Sandisk Ultra MicroSDXC 200GB review: monster van een kwart gram

35 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Test
 3. 3. Benchmarks (real world)
 4. 4. Benchmarks (synthetisch en prestatiescore)
 5. 5. Conclusie
 6. 1 besproken product
 7. 35 reacties

Inleiding

Veel telefoons bieden de mogelijkheid om de opslagcapaciteit uit te breiden met een microSD-kaartje. De afgelopen jaren hebben we al een sterke toename gezien in de capaciteit en snelheid van deze producten. Nu heeft Sandisk zelfs een kaartje uitgebracht met een capaciteit van 200GB. Hoog tijd om de Sandisk Ultra MicroSDXC 200GB eens uitgebreid te testen.

MicroSD-kaartjes zijn erg klein: de Sandisk Ultra 200 GB heeft een gewicht van slechts 0,26 gram. Niettemin bieden ze veel extra opslagruimte voor bijvoorbeeld smartphones. De meeste kaarten hebben daarnaast ook een adapter waarmee ze als virtuele SD-kaart kunnen functioneren, waardoor ze ook te gebruiken zijn in camera's en camcorders. Overigens is dit niet aan te raden, omdat microSD-kaartjes in de regel een stuk langzamer zijn. Een uitgebreidere review van SD-kaarten kan je hier vinden

Sandisk Ultra MicroSDXC UHS-I 200GB + Adapter

De snelheidsclassificatie van de Sandisk Ultra is UHS-I U1, wat inhoudt dat hij een gegarandeerde snelheid heeft van minimaal 10 MB/sec. De gebruikte UHS-I bus biedt een maximale bandbreedte van 104 MB/sec, meer dan genoeg voor zelfs de snelste microSD-kaartjes van vandaag. Voor een uitgebreidere bespreking van de snelheden van de SD-standaard verwijzen we je terug naar dit artikel.

Gemiddeld kost de Sandisk 164 euro, waarmee hij het duurste microSD-kaartje in de Prijsvergelijker is. Dit komt echter voornamelijk door de hogere capaciteit. De prijs per gigabyte valt namelijk behoorlijk mee en is lager dan bij veel andere kaarten.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Innovation Sandisk Ultra MicroSDXC UHS-I 200GB + Adapter

Sandisk Ultra MicroSDXC UHS-I 200GB + Adapter

 • MicroSD
 • 200 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U1
Niet verkrijgbaar
0