5 simracing stuurtjes getest: Logitech vs. Thrustmaster

31 reacties
12 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. De test
  3. 3. Logitech G29 en G920
  4. 4. Thrustmaster T500RS / Ferrari F1 Wheel Integral T500
  5. 5. Thrustmaster TX Racing
  6. 6. Conclusie
  7. 7. Mag het nog wat meer kosten?
  8. 12 besproken producten
  9. 31 reacties

Logitech G29 en G920

De Logitech G29 en de Logitech G920 werden begin van de zomer aangekondigd als opvolgers van de G27, die inmiddels niet meer verkrijgbaar is. De reden dat Logitech twee stuurtjes tegelijk op de markt bracht heeft te maken met de nieuwe consoles van Microsoft en Sony. Beide nieuwe sturen werken met de PC, maar de G29 is daarnaast alleen geschikt voor de Playstation 3 en 4, terwijl de G920 bedoeld is voor de Xbox One. Beide sturen hebben dezelfde basisunit, dezelfde pedalen en ook dezelfde adviesprijs van 399 euro. Het verschil tussen de twee zit hem in de knoppen op het stuur. Die zijn namelijk toegesneden op respectievelijk de Playstation en de Xbox, waarbij de G29 voor de Playstation meer knoppen heeft en bovendien voorzien is van een serie LEDs die aangeven wanneer het tijd is om op te schakelen. Voor PC-gebruik ligt de keuze voor de G29 daarom meer voor de hand, je krijgt simpelweg meer voor hetzelfde geld dan bij de G920.


Logitech G29 voor PC en Playstation... 

Logitech G920
... en de G920 voor PC en Xbox

Het heeft zes jaar geduurd voordat Logitech met een opvolger voor de zeer succesvolle G27 kwam, en om heel eerlijk te zijn vallen de G29 en G920 ons een beetje tegen. Onder de kap is namelijk vrijwel niets aangepast of verbeterd. De nieuwe modellen maken nog altijd gebruik van dezelfde dual-motor setup met tandwielaandrijving. Nadeel van zo’n constructie is dat tandwielen relatief veel geluid maken, en je tijdens het bewegen ook een licht ‘happend’ gevoel in het stuur hebt wanneer de tanden in elkaar vallen. Bij de G29 valt dit echter mee, behalve als je bijvoorbeeld door een grindbak rijdt, want dan hoor en voel je het mechanisme wel duidelijk. Een ander nadeel is het kleine ‘dode punt’, waarmee we bedoelen dat je het stuur een klein beetje heen en weer kunt bewegen zonder dat je de kracht van de motor voelt. Kleine, subtiele effecten worden hierdoor niet altijd helemaal doorgegeven. De G29 laat in Assetto Corsa echter goed voelen wanneer de Lotus 98T grip verliest, maar mist wat snelheid om bij abrupte force feedback effecten echt maximale impact te geven.

De pedalenset van de G29 is vrij goed. Het stuur wordt geleverd met drie pedalen, naast gas en rem is er dus ook een koppelingspedaal. De pedalenset lijkt sterk op die van de G27, maar het rempedaal is iets aangepast met een rubberen insert, waardoor deze aan het eind van de beweging veel meer tegendruk heeft en zwaarder aanvoelt. Dat is een kleine, maar waardevolle verbetering die het doseren van de remdruk makkelijker maakt. Daarnaast is de elektronica die de beweging van het stuurwiel uitleest aangepast. Bij de G27 werden stuurbewegingen geregistreerd met een optische sensor, bij de G29 is deze vervangen door een HAL sensor die veranderingen in magnetisme oppakt. Volgens Logitech zou dit accurater moeten werken, in de praktijk geldt vooral dat HAL sensoren minder last hebben van vervuiling, waardoor ze ook na langere tijd minder snel problemen geven dan een optische sensor. Een ander verschil met de G27 is de losse schakelpook, want die wordt bij de G29 namelijk niet langer meegeleverd. Wil je die wel hebben, dan moet je daarvoor nog eens 60 euro extra neertellen. De prijs van de nieuwe stuurtjes in was ons betreft sowieso een pijnpuntje: De G27 kostte eerder dit jaar ongeveer 260 euro, terwijl de G29 en G920 die in de basis technisch vrijwel gelijk zijn, maar zónder shifter geleverd worden, op dit moment zo'n 350 euro kosten.


De pedelen van de G29 zijn prima, met een verbeterde remdruk ten opzichte van de G27


12 besproken producten

Vergelijk alle producten

0