Caterpillar Cat S40 review: verzet bergen

9 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Allemaal fysieke knoppen
 3. 3. Intern zeer bescheiden 
 4. 4. qHD scherm 
 5. 5. Camera
 6. 6. Software
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Prestaties: Systeembenchmarks (Antutu)
 9. 9. Prestaties: Systeembenchmarks (Geekbench)
 10. 10. Prestaties: Systeembenchmarks (PCMark)
 11. 11. Prestaties: GPU benchmarks
 12. 12. Prestaties: Accuduur
 13. 13. Conclusie
 14. 1 besproken product
 15. 9 reacties

Inleiding

Ben je op zoek naar een 'rugged' smartphone, dan hoef je niet aan te kloppen bij de bekende fabrikanten, tot op zekere hoogte met uitzondering van de Xcover- en Active-modellen van Samsung. Ook dat zijn echter grotendeels nog 'gewone' telefoons. Ga je voor echt robuust, dan kom je uit bij andere fabrikanten, bijvoorbeeld Sonim, waarvan we enkele maanden geleden in Hardware.Info TV de XP7 besproken hebben. Caterpillar, bekend van graafmachines en ander zwaar materieel, is echter ook een speler in dit segment. Het bedrijf heeft zelfs een behoorlijk uitgebreide line-up. Vandaag bespreken we de Cat S40.


Cat S40 16GB 4G

Bij toestellen in dit segment hoef je geen fraaie staaltjes te verwachten als het gaat om het uiterlijk. Toch ziet de Cat S40 er wat ons betreft zeker niet slecht uit. Hij ziet eruit als een normale smartphone met een hoes eromheen. De achterkant is van rubber en voorzien van een profiel, wat een goede grip oplevert, ook met handschoenen aan bijvoorbeeld. Voor de zijkanten geldt dit minder, die zijn van hard en glad plastic. Uit elkaar vallen zal het toestel niet snel doen, want er zijn niet minder dan 10 schroeven gebruikt om een en ander bij elkaar te houden. Dit toestel is dan ook gemaakt om valpartijen vanaf 1,80 meter hoog te overleven. Echt zwaar is hij met 180 gram overigens niet. 

Voor wie?

Het is natuurlijk makkelijk om een doelgroep te definiëren voor dit product, namelijk werklui die hele dagen op bouwplaatsen rondlopen. Toch kan een apparaat dat echt goed tegen een stootje kan ook in andere situaties van pas komen, die niet per se met werk te maken hebben. Bijvoorbeeld als je regelmatig wat ruigere sporten beoefent (zeezeilen, wildwaterkanoën, skiën, etc.) of als je vakanties bestaan uit lange wandeltochten door ongerepte natuur. Je kunt dan uiteraard ook kiezen voor een wat gangbaarder model zoals de Xcover van Samsung of simpelweg een hoesje om je gewone telefoon doen. Daarvan ligt het beschermingsniveau echter wel wat lager.

Cat S40 16GB 4G


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Cat S40 16GB 4G

Cat S40 16GB 4G

 • Google Android 5.1
 • 16 GB
 • 4.7 inch
 • 960x540
 • 8 MPixel
 • WiFi 4 (802.11n)
Niet verkrijgbaar
0
*