch ook een model van Dell konden testen. LG is het ruimst vertegenwoordigd, met drie modellen. Dat bedrijf was dan ook de eerste met een UWQHD-monitor, alsmede met gebogen modellen met deze resolutie.

Helaas zijn de 34-inch monitoren van deze test te breed voor onze MicroVision SS220 colorimeter. Hierdoor ontbreken meetgegevens over de helderheiduniformiteit en helderheid onder een kijkhoek. We zijn druk bezig hier een oplossing voor te vinden, maar moeten in dit artikel met onze subjectieve indrukken volstaan. Afgezien hiervan hebben we de monitoren op alle gebruikelijke punten objectief beoordeeld: functionaliteit en ergonomie, beeldkwaliteit en reactiesnelheid, alsmede het stroomverbruik.

We testen monitoren op een aantal manieren. De meeste modellen meten we door met een oudere MicroVision SS220 semi-automatische colorimeter. Deze robot meet niet alleen de kleurweergave en -temperatuur, helderheid, contrast en gamma, maar ook de helderheid onder horizontale en verticale kijkhoeken van 45 graden. Ook bepaalt hij de uniformiteit (helderheidsverdeling) met een vergelijking van de helderheid op 25 punten.

Omdat de accuratesse van de kleurechtheidmeting van de SS220 beperkt is tot de oudere CIE1976 standaard, gebruiken we daarnaast een X-Rite i1 Display Pro colorimeter in combinatie met de geavanceerde Spectracal Calman 5 software om de monitoren ook hiermee door te meten. Daarbij registreren we maximale en minimale helderheid, contrast, gammawaarde en de kleur- en grijsafwijkingen op basis van CIE1994. Dat doen we omdat de modernere CIE2000 standaard nog altijd minder breed wordt ondersteund en we veel vergelijkingsmateriaal hebben met de oudere standaard. De nieuwe zullen we mettertijd stapsgewijs gaan invoeren in onze testprocedure. We gebruiken de i1 / Calman combinatie standaard voor metingen zoals de schermen uit de doos komen; als er een sRGB-stand is, stellen we het scherm daarop in voor deze meting. Als er een AdobeRGB-stand is, meten we die apart.

Naast de genoemde weergavemetingen, meten we doorgaans ook de reactiesnelheid, de overshoot en undershoot en de input lag. Bij gaming schermen doen we dat sowieso, bij andere schermen waar dit een mogelijk zinvol resultaat oplevert. Voor de eerste drie tests gebruiken we een fotometer in combinatie met een oscilloscoop. Voor de input lag test gebruiken we zowel een visuele vergelijking met een CRT (beeldbuis) monitor met behulp van hogesnelheid foto-opnames, als (waar mogelijk) een Leo Bodnar input lag tester. Die tester is voor het uitgangssignaal beperkt tot 1920x1080 en onze ervaring is dat de resultaten bij schermen met een hogere resolutie slecht reproduceerbaar, cq onvoorspelbaar zijn. Daarom vermelden we die resultaten niet altijd bij hogere resolutieschermen.

Ten slotte meten we het energieverbruik met behulp van gekalibreerde stroommeters, zowel bij weergave van een volledig zwart als een volledig wit beeld, en in de stand-by en uit-stand.

Instellingen voor tests

Voor alle tests geldt dat we de monitoren testen zoals ze uit de doos komen: zo zullen de meeste gebruikers deze ook inzetten. Hierbij maken we deze uitzonderingen: voor de kleurtemperatuurmeting proberen we het scherm in de stand te zetten waarbij de 6500 Kelvin het dichtst wordt benaderd, voor de sRGB- en AdobeRGB-metingen gebruiken we zoals gezegd de standen hiervoor, mits die aanwezig zijn. Als er geen sRGB-stand aanwezig is, doen we de Calman-metingen in de standaard (na herstel naar fabrieksinstellingen) weergave. Verder doen we alle metingen bij 100% helderheid, zowel omwille van een eerlijke vergelijking, als om de test hanteerbaar te houden.

