Corsair Void review: Stereo, USB en Wireless

22 reacties
4 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. In de doos
 3. 3. Software
 4. 4. Draagcomfort, constructiekwaliteit en microfoon
 5. 5. Geluidskwaliteit
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Foto's
 8. 8. Conclusie
 9. 4 besproken producten
 10. 22 reacties

Conclusie

Corsair slaat met de Void headsets een nieuwe richting in en naar onze mening is het een geslaagde stap. Qua constructiekwaliteit en draagcomfort is het een prima ontwerp. De tuning is duidelijk voor games; wil je primair naar muziek luisteren, dan ben je uiteraard beter af met een model dat daar specifiek voor gemaakt is. De afstelling is wat ons betreft echter een goed compromis en de meeste muziekgenres komen heel behoorlijk uit de verf. Met name in het hoge midden en hoog missen we detail; je kunt het beste zelf bepalen of dat een onoverkomelijk bezwaar voor je is.

Kijken we naar het primaire gebruiksdoel, games, dan mogen de Voids wat ons betreft op de shortlist. De Stereo versie onderscheidt zich daar vooral door het draagcomfort en de constructiekwaliteit; qua audio-beleving prefereren we de wat duurdere USB, of de Wireless als je volledige bewegingsvrijheid wilt. Ook de instelmogelijkheden van de software zijn bij die modellen ene meerwaarde. Rond de 80 euro is de Void Stereo dan toch net wat te prijzig om zonder meer aan te raden boven een concurrent als de Kingston HyperX Cloud. Zoek je echter een headset met overtuigende surround en heb je wat meer te besteden, dan zijn de Void USB en de Void Wireless een uitstekende koop. De Turtle Beach Ear Force Z60 is wat ons betreft een van de beste in die klasse, maar die is slecht verkrijgbaar en kost 129 euro. Voor een tientje minder heb je de draadloze Void al. 

Daar komt bij dat de software van Corsair op eenzame hoogte staat. Alleen Logitech kan zich qua instelmogelijkheden en functionaliteit ermee meten. Nu zal niet iedereen tot in detail lichtprofielen per game willen configureren (je bent al snel langer daarmee bezig dan met de game zelf), maar voor wie het wil biedt Corsair een onovertroffen mate van controle. Veel van de mogelijkheden zijn ook echt nuttig, of in elk geval leuk. 

Wat ons betreft zijn zowel de Void USB als de Void Wireless een aanrader en dus ontvanger van de Hardware.Info Excellent Choice award. De Wireless SE hebben we niet getest, maar bij dat model zijn we wat minder overtuigd van de prijs-prestatieverhouding: je krijgt immers alleen een apart kleurtje en een verlengsnoer annex 'dock' voor de USB-adapter.


Corsair Void USB
Corsair Void Wireless


4 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Corsair Gaming Void Stereo Carbon

Corsair Gaming Void Stereo Carbon

 • Over-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
Excellent Corsair Gaming Void USB RGB Dolby 7.1 Carbon

Corsair Gaming Void USB RGB Dolby 7.1 Carbon

 • Over-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
Excellent Corsair Gaming Void Wireless RGB Dolby 7.1 Carbon

Corsair Gaming Void Wireless RGB Dolby 7.1 Carbon

 • Over-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
Corsair Gaming Void Wireless SE RGB 7.1 Dolby Yellow

Corsair Gaming Void Wireless SE RGB 7.1 Dolby Yellow

 • Over-ear
 • Draadloos
 • Ruisonderdrukkende koptelefoon
 • Microfoon geïntegreerd
Niet verkrijgbaar
0
*