Corsair Void review: Stereo, USB en Wireless

22 reacties
4 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. In de doos
 3. 3. Software
 4. 4. Draagcomfort, constructiekwaliteit en microfoon
 5. 5. Geluidskwaliteit
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Foto's
 8. 8. Conclusie
 9. 4 besproken producten
 10. 22 reacties

Draagcomfort, constructiekwaliteit en microfoon

Zoals gezegd zijn alle Void edities in de basis hetzelfde. Dat kunnen we alleen maar toejuichen, want zo kan je een versie kopen die qua functionaliteit op je wensen is toegesneden, zonder dat je hoeft in te boeten aan geluidskwaliteit als je een lager gepositioneerd exemplaar kiest. In alle gevallen hebben beide oorschelpen een wat aparte vorm en bevatten een 50 mm driver.

Alle drie de Voids die we ontvingen zijn zeer solide geconstrueerd, met metalen ophanging van de oorschelpen en een met metaal verstevigde hoofdband. Dat heeft wel tot gevolg dat het geen lichtgewichten zijn: de Void Stereo weegt bijna 360 gram, de Void Wireless weegt zelfs meer dan 370 gram. De Void Stereo en USB hebben een snoer van 1,8 meter, ruim voldoende voor bewegingsvrijheid bij je PC. 

Corsair Gaming Void Wireless RGB Dolby 7.1 Carbon
Corsair Void Wireless

De headsets zijn alle voorzien van een dikke, zachte schuimrubber laag onder de hoofdband en op de oorschelpen, afgewerkt met een prettig aanvoelende, wat ruwe stof. Hierdoor is het draagcomfort prima. Opvallend is dat de headsets eerder op het hoofd hangen, dan er sterk omheen klemmen. Dat maakt ze zeer geschikt om langere tijd te dragen, maar heeft wel enig effect op de basweergave. Ook zitten ze niet superstevig op je hoofd: met een onverwachte beweging kan je je hoofd draaien ten opzichte van de hoofdtelefoon, die dan verschuift. Heb je een voldoende breed hoofd, dan is dat allicht minder een probleem. 

In elk geval zijn de Void headsets erg prettig om te dragen, ook langere tijd. Het gebruikte materiaal zorgt ervoor dat ze ondanks het relatief hoge gewicht niet gaan drukken; bovendien voelt het niet bijzonder warm aan en gaat niet plakken, zoals (nep)lederen kussens wel vaak doen. De pasvorm van de oorschelpen is ondanks de wat opmerkelijke vorm niet slecht, ze vallen grotendeels echt over de oren.

Microfoon

De microfoon is bevestigd aan een opklabare steel ('boom') die in diverse standen is in te stellen. De steel is buigzaam, maar veert voornamelijk terug als je hem probeert dichter bij je mond te brengen. In de praktijk is dat overigens niet nodig, De microfoon van de Stereo is helder en ruisvrij. Het exemplaar op de Stereo pikt wel makkelijk blaasgeluiden op. De microfoon op de USB en Wireless is minder helder, maar pikt geen blaasgeluiden op en is ook ruisvrij - vermoedelijk past de Corsair software hier wat processing toe. 

Wat handig is aan de microfoon van de Void USB en Wireless is een functie die Corsair 'InfoMic' noemt: twee lampjes die aangeven of de microfoon gedempt is, wat je equalizer preset is,of Dolby aan staat en zelfs de accuduur. Je zal begrijpen dat de signaleringsmogelijkheden met twee ledjes beperkt zijn; als je hier echt gebruik van wilt maken, zal je de verschillende knipper 'codes' uit je hoofd moeten leren... In de CUE software kan je de InfoMic functie aanpassen, je kunt zelfs de helderheid van de leds instellen.


4 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Corsair Gaming Void Stereo Carbon

Corsair Gaming Void Stereo Carbon

 • Over-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
Excellent Corsair Gaming Void USB RGB Dolby 7.1 Carbon

Corsair Gaming Void USB RGB Dolby 7.1 Carbon

 • Over-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
Excellent Corsair Gaming Void Wireless RGB Dolby 7.1 Carbon

Corsair Gaming Void Wireless RGB Dolby 7.1 Carbon

 • Over-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
Corsair Gaming Void Wireless SE RGB 7.1 Dolby Yellow

Corsair Gaming Void Wireless SE RGB 7.1 Dolby Yellow

 • Over-ear
 • Draadloos
 • Ruisonderdrukkende koptelefoon
 • Microfoon geïntegreerd
Niet verkrijgbaar
0
*