Kalibratie

Vaak vragen lezers om monitoren te kalibreren, ofwel de instellingen zo aan te passen dat kleurweergave, helderheid en contrast geoptimaliseerd zijn. Dat doen we echter niet en wel om twee redenen. In de eerste plaats is het merendeel van de monitoren, vrijwel alle consumentenmodellen, alleen softwarematig te kalibreren. Dit houdt in dat je een kleurprofiel maakt voor je combinatie van videokaart en monitor: dat profiel werkt alleen met die specifieke combinatie en dan bovendien alleen voor het specifieke scherm dat je gebruikt. Ook identieke monitoren kunnen namelijk kleine onderlinge verschillen hebben, die een verschillend profiel vereisen. Hiermee stel je dus feitelijk het signaal van je videokaart bij.

Alleen monitoren voor de professionele markt en dan het gedeelte voor grafische toepassingen beschikt over de mogelijkheid deze hardwarematig te kalibreren. Dan nog blijft staan dat de instellingen die wij gebruiken, niet noodzakelijkerwijs zinnig zijn voor een exemplaar dat de lezer aanschaft. De tweede reden is dat kalibratie een tijdrovend proces is. Wat we wel kunnen doen is melden of onze testresultaten aangeven dat kalibratie zal leiden tot (bijna) perfecte weergave. Kalibratie levert altijd een verbetering op, maar de vereiste colorimeter is voor de meeste gebruikers te duur om dit zelf te doen - goede exemplaren kosten meer dan de meeste consumentenbeeldschermen.

Streefcijfers

Voor helderheid zien we bij voorkeur waardes boven de 250 cd/m² voor maximale helderheid en onder de 0,3 cd/m² voor minimale helderheid. Een helderheid hoger dan 300 cd/m² is feitelijk niet zinvol behoudens voor gebruik in extreem verlichte omgevingen en levert dus geen extra punten op. Maximaal contrast is idealiter boven de 800:1, 1000:1 is goed, daar (ruim) boven is uitstekend. Daarbij moeten we wel opmerken, dat contrastwaardes in niet verduisterde ruimtes veelal veel lager uitvallen en dat een contrast hoger dan 100-300:1 in de praktijk uitzonderlijk is. De gegeven waardes zijn vooral een indicatie van prestaties in gebruik: hoger is beter.

Voor de kleurtemperatuur is een waarde die de 6500 Kelvin zo dicht mogelijk benadert wenselijk; dit komt overeen met normale daglicht belichting. Waardes tussen de 6000 en 7000K zijn goed genoeg voor doorsnee gebruik, daar ver onder of boven levert minpunten op. Waardes tussen de 6400 en 6600K zijn uitstekend.

De gammawaarde dient de 2.2 zo dicht mogelijk te benaderen. Daarbij moeten we wel opmerken dat het hierbij ook van belang is dat de deelmetingen van 10% tot 100% helderheid óók zo dicht mogelijk bij deze 2.2 zitten, want elkaar compenserende uitschieters zijn niet wenselijk.

De kleur- en grijswaarde-afwijking is voldoende als deze lager dan 5 is, goed als deze lager dan 3 is en uitstekend als deze lager dan 2 is. Waardes boven de 5 zorgen ervoor dat we het product niet zullen aanraden voor andere dan incidentele beeldbewerking.

De reactietijden noteren we zowel in delen (rise & fall) als gecombineerd. De belangrijkste waardes zijn niet zozeer de gecombineerde 0%-100%-0% en 20%-80%-20% waardes, als de 'optimale' gemeten waardes. Die geven de resultaten weer van de instelling die zo min mogelijk overshoot en undershoot oplevert, maar wel de minimaal wenselijke snelheid van 16 ms benadert. We noteren zowel de resultaten zonder overdrive als met maximale en optimale overdrive, mits hiervoor instellingen aanwezig zijn. Mits artefacten door under- en overshoot beperkt blijven, zijn waardes van 16ms en lager voldoende, 10ms en lager goed en 6ms en lager uitstekend.

Input lag blijft een fenomeen waarvan de storende werking te betwisten valt, maar waardes hoger dan 16 ms zorgen ervoor dat we een scherm niet voor gaming zullen aanraden. Het is wel van belang te onthouden dat de resultaten van de vergelijking met CRT exlusief de responstijd van het paneel gelezen moeten worden en die van de Leo Bodnar tester inclusief die tijden.

Voor het stroomverbruik hangt het oordeel over de gemeten waarde af van het formaat van het scherm, de resolutie en kleurruimte (AdobeRGB-monitoren verbruiken meer door een complexer backlight). Wat wél vaststaat is dat een stand-by verbruik boven de 0,5W en een uit-verbruik boven de 0W niet wenselijk zijn. Een stand-by verbruik hoger dan 0,5W is bovendien in strijd met de EU wetgeving.

Testresultaten helderheid en contrast

We vergeleken negen 34-inch UWQHD-monitoren. Zoals altijd testen we de monitoren zoals ze uit de doos komen. In de grafieken op deze en de volgende pagina's worden de gebogen exemplaren weergegeven met een rood balkje; de niet-gebogen monitoren hebben een blauw balkje.

Helderheid max.

De maximale helderheid is van belang om te weten of je voldoende ziet in een omgeving met veel licht. De eenheid waarin we die noteren is candela per vierkante meter ofwel cd/m², voorheen ook wel als 'nit' bekend. Als vuistregel geldt dat 200 candela per vierkante meter volstaat, voor kantooromgevingen wordt tegenwoordig meestal 250 cd/m² aangehouden.

Alle modellen zijn ruimschoots voldoende helder, met de Samsung als absolute aanvoerder van de lijst.

Helderheid min.

De minimale helderheid is een goede indicatie voor hoe contrastrijk het scherm is. Een eenvoudig sommetje leert immers dat een afname van het minimale niveau (bijvoorbeeld 0,1 cd/m²) een veel hoger effect heeft op de contrastratio dan een even grote toename van het maximale niveau. Omdat TFT-panelen altijd werken met een 'lichtbak' die door de matrix met beeldpunten heenschijnt, is een absoluut nulniveau bijna niet te bereiken. Alleen VA-modellen komen daarbij dicht in de buurt.

Hier onderscheiden de VA-panelen (HP, Samsung) zich duidelijk van de IPS-exemplaren. Opvallend voor zowel HP als Samsung is dat de gemeten zwartwaardes niet eens bijzonder laag zijn - we zijn eigenlijk beter gewend van VA-technologie. Desalniettemin is het onderscheid duidelijk.

Contrast

Zoals gezegd kunnen we helaas geen checkerboard-meting doen met deze schermen met onze standaardtest. We moeten het dus even houden bij het maximale contrast. Hier zien we wederom de VA-modellen aan kop, en verder voorspelbare waardes rond de 1000:1. Dell scoort hier het laagste ,maar let op: dit is een gekalibreerd scherm en dat gaat in onze ervaring altijd ten koste van het maximale contrast. Onder de streep is het zeker niet slechter.

Testresultaten kleurtemperatuur en kleurechtheid

De kleurweergave beoordelen we aan de hand van een aantal aspecten. Belangrijk om te weten is, dat door middel van kalibratie altijd veel te verbeteren is. Echter, bij het merendeel van de beeldschermen gaat het dan om kalibratie van het videosignaal, in combinatie met de monitor. Het aantal beeldschermen dat in hardware gekalibreerd kan worden is erg klein en deze modellen zijn significant duurder. Om die reden is het niet zinvol beeldschermen te kalibreren voor een test. In plaats daarvan meten we of en in welke mate een monitor middels kalibratie te verbeteren valt. Daarbij gaan we uit van de sRGB-kleurruimte.

