Corsair Void review: Stereo, USB en Wireless

22 reacties
4 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. In de doos
 3. 3. Software
 4. 4. Draagcomfort, constructiekwaliteit en microfoon
 5. 5. Geluidskwaliteit
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Foto's
 8. 8. Conclusie
 9. 4 besproken producten
 10. 22 reacties

Geluidskwaliteit

Voor muziek klinken de Voids best prettig. De bas is wat aangezet, maar zeker niet overdreven, mogelijk doordat ze niet zo nauw aansluiten en stoffen oorkussens hebben. Het geluid is aangenaam open en behoorlijk gedetailleerd. De hoge middentonen missen wat definitie, maar er is prima naar te luisteren. De gecontroleerde instrumentale chaos van Büntetö van Besh o Drom komt niet echt lekker uit de verf, maar dat is wel een nummer waar de besten van de goeden gescheiden worden als het op hoofdtelefoons aankomt. Refugee van Oi Va Voi klinkt lekker relaxed, met mooie vocalen en de instrumenten wat op de achtergrond, en vooral een erg fraaie baslijn. Ook een nummer als Where The Wild Roses Grow komt goed tot zijn recht, al mist het de impact die je op een puur voor muziek getunede hoofdtelefoon hebt. De intro van Black Magic Woman klinkt wat iel, hier komt het onderbelichte middenhoog duidelijk als minpunt naar voren.Popnummers als Feel van Robbie Williams komen echter voldoende uit de verf. Louter voor muziek zou het niet onze eerste keuze zijn, maar zeker ook niet onze laatste. Hoe dan ook is muziek niet waar je primair een Void voor aanschaft.

Films zijn dat ook niet, maar komen prima tot hun recht. De afstelling voor games doet het bij actiefilms uiteraard uitstekend, maar ook wat rustiger genres klinken goed, stemmen zijn goed verstaanbaar en als de muziek niet altijd optimaal wordt weergegeven, zal dat niet iets zijn wat de meeste gebruikers opvalt, voor zover ze er al om malen. 

De Void is uiteraard ontworpen voor games en daar doen ze het gewoon goed, met heldere stemgeluiden, overtuigende effecten en voldoende laag. In Counter Strike: Global Offensive zijn voetstappen en effecten uitstekend te horen, je kunt je zeer goed op het omgevingsgeluid oriënteren. Wapens klinken overtuigend en de stemmen van teamleden zijn prima verstaanbaar. Ook in Far Cry is het geluid van zeer goede kwaliteit. In beide games werkt de 5.1 surround emulatie ook erg goed; de Void USB en Wireless worden herkend als een 5.1 weergave apparaat en als zodanig aangestuurd. Het effect is absoluut ruimtelijker dan bij stereo-headsets, inclusief de 'simpele' Void Stereo. Een enorme meerwaarde is het misschien niet, maar het levert zeker een bijdrage aan de game-ervaring. Wat wel opvalt is dat je het volume wat moet opkrikken om echt overtuigend geluid te ervaren - bij laag volume blijft alles wat iel.

Uiteraard hebben we de drie headsets ook doorgemeten met onze testopstelling. De resultaten zie je hieronder. De karakteristieken van de drie hoofdtelefoons lijken uiteraard sterk op elkaar, zeker van de met een eigen geluidskaart aangestuurde USB en Wireless versies. In het diepste laag missen alle enig volume, terwijl vanaf 80Hz juist enige extra versterking van dat register plaatsvindt. Het hoog blijft ondertussen onderbelicht. Een rechte frequentiecurve is dit uiteraard niet, maar dat moet je ook niet verwachten bij een voor gaming geoptimaliseerde headset. De balans die Corsair heeft getroffen is naar onze mening lang zo gek niet.

Tot slot kunnen we opmerken dat de geluidskwaliteit van de USB en de Wireless elkaar niet ontloopt; de draadloze verbinding is instantaan, zonder merkbare lag. 

Corsair Void Stereo

Corsair Void USB

Corsair Void Wireless


4 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Corsair Gaming Void Stereo Carbon

Corsair Gaming Void Stereo Carbon

 • Over-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
Excellent Corsair Gaming Void USB RGB Dolby 7.1 Carbon

Corsair Gaming Void USB RGB Dolby 7.1 Carbon

 • Over-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
Excellent Corsair Gaming Void Wireless RGB Dolby 7.1 Carbon

Corsair Gaming Void Wireless RGB Dolby 7.1 Carbon

 • Over-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
Corsair Gaming Void Wireless SE RGB 7.1 Dolby Yellow

Corsair Gaming Void Wireless SE RGB 7.1 Dolby Yellow

 • Over-ear
 • Draadloos
 • Ruisonderdrukkende koptelefoon
 • Microfoon geïntegreerd
Niet verkrijgbaar
0
*