Sitecom Greyhound review: alles uit de kast

31 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Veel aansluitingen
 3. 3. Audio-aansluitingen
 4. 4. MU MIMO
 5. 5. OpenWrt
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Testmethode
 8. 8. Testresultaten: wan-lan
 9. 9. Testresultaten: 802.11n - 3 laptops tegelijk
 10. 10. Testresultaten: 802.11ac - 3 laptops tegelijk
 11. 11. Praktijktest
 12. 12. Testresultaten: stroomverbruik
 13. 13. Conclusie
 14. 1 besproken product
 15. 31 reacties

Conclusie

De Sitecom Greyhound is een op veel vlakken ultieme router. Hij biedt veel aansluitingen, zet draadloos goede tot zeer goede prestaties neer en draait op het zeer veelzijdige OpenWrt. De extra aansluitingen zijn wat ons betreft handig als je ze net nodig hebt, maar zouden ons niet meteen verleiden om dit model te overwegen. Van OpenWrt gaat ons hart daarentegen wel wat sneller kloppen. De mogelijkheden die je hiermee ontsluit, zijn vrijwel eindeloos. Sitecom heeft deze firmware wat ons betreft verder ook uitstekend gebruikt en er een handige basismodus overheen gelegd. OpenWrt zorgt echter ook voor het enige minpuntje dat we konden ontdekken aan de Greyhound, de wat lagere wan-lan-scores. Nu is 400 Mbps zeker niet iets om al te meewarig over te doen en zal het voor de meeste gebruikers ruimschoots voldoen op dit moment, maar van een router in dit segment verwachten we eigenlijk gewoon dat hij in ieder geval dichter in de buurt komt van de 900 Mbps. 

Als we kijken naar de 299 euro die de Sitecom Greyhound op moet brengen, dan is dat gezien het gebodene niet weinig, maar ook weer niet exorbitant veel als je naar de rest van de markt kijkt. De voor een groot deel identieke Asrock G10 kost gemiddeld bijvoorbeeld zo'n 270 euro en biedt ook allerlei extra's, maar moet het doen zonder OpenWrt. We zouden dan eerder voor de Sitecom gaan. Ben je alleen geïnteresseerd in de interne onderdelen van de Greyhound, dus in een AC2600 MU MIMO-router, dan kun je met de Archer C2600 van TP-Link behoorlijk wat geld in de zak houden, want die heb je al voor gemiddeld zo'n 199 euro. Je doet dan ook wel een paar flinke stappen terug op het gebied van mogelijkheden.

Sitecom Greyhound

Blijven we in de prijsklasse van tegen de 300 euro, dan zijn de Asus RT-AC3200, Linksys EA8500 en Netgear R8000 de meest voor de hand liggende concurrenten. De Linksys is eveneens een AC2600 MU MIMO-router, maar die hebben we nog niet getest (al is hij inmiddels wel binnen), de andere twee zijn tri-band-modellen. Die zijn een stuk minder verfijnd, maar op dit moment op 5 GHz onmiskenbaar sneller. Van die twee heeft de Asus RT-AC3200 onze voorkeur, met name vanwege de firmware die erop staat. De Asus kost ongeveer hetzelfde als de Greyhound (gemiddeld 297 euro) en is wat ons betreft op dit moment de betere koop. We erkennen echter wel degelijk dat Sitecom met de Greyhound een innovatief product heeft neer willen zetten. Daar is het ook erg goed in geslaagd. Vandaar dat we de Sitecom Greyhound belonen met een Hardware.Info Innovation Award. 

 
Sitecom Greyhound


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Innovation Sitecom Greyhound

Sitecom Greyhound

 • 802.11ac (Wi-Fi 5)
Niet verkrijgbaar
0
*