Voor deze metingen maken we gebruik van de CALman software van SpectraCal, in combinatie met een X-rite i1 Display Pro colorimeter. Bij de afzonderlijke productbesprekingen vind je schermafdrukken van de Calman-metingen. Hier richten we ons op de vergelijking.

Native kleurtemperatuur

We kijken hoe dicht we zonder kalibratie de 6500 K kunnen benaderen, een kleurtemperatuur die wordt beschouwd als het meest geschikt voor dagelijks gebruik en een die dicht met die van daglicht overeenkomt.

De gewenste 6500K wordt het dichtste benaderd door de Dell UltraSharp U3415W. De andere modellen komen wat hoger uit, maar alles onder de 7000K kunnen we nog accepteren. De Samsung en AOC zitten daar toch wel duidelijk boven, met een wat onderkoeld beeld tot gevolg.

Gammawaarde

Een gemiddeld gamma van 2,2 blijkt lastig, maar de meeste modellen wijken niet meer dan 0,2 af - dat valt mee.

Kleurechtheid

De grijswaarde afwijking is duidelijk wat minder goed ingeregeld bij de meeste modellen dan de kleurafstelling - dat is een terugkerend verbeterpunt. De Dell UltraSharp U3415W komt erg goed uit de bus, evenals de HP Envy 3c Media Display en de LG 34UM95-P. De Samsung S34E790C valt toch wat tegen, maar ook de LG 34UC97-S en de AOC u3477Pqu zouden wat beter afgesteld mogen zijn.

Testresultaten reactietijd en input lag

Reactiesnelheid is de aanduiding voor hoe snel pixels van kleur kunnen veranderen. Een waarde minder dan 16 milliseconden is vereist om voldoende te scoren, onder de 10 is goed, onder de 5 is uitzonderlijk goed. We hebben minder modellen getest met overdrive actief, dus het vergelijkingsmateriaal is daar wat beperkt. De 20%-80%-20% test is lastiger en telt dus zwaarder mee.

De geteste monitoren zijn niet primair voor games bedoeld, maar voor games die ermee overweg kunnen en systemen die krachtig genoeg zijn, zijn ze wel potentieel heel geschikt. Het weidse speelveld en de hoge detaillering zorgen voor een meeslepende ervaring, mits aan alle randvoorwaarden is voldaan. Dan nog moeten we constateren dat de schermen geen echte hardlopers zijn. De HP Envy 34c lijkt goede kaarten te hebben op basis van de responstijden, maar de input lag doet deze de das om. De Samsung S34E790C is dan een betere keuze.

Alle schermen hebben ofwel een wat hoge responstijd, ofwel enige input lag. Naar onze mening geen van beide ernstig genoeg om deze ongeschikt voor games te maken, verre van. Echter, de veeleisende CS:Go-speler kan maar beter naar een andere klasse kijken.

0%-100%-0%

20%-80%-20%

Overshoot en undershoot

Input lag

Onze metingen met de Leo Bodnar input lag tester zijn voor schermen met een resolutie hoger dan 1920x1080 niet consistent, mogelijk omdat het 1920x1080 signaal door die monitoren moet worden opgeschaald. Dat is natuurlijk niet per se representatief voor de praktijk waarbij de native resolutie wordt aangevoerd. Onze standaard input lag metingen waarbij we vergelijken met een CRT-beeldbuis zijn daarom een tweede indicatie.

Testresultaten energieverbruik

Het stroomverbruik van monitoren is de laatste jaren sterk verbeterd. Verbruikte een 27-inch scherm uit 2008 nog ruim 80 watt, anno 2013 meten we een verbruik dat ruimschoots de helft lager ligt. Hoe kleine de beelddiagonaal, des te lager het verbruik. Omdat TFT-beeldschermen feitelijk altijd verlicht zijn, verschilt het stroomverbruik tussen een volledig wit en een volledig zwart beeld niet heel veel. Dynamische verlichting kan van invloed zijn, maar werkt meestal dermate slecht dat we het niet zouden adviseren.

Wel van belang om te weten is dat IPS- en VA-monitoren meer stroom verbruiken bij het weergeven van wit beeld, maar dat de tot dusver meest gebruikte TN-techniek juist bij zwart beeld het meeste verbruikt. Daarnaast is het van belang dat de EU voorschrijft dat monitoren (en veel andere elektrische apparatuur) die vanaf 1 januari 2013 in de markt belanden niet meer dan 0,5 watt in stand-by mogen verbruiken, waar dat in 2012 nog 1 watt was.

UWQHD-monitoren zijn niet de zuinigste, zoveel moge duidelijk zijn. We schreven al dat het verbruik vergelijkbaar is met Ultra HD-monitoren, die aanmerkelijk meer pixels tellen. Toch zijn er wel verschillen. De HP Envy 34c Media Display is duidelijk het minst zuinig, de Acer XR341CK en de Dell U3415W voeren de lijst aan. Bij de Dell meten we wel een (veel) te hoog standby-verbruik.

Specificaties

Om de onderstaande tabel met UWQHD-monitoren in een apart venster te openen, klik hier.

Algemeen
 
MerkAcerAOCDellHPLGLGLGPhilipsSamsung
ProductnaamXR341CKbmijpphzu3477PquUltraSharp U3415WEnvy 34c34UC87M-B34UC97-S34UM95-PBDM3470UPS34E790C
ProductcodeUM.CX1EE.001U3477PQU210-ADYSK1U85AA34UC87M-B34UC97-S34UM95-PBDM3470UPLS34E790CNS
DetailsProductinfoProductinfoProductinfoProductinfoProductinfoProductinfoProductinfoProductinfoProductinfo
Paneeleigenschappen
Scherm formaat34 inch34 inch34 inch34 inch34 inch34 inch34 inch34 inch34 inch
Resolutie3440x14403440x14403440x14403440x14403440x14403440x14403440x14403440x14403440x1440
Pixeldichtheid110 ppi110 ppi110 ppi110 ppi110 ppi110 ppi110 ppi110 ppi110 ppi
PaneeltechniekIPS / PLS / AHVAIPS / PLS / AHVAIPS / PLS / AHVAVA / MVA / PVAIPS / PLS / AHVAIPS / PLS / AHVAIPS / PLS / AHVAIPS / PLS / AHVAVA / MVA / PVA
Gebogen scherm
Kromming (curve)3800 R
Maker TFT-panelLG DisplayLG DisplayLG Display
BacklightLEDLEDLEDLEDLEDLEDLEDLEDLED
Beeldverhouding21:921:921:921:921:921:921:921:921:9
Pixelgrootte0.233 mm0.2325 mm0.232 mm0.232 mm0.232 mm0.232 mm0.23 mm0.232 mm
Ondersteuning voor 3D
Touchscreen
Overdrive optie aanwezig
120 Hz
144 Hz
AMD FreeSync
AMD FreeSync min. freq.30 Hz
AMD FreeSync max. freq.75 Hz
Nvidia G-Sync
Maximale verversingsfrequentie75 Hz
Aansluitingen & functionaliteit
D-Sub (VGA) ingang
HDCP compatible
DVI ingang
HDMI
Aantal HDMI ingangen212222212
Hoogst ondersteunde HDMI-versie2.01.41.41.41.41.41.41.41.4
MHL
DisplayPort
Mini-DisplayPort ingang
Aantal DisplayPort ingangen212133311
DisplayPort uitgang
Thunderbolt
Aantal Thunderbolt-aansluitingen0
Picture-in-Picture on-screen
Picture-by-Picture on-screen
3,5mm jack audio uit
3,5mm jack audio in
Geïntegreerde USB HUB
USB versie3.03.03.03.03.03.03.03.03.0
Geïntegreerde luidsprekers
Geïntegreerde webcam
Geheugenkaartlezer
Geïntegreerde TV-tuner
Fysieke eigenschappen
Afmeting - Breedte82.4 cm82.8 cm82.3 cm95.2 cm83.1 cm83.1 cm83 cm82.8 cm82.2 cm
Afmeting - Hoogte43.9 cm62.5 cm42.5 cm48.2 cm47.2 cm47.5 cm44.3 cm46 cm45.3 cm
Afmeting - Diepte31 cm29.9 cm21.5 cm19 cm24 cm22.5 cm17.3 cm27 cm32.3 cm
In hoogte verstelbaar
Minimum hoogte bovenrand43.9 cm44.9 cm42.5 cm48.2 cm47.2 cm47.5 cm46 cm45.3 cm
Maximum hoogte bovenrand55 cm62.5 cm53 cm48.2 cm61.2 cm47.5 cm63.2 cm55.9 cm
Maximaal in hoogte verstelbaar11.1 cm17.6 cm10.5 cm0 cm14 cm0 cm17.2 cm10.6 cm
Portretmodus
BeugelbevestigingVesa 100mmVesa 100mmVesa 100mmVesa 100mmVesa 100mmVesa 100mmVesa 100mmVesa 100mm
Gewicht9.87 kg10.09 kg10.9 kg9.7 kg9.8 kg8.9 kg7.83 kg9.74 kg10 kg
KleurZilver/ZwartZwart/ZilverZwartZwart/WitZwart/GrijsZwart/ZilverZwart/ZilverZwartZwart/Zilver
Eigenschappen fabrikantopgave
Aantal kleuren1070 mln1070 mln1070 mln16.7 mln1070 mln1070 mln1070 mln1070 mln16.7 mln
AdobeRGB
Reactietijd4 ms5 ms5 ms8 ms5 ms5 ms5 ms5 ms4 ms
Helderheid300 cd/m²300 cd/m²300 cd/m²350 cd/m²300 cd/m²300 cd/m²320 cd/m²320 cd/m²300 cd/m²
Contrastratio1000 : 11000 : 11000 : 13000 : 11000 : 11000 : 11000 : 11000 : 13000 : 1
Maximale horizontale kijkhoek172 °178 °172 °178 °178 °178 °178 °178 °178 °
Maximale verticale kijkhoek178 °178 °178 °178 °178 °178 °178 °178 °178 °
Flikker reductie
Stroomverbruik (actief)42.5 W70 W55 W62 W80 W80 W80 W65.6 W47 W
Stroomverbruik (in standby)0.4 W0.3 W0.5 W0.5 W1.2 W1.2 W1.2 W0.4 W1 W
Garantie
Garantie termijn2 jaar3 jaar3 jaar2 jaar2 jaar2 jaar2 jaar3 jaar
Meegeleverde accessoires
VGA-kabel
DVI-kabel
HDMI-kabel
DisplayPort-kabel
Mini-DisplayPort-kabel
MHL-kabel
USB-kabel
Audiokabel
Afstandsbediening
Digitale videokabel meegeleverd

Conclusie

UWQHD-schermen zijn een waardevolle aanvulling van de markt als alternatief voor Ultra HD-schermen. Wie veel werkruimte wenst zonder het risico te lopen software te moeten schalen, moet hier beslist naar kijken. Wat het testveld betreft kunnen we voorop stellen dat alle geteste monitoren erg goed zijn, geen een model is een miskoop. Gezien de prijsstelling verwachtten we dat ook, maar het is goed te zien dat de testresultaten dat ook bevestigen.

Dat gezegd hebbende, zijn er wel duidelijke aanraders aan te wijzen. Zoek je een zo voordelig model met hoge beeldkwaliteit en Thunderbolt, dan is de LG 34UM95-P een uitstekende keuze. Wil je je monitor in hoogte kunnen verstellen, dan heeft Philips met de BDM3470UP een uitstekend alternatief, al moet je dan wel Thunderbolt missen.

Wil je een gebogen scherm – en als je in deze prijsklasse gaat shoppen, raden we je zeker aan het te overwegen – dan heeft Dell beslist de beste kaarten. De UltraSharp U3415W is gekalibreerd, verstelbaar, heeft bovengemiddeld veel ingangen en uitstekende testresultaten. Voor gemiddeld zo’n 50 euro meer heb je ten slotte LG’s 34UC87M-B, waarbij de testresultaten qua accenten net even anders liggen, maar ook formidabel zijn, terwijl dat model ook nog eens Thunderbolt biedt. Deze vier modellen ontvangen dan ook een Hardware.Info Excellent Choice Award.


Dell UltraSharp U3415W
LG 34UM95-P
LG 34UC87M-B
Philips BDM3470UP


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Innovation Acer XR341CKbmijpphz

Acer XR341CKbmijpphz

 • 34 inch
 • 3440x1440
 • 110 ppi
 • IPS / PLS / AHVA
 • Gebogen scherm
 • AMD FreeSync
 • 75 Hz
 • HDMI
 • DisplayPort
 • 4 ms
 • 300 cd/m²
 • 1000 : 1

853,95 €

1 winkel
Silver Award AOC u3477Pqu

AOC u3477Pqu

 • 34 inch
 • 3440x1440
 • 110 ppi
 • IPS / PLS / AHVA
 • HDMI
 • DisplayPort
 • 5 ms
 • 300 cd/m²
 • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
Excellent Dell UltraSharp U3415W

Dell UltraSharp U3415W

 • 34 inch
 • 3440x1440
 • 110 ppi
 • IPS / PLS / AHVA
 • Gebogen scherm
 • HDMI
 • DisplayPort
 • 5 ms
 • 300 cd/m²
 • 1000 : 1

684,20 €

6 winkels
HP Envy 34c

HP Envy 34c

 • 34 inch
 • 3440x1440
 • 110 ppi
 • VA / MVA / PVA
 • Gebogen scherm
 • HDMI
 • DisplayPort
 • 8 ms
 • 350 cd/m²
 • 3000 : 1
Niet verkrijgbaar
Excellent LG 34UC87M-B

LG 34UC87M-B

 • 34 inch
 • 3440x1440
 • 110 ppi
 • IPS / PLS / AHVA
 • Gebogen scherm
 • HDMI
 • DisplayPort
 • 5 ms
 • 300 cd/m²
 • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
LG 34UC97-S

LG 34UC97-S

 • 34 inch
 • 3440x1440
 • 110 ppi
 • IPS / PLS / AHVA
 • Gebogen scherm
 • HDMI
 • DisplayPort
 • 5 ms
 • 300 cd/m²
 • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
Silver Award LG 34UM95-P

LG 34UM95-P

 • 34 inch
 • 3440x1440
 • 110 ppi
 • IPS / PLS / AHVA
 • HDMI
 • DisplayPort
 • 5 ms
 • 320 cd/m²
 • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
Excellent Philips BDM3470UP

Philips BDM3470UP

 • 34 inch
 • 3440x1440
 • 110 ppi
 • IPS / PLS / AHVA
 • HDMI
 • DisplayPort
 • 5 ms
 • 320 cd/m²
 • 1000 : 1

550,55 €

4 winkels
Excellent Samsung S34E790C

Samsung S34E790C

 • 34 inch
 • 3440x1440
 • 110 ppi
 • VA / MVA / PVA
 • Gebogen scherm
 • HDMI
 • DisplayPort
 • 4 ms
 • 300 cd/m²
 • 3000 : 1
Niet verkrijgbaar
0
*