5 simracing stuurtjes getest: Logitech vs. Thrustmaster

31 reacties
12 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. De test
  3. 3. Logitech G29 en G920
  4. 4. Thrustmaster T500RS / Ferrari F1 Wheel Integral T500
  5. 5. Thrustmaster TX Racing
  6. 6. Conclusie
  7. 7. Mag het nog wat meer kosten?
  8. 12 besproken producten
  9. 31 reacties

De test

Twee jaar geleden bespraken we een vijftal racesturen met een prijskaartje van maximaal 150 euro. Voor dat geld koop je heel aardige apparaten zoals de Logitech Driving Force GT en de Thurstmaster 458 Italia. Hoewel niet slecht, geven bij deze sturen de pedalen weinig tegendruk, is de force feedback niet bijzonder verfijnd en de algehele bouwkwaliteit niet van het beste niveau.

Ditmaal bekijken we stuurtjes uit het hogere middensegment, met prijskaartjes uiteenlopend van ongeveer 300 tot 500 euro. Daarvoor koop je aanzienlijk betere apparaten, zoals we verderop in deze review zullen bespreken. Voor de echte liefhebbers kan het echter nog beter. Er zijn ook fabrikanten die racestuurtjes maken die een paar duizend euro kosten, maar die vallen buiten het bereik van deze test. Wij kijken naar racing wheels die betere kwaliteit bieden dan de instapmodellen, maar waarvoor je geen tweede hypotheek hoeft af te sluiten.


Assetto Corsa

Het testen van de stuurtjes hebben we gedaan in combinatie met Assetto Corsa en met Project Cars. In Asseto Corsa kozen we voor de Lotus 98T, een Formule 1 auto uit 1986 met 1200 pk, maar ook met een enorm turbogat, waardoor alle power in één keer loskomt. Goede terugkoppeling via force feedback over wanneer de banden grip verliezen is dus essentieel, evenals de mogelijkheid om snel en nauwkeurig te kunnen tegensturen om overstuur op te vangen.

In Project Cars kozen we voor de ‘Formula A’ auto, wat feitelijk een 2013 Formule 1 wagen is. Een zeer snelle racewagen met een piekerige V8 motor, die zich bovendien niet eenvoudig laat remmen; de wielen blokker al snel als je de remdruk niet goed afbouwt. De mogelijkheid om het rempedaal goed te doseren is dan ook essentieel bij deze auto.


Project Cars


12 besproken producten

Vergelijk alle producten

0