5 simracing stuurtjes getest: Logitech vs. Thrustmaster

31 reacties
12 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. De test
  3. 3. Logitech G29 en G920
  4. 4. Thrustmaster T500RS / Ferrari F1 Wheel Integral T500
  5. 5. Thrustmaster TX Racing
  6. 6. Conclusie
  7. 7. Mag het nog wat meer kosten?
  8. 12 besproken producten
  9. 31 reacties

Conclusie

De geteste sturen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Daarom is het lastig om een eenduidige conclusie te trekken. Vind je 300 euro eigenlijk al veel geld voor een racestuur, dan raden we je aan om zo snel mogelijk nog een Logitech G27 op de kop te tikken, als dat nog lukt ten minste. Dit model is namelijk nog slechts mondjesmaat verkrijgbaar. De opvolger van de G27, de G29, is helaas aanzienlijk duurder geworden. Voor 350 euro biedt hij bovendien weinig meerwaarde, buiten zijn verbeterde rempedaal. Dat Logitech de losse shifter niet meer standaard meelevert maakt de pijn alleen maar erger. De G29 is daarmee zeker geen slecht stuur, maar qua prijs-kwaliteitverhouding legt hij het zondermeer af tegen zijn voorloper.

De concurrerende modellen van Thrustmaster zitten echter rond hetzelfde prijspunt. De basisversie van de TX Racing kost ongeveer 300 euro en biedt daarvoor betere force feedback effecten dan de G29, maar de standaardpedalen van Thrustmaster zijn duidelijk minder goed, terwijl ook het standaard Ferrari stuurwiel minder stevig aanvoelt. Thrustmasters nieuwe TX Racing Leather Edition lost allebei die problemen op door betere T3PA pedalen en een metalen stuurwiel mee te leveren. Met een vanafprijs van 380 euro is deze set echter wel wat duurder dan de Logitech G29. Desondanks is het in deze prijsklasse toch onze keuze, waardoor we deze variant bekronen met onze Excellent Choice Award.

De Thrustmaster T500 RS ten slotte is nog wat duurder met zijn winkelprijs van ongeveer 415 euro, maar dat stuur heeft nog iets meer power, uitstekende precisie én de nog betere T3PA Pro pedalen. Groot nadeel van de T500 RS zijn wat ons betreft de schakelflippers, die niet met het stuur meedraaien. Dit is op te lossen door een te kiezen voor de Ferrari F1 Wheel Integral T500  versie van 490 euro, die dan ook met de Ultimate Product award naar huis gaat.


Thrustmaster TX Racing Leather Edition


Thrustmaster Ferrari F1 Wheel Integral T500


12 besproken producten

Vergelijk alle producten

0