Sitecom Greyhound review: alles uit de kast

31 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Veel aansluitingen
 3. 3. Audio-aansluitingen
 4. 4. MU MIMO
 5. 5. OpenWrt
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Testmethode
 8. 8. Testresultaten: wan-lan
 9. 9. Testresultaten: 802.11n - 3 laptops tegelijk
 10. 10. Testresultaten: 802.11ac - 3 laptops tegelijk
 11. 11. Praktijktest
 12. 12. Testresultaten: stroomverbruik
 13. 13. Conclusie
 14. 1 besproken product
 15. 31 reacties

Audio-aansluitingen

De meest opvallende aansluitingen van de Greyhound zijn natuurlijk de twee audio-aansluitingen achterop, een optische en een coaxiale. Ons werd verteld dat de DAC die op het bordje zit, er eentje is van het gerenommeerde merk Wolfson. Nadere bestudering van het bordje en navraag bij Sitecom wijzen echter uit dat we hier te maken hebben met een chip van Cirrus. Wolfson is in 2014 overgenomen door Cirrus, dus die kruisbestuiving is niet heel gek. Toch worden er nog altijd chips onder beide namen uitgebracht, dus dit lijkt geen Cirrus-rebrand van een Wolfson te zijn. Dit neemt overigens niet weg dat de Cirrus-chip wel degelijk een op papier high-end product is. Hij kan 24-bit audio met een sample rate van 192 kHz verwerken. Hou er wel rekening mee dat we hier te maken hebben met een chip die maximaal twee kanalen kan aanbieden, stereo dus.

Sitecom Greyhound

We hebben deze aansluiting uiteraard even geprobeerd. Het idee is dat je er een setje actieve speakers of een versterker op aansluit, waarna je daar als het ware streaming-producten van maakt. Hou er wel rekening mee dat je hiermee muziek af kan spelen die in je netwerk opgeslagen staat, maar dat streaming-diensten zoals Spotify niet tot de mogelijkheden behoren. Je kunt dit via een omweg wel realiseren, bijvoorbeeld door software op je desktop te installeren waarmee je al het geluid doorlust naar het netwerk, maar dat werkt in onze ervaring niet altijd even prettig. 

Het is wat ons betreft op zich cool dat de Greyhound audio-aansluitingen heeft. Helemaal overtuigd zijn we overigens niet dat dit ook echt massaal gebruikt zal gaan worden. Niet alleen vanwege het ontbreken van ondersteuning van streaming-diensten, ook zien we nog wel wat uitdagingen op het gebied van plaatsing van router aan de ene kant en speakers/stereo aan de andere. Het is natuurlijk wