Oppo R7s review: tussenmaat R7

3 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. 5,5-inch en full hd
 3. 3. Camera
 4. 4. Software
 5. 5. Specificaties
 6. 6. Prestaties: Systeembenchmarks (Antutu)
 7. 7. Prestaties: Systeembenchmarks (Geekbench)
 8. 8. Prestaties: Systeembenchmarks (PCMark)
 9. 9. Prestaties: GPU benchmarks
 10. 10. Prestaties: Accuduur
 11. 11. Conclusie
 12. 1 besproken product
 13. 3 reacties

Inleiding

Oppo maakt met de R7s de R7-lijn compleet. Ben je gecharmeerd van het design van de lijn, maar vind je de 5 inch van de R7 te beperkt en de 6 inch van de R7 Plus te groot, dan zou de R7s met zijn 5,5-inch-paneel weleens precies de juiste maat kunnen hebben. De grote vraag is uiteraard of je ook een beetje blij wordt van dit toestel. Dat hebben we uitgezocht.


Als je bekend bent met het uiterlijk van de Oppo R7 Plus, dan is de R7s op het eerste gezicht geen verrassing. Ze lijken als twee druppels water op elkaar. Ook hier dus weer de goudkleurige aluminium behuizing, witte bezels en naar de rand aflopend glas aan de voorzijde. Het opvallendste verschil is het ontbreken van de vingerafdruklezer achterop. Links zitten de volumeknoppen en rechts de aan/uit-knop. Aan de rechterkant zit eveneens het laatje waar je of twee nano-simkaarten in kunt plaatsen, of een nanosimkaart en een microsd-kaart. De 3,5mm-aansluiting zit bovenop, micro usb onderop.

Oppo R7s

Intern komen we eveneens weinig verrassingen tegen vergeleken met de R7 Plus. Ook hier de Qualcomm Snapdragon 615 met acht Cortex-A53-kernen, waarvan er vier op 1,5 GHz en vier op 1 GHz zijn geklokt. De Adreno 405 zorgt voor de grafische rekenkracht. Een verschil met de R7 Plus is echter dat de R7s niet over 3 maar over 4 GB aan werkgeheugen beschikt. De ingebouwde opslagcapaciteit is 32 GB, maar die is dus nog uit te breiden middels microsd.

Oppo R7s

In tegenstelling tot de R7 Plus, die band 20 (800 MHz) niet ondersteunde, ondersteunt de R7s alle in Nederland gangbare 4G-banden. Verder is er voorzien in 802.11ac wifi en Bluetooth 4.0. Naast de vingerafdruklezer, moet dit toestel het doen zonder nfc en behoort ook draadloos laden niet tot de mogelijkheden. Snelladen is wel mogelijk, maar dan niet volgens de Qualcomm-standaard (QuickCharge). Oppo maakt namelijk gebruik van de zelf ontwikkelde VOOC-technologie. Waar Qualcomm kiest voor het verhogen van het voltage, kiest Oppo voor een wat minder subtiele benadering: deze technologie werkt met een stroomsterkte van liefst 5A en een vermogen van 25W. Dat is beide significant hoger dan de 3A en 15W die Quick Charge 2.0 gebruikt. Het betekent echter ook dat VOOC meer last heeft van oneffenheden tijdens het transport (slechte kabels of zeer lange kabels).

Als je dit toestel aan wilt schaffen, dan kun je niet bij de Nederlandse webshops terecht. Oppo verkoopt het toestel (vooralsnog) alleen via oppostyle.com. Daar kost het 349 euro.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Oppo R7s

Oppo R7s

 • Google Android 5.1
 • 32 GB
 • 5.5 inch
 • 1920x1080
 • 13 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
0
*