5 simracing stuurtjes getest: Logitech vs. Thrustmaster

31 reacties
12 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. De test
  3. 3. Logitech G29 en G920
  4. 4. Thrustmaster T500RS / Ferrari F1 Wheel Integral T500
  5. 5. Thrustmaster TX Racing
  6. 6. Conclusie
  7. 7. Mag het nog wat meer kosten?
  8. 12 besproken producten
  9. 31 reacties

Thrustmaster TX Racing

Net onder de T500RS vinden we twee andere stuurtjes, de T300 RS en de TX Racing. Beide maken gebruik van een iets kleinere basisunit dan de T500RS, met een iets minder krachtige force feedbackmotor. De T300 is geschikt voor Playstation 3, 4 en PC, terwijl de TX Racing die wij testen bedoeld is voor de Xbox One en de PC. De T300 RS heeft net als de T500RS een maximale draaihoek van 1080 graden, terwijl de TX Racing beperkt is tot 900 graden. In de praktijk zal dat geen probleem zijn, in racegames gebruik je immers nooit zo’n grote stuuruitslag. Beide stuurtjes gaan volgens onze prijsvergelijker over de toonbank vanaf ongeveer 300 euro, waarbij de T300 wordt geleverd met een metalen Ferrari GTE stuur, terwijl de TX Racing standaard wordt geleverd met een Ferrari 458 replica wiel. Hoewel die laatste er wellicht indrukwekkender uitziet, voelt hij minder stevig aan omdat deze in tegenstelling tot het PS4 stuur geen metalen basis heeft, maar geheel van kunststof gemaakt is.

De T300 RS en de TX Racing zijn echter geschikt voor dezelfde verwisselbare stuurwielen als de T500 RS. Thrustmaster levert de TX Racing Servo Base basisunit bovendien ook zonder stuurwiel, zodat je zelf kunt kiezen. In dat geval betaal je 250 euro, plus uiteraard de prijs van een stuurwiel dat je er los bij moet kopen.

Thrustmaster’s TX Racing kost gemiddeld 350 euro en biedt uitstekende force feedback, maar het standaard Ferrari-stuurtje voelt wat plastic aan.

Qua force feedback effecten en nauwkeurigheid ontlopen de T300 en de TX Racing elkaar niet, en om heel eerlijk te zijn is ook het verschil met de T500RS niet groot. Die laatste heeft wat meer power, maar verder is er weinig verschil merkbaar. Dat betekent dus mooi vloeiende force feedback, zonder dood punt. Daarmee doet TX Racing het feitelijk dus ook iets beter dan de G27 en G29 van Logitech.

Toch kleven er ook nadelen aan T300 en TX Racing. Beide stuurtjes worden namelijk geleverd met een 2-pedalen set die onderdoet voor de kwaliteit van de stuurtjes zelf. De pedalen zijn heel licht en verschuiven daardoor gemakkelijk, terwijl het rempedaal een wat schurend geluid maakt tijdens het indrukken. Met iets minder dan 6 kilo aan drukkracht duw je het pedaal bovendien al helemaal in, wat het lastig maakt om goed te doseren.


De standaard pedalen (links) van de Thrustmaster TX Racing vallen helaas wat tegen, de optionele T3PA pedaalset (rechts) is veel beter.

Thrustmaster ziet zelf kennelijk ook in dat de rempedalen een zwak punt zijn, want er zijn maar liefst twee optionele pedaalsets verkrijgbaar voor de T300 en TX Racing. Ten eerste de T3PA die 100 euro kost. Deze 3-pedaalset komt qua kwaliteit overeen met die van de Logitech G29. De rem vergt standaard bijna 7 kilo aan druk, wat met de meegeleverde verstelbare rubberen insert ruim te verdubbelen is. De tweede optie is de T3PA Pro pedaalset van 170 euro. Deze is feitelijk identiek aan de pedalen van de T500 RS en daarmee nog een stapje beter dan de T3PA.  Eigenlijk vinden wij de T3PA pedaalset een verplichte upgrade voor zowel de T300 als de TX Racing, en Thrustmaster lijkt het daarmee eens te zijn. Sinds kort levert Thrustmaster namelijk ook een TX Racing Leather Edition. Behalve een metalen stuur met leren afwerking bevat deze set meteen ook de T3PA pedalen. In onze prijsvergelijker is deze nieuwe versie te koop vanaf 380 euro.


De nieuwe TX Racing Leather Edition wordt standaard geleverd met een metalen stuur en de betere T3PA pedalen


12 besproken producten

Vergelijk alle producten

0