5 simracing stuurtjes getest: Logitech vs. Thrustmaster

31 reacties
12 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. De test
  3. 3. Logitech G29 en G920
  4. 4. Thrustmaster T500RS / Ferrari F1 Wheel Integral T500
  5. 5. Thrustmaster TX Racing
  6. 6. Conclusie
  7. 7. Mag het nog wat meer kosten?
  8. 12 besproken producten
  9. 31 reacties

Mag het nog wat meer kosten?

Op de Nederlandse markt zijn de geteste stuurtjes Thrustmaster en Logitech breed verkrijgbaar. Er is echter nog een merk dat onder enthousiaste racefans grote populariteit geniet, namelijk het Duitse Fanatec. De producten van deze fabrikant bevinden zich in het midden- en high-end segment, met prijzen die beginnen bij zo’n 300 euro voor een stuur zonder pedalen, en oplopen tot ruim over de duizend euro voor een complete set. Liefhebbers kunnen de producten direct bij Fanatec bestellen, maar bij Nederlandse winkels zal je Fanatec niet terugvinden. Fanatec heeft ons verzoek om aan deze test deel te nemen helaas ook afgeslagen, zodat we er geen oordeel over kunnen vellen.

 

 

Goed, beter, Bodnar

Racestuurtjes heb je in sterk uiteenlopende prijsklassen. Van instapmodellen van een paar tientjes via de hogere middenklasse die in deze review bespreken tot échte high-end apparatuur. De producten van Leo Bodnar vallen in die laatste categorie. Als je op zoek bent naar force feedback die nauwkeurig is, maar ook zo krachtig dat het stuur letterlijk uit je handen gerukt kan worden bij een heftige crash, dan is Bodrnar’s SimRacing FFB Systeem wellicht iets voor jou. De kale force feedback motor met aansturing kost 4000 euro, en voor een stuurwiel en montagemateriaal ben je minimaal nog eens 550 euro kwijt. Kost wat, maar dan heb je wel een vrijwel onverwoestbaar direct drive systeem met een écht racestuur.


Voor ongeveer 4500 euro kan je bij Leo Bodnar terecht voor een professioneel racestuur en een direct drive force feedback motor. Pedalen zijn nog niet bij die prijs inbegrepen.


12 besproken producten

Vergelijk alle producten

0