Rainbow Six Siege: getest met 22 GPU's

27 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Game-ervaring, testmethode en beeldkwaliteit
 3. 3. Testresultaten: Full HD (1920x1080)
 4. 4. Testresultaten: WQHD (2560x1440)
 5. 5. Testresultaten: Ultra HD (3840x2160)
 6. 6. SLI/CrossFire schaling
 7. 7. Invloed CPU
 8. 8. Maximale instellingen per videokaart 
 9. 3 besproken producten
 10. 27 reacties

Inleiding

Begin december bracht Ubisoft het laatste spel in de Rainbow Six serie uit. Rainbow Six Siege is een first person shooter waarin je een lid speelt van een anti-terreureenheid. In tegenstelling tot de meeste andere first person shooters ligt de nadruk hierbij voornamelijk op intensieve samenwerking tussen de teams en gebruik van de omgeving. Om te zien welke videokaart je nodig hebt om dit spel soepel te kunnen spelen, hebben we 22 videokaarten getest in Full HD, WQHD en Ultra HD. 


Rainbow Six Siege is de laatste van een reeks games gebaseerd op de boeken van Tom Clancy. In eerste instantie werd de Rainbow Six serie ontwikkeld door Red Storm Entertainment, een studio die mede opgericht was door Clancy zelf. Later werd Red Storm echter overgenomen door de uitgever Ubisoft en sindsdien worden de Tom Clancy spellen mede ontwikkeld door Ubisofts eigen studio's. Bij Rainbow Siege Six heeft Ubisoft Montreal de gehele ontwikkeling voor zijn rekening genomen.

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (PC)

Net zoals de twee laatste Assassin's Creed games maakt Rainbow Six Siege gebruik van de door Ubisoft zelf ontwikkelde AnvilNext 2.0-engine. Dit is de vierde generatie van de Anvil engine die al sinds 2007 wordt gebruikt door Ubisoft voor verschillende spellen, waaronder alle Assassin's Creed spellen.

De reactie van critici en spelers is gematigd positief. Op Metacritic krijgt Rainbow Six Siege een score van 76. De score die gebruikers het spel geven is een iets lagere 71, maar aan de andere kant zijn 80 procent van de spelers op Steam wel tevreden met het spel. 


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (PC)

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (PC)

 • PC
 • Shooter
Niet verkrijgbaar
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (PlayStation 4)

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (PlayStation 4)

 • PlayStation 4
 • Shooter

€ 20,49

2 winkels
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (Xbox One)

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (Xbox One)

 • Xbox One
 • Shooter

€ 15,83

1 winkel
0