Corsair Void review: Stereo, USB en Wireless

22 reacties
4 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. In de doos
 3. 3. Software
 4. 4. Draagcomfort, constructiekwaliteit en microfoon
 5. 5. Geluidskwaliteit
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Foto's
 8. 8. Conclusie
 9. 4 besproken producten
 10. 22 reacties

In de doos

Wat je in de doos aantreft, hangt uiteraard van welke versie van de Corsair Void je koopt. De eenvoudigste, goedkoopste Stereo-variant bevat alleen de headset, plus een verloopkabeltje van driepolig 3,5 mm naar twee keer tweepolig 3,5 mm voor gescheiden microfoon- en lijnaansluitingen. De headset heeft her en der wat gele accenten. Op de headset zit een microfoon dempingsknop en een volumewieltje, beide op de rechter oorschelp. 

Corsair Gaming Void Stereo Carbon
Corsair Void Stereo

De Corsair Void USB heeft geen 3,5 mm stekker, maar een gewone USB type-A plug. Er is dan ook een geluidskaart ingebouwd. Bovendien is dit model voorzien van verlichting, die je met de Corsair software kunt instellen (net zoals de geluidskaart). Ook dit model heeft een dempknop voor de microfoon op de rechter oorschelp, plus een volumeregelaar - dat is echter een tuimelschakelaar in plaats van een analoge potmeter. Deze heeft naast volume een tweede functie: door hem kort in te drukken kan je schakelen tussen equalizer profielen, en door hem lang in te drukken schakel je Dolby in of uit. Ook de mute-knop heeft een dubbele functie: houd hem ingedrukt om sidetone in en uit te schakelen (met sidetone hoor je het geluid van de microfoon in de speakers van de headset). De Void USB heeft grijze accenten, wellicht om niet teveel af te leiden van de vele kleuren waarin je het logo kan laten oplichten.

Corsair Gaming Void USB RGB Dolby 7.1 Carbon
Corsair Void USB

De Corsair Void Wireless ten slotte is het meest uitgebreide model. Deze maakt draadloos verbinding met een meegeleverde USB-adapter annex geluidskaart, middels een propriëtair protocol. Ook hier zien we de tuimelschakelaar en dempingsknop, maar ook een power-knop om de headset uit te schakelen. Hij zet zichzelf overigens ook uit als er langere tijd geen geluidssignaal binnenkomt, wat de accuduur ten goede komt. Die is zeer goed, we hebben hem eigenlijk niet op hoeven laden tijdens onze test. Corsair levert een micro-USB-kabel mee om hem op te laden; het is niet mogelijk om ook via deze verbinding af te spelen, wat wel logisch is, aangezien de vereiste geluidskaart in de adapter zit. Je kunt eventueel wel doorspelen op deze manier, al heb je dan dus twee USB-poorten nodig. Slimme suggestie voor de 2.0 versie: een USB-poort op de adapter, waar je de headset mee kunt opladen.


4 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Corsair Gaming Void Stereo Carbon

Corsair Gaming Void Stereo Carbon

 • Over-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
Excellent Corsair Gaming Void USB RGB Dolby 7.1 Carbon

Corsair Gaming Void USB RGB Dolby 7.1 Carbon

 • Over-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
Excellent Corsair Gaming Void Wireless RGB Dolby 7.1 Carbon

Corsair Gaming Void Wireless RGB Dolby 7.1 Carbon

 • Over-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
Corsair Gaming Void Wireless SE RGB 7.1 Dolby Yellow

Corsair Gaming Void Wireless SE RGB 7.1 Dolby Yellow

 • Over-ear
 • Draadloos
 • Ruisonderdrukkende koptelefoon
 • Microfoon geïntegreerd
Niet verkrijgbaar
0
*