Apple iPad Pro review: uit de kluiten gewassen

113 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Werken met de iPad Pro
 3. 3. Apple Pencil
 4. 4. Specificaties
 5. 5. Benchmarks: Systeemprestaties (Geekbench)
 6. 6. Benchmarks: GPU-prestaties (GFXBench en 3DMark)
 7. 7. Accuduur
 8. 8. Conclusie
 9. 2 besproken producten
 10. 113 reacties

Inleiding

Mag het een inchje meer zijn? Het lijkt wel alsof we bij de slager zijn beland, maar we hebben het over de nieuwe iPad Pro. De nieuwe grote tablet van Apple. De iPad Pro is bedacht als alternatief voor een laptop. Daarom is hij niet alleen groter, maar heeft het bedrijf achter de iPhone en iMac ook een aantal nieuwe bijpassende accessoires op de markt gebracht, bijvoorbeeld een toetsenbord en een pen, de Apple Pencil.


 Apple iPad Pro 12.9" WiFi + Cellular 128GB Grey
12,9 inch en slechts 723 gram zwaar.

De wens om een alternatief te bieden aan een laptop en de combinatie met de Pencil roept onwillekeurig toch de vergelijking op met de Microsoft Surface. De Surface Pro 4 - de meest recente editie van dat product - heeft een 12,3 inch scherm en is daarmee al best groot voor een tablet. Apple doet daar met de Apple iPad Pro daar nog een schepje bovenop, want die krijgt een 12,9 inch scherm mee. Dat telt 2732 x 2048 pixels. Met 264 pixels per inch zorgt dat voor een scherp plaatje. Ondanks het enorme scherm is de iPad Pro een behoorlijk handzaam apparaat. Dat is vooral te danken aan de slanke behuizing. Hij is maar 7 mm dik en weegt 723 gram als je hem net als wij met WiFi en 4G aan boord in handen hebt. Daarmee weegt de iPad Pro ongeveer net zo veel als de originele iPad die voorzien was van een ‘slechts’ 10 inch groot scherm. Net als de andere familieleden uit de iPad-familie heeft de iPad Pro iOS als besturingssyteem.

Apple iPad Pro 12.9" WiFi + Cellular 128GB Grey
Het slot voor de SIM-kaart zit onderaan.

Vergelijkbaar met de andere modellen in de iPad-productreeks van Apple is dat de iPad Pro nauwelijks aansluitingen heeft. Er is een Lightning-connector om het apparaat op te laden en te verbinden met een beperkt aantal accessoires. Uit een artikel van iFixit blijkt verder dat Apple een USB 3.0-controller in de iPad Pro heeft gestopt. Aan de zijkant is het apparaat voorzien van de nieuwe Smart Connector waarop je bijvoorbeeld het Smart Keyboard toetsenbord van Apple kunt aansluiten of kunt kiezen voor het toetsenbordje dat Logitech op de markt heeft gebracht voor de iPad Pro. Voordeel is dat de connector voor de stoomvoorziening en dataverbinding zorgt. Zo heb je geen gedoe met accu's of Bluetooth-verbindingen.

De iPad Pro heeft in totaal vier speakers, op iedere hoek van het apparaat een. Als je hem in je handen houdt stemt de tablet de afstemming van de speakers af op de manier waarop je hem vasthoudt. Voor een tablet weet het apparaat een behoorlijk overtuigende geluidskwaliteit af te leveren.

Apple iPad Pro 12.9" WiFi + Cellular 128GB Grey
Veel ruimte voor een internetpagina op het grote scherm.


2 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
Apple iPad Pro 12.9" WiFi + Cellular 128GB Grey

Apple iPad Pro 12.9" WiFi + Cellular 128GB Grey

 • iOS
 • 12.9 inch
 • 2048x2732
 • 128 GB
 • 4 GB
 • 723 gram
Niet verkrijgbaar
Apple Pencil White

Apple Pencil White

 • Invoerpen

€ 98,95

7 winkels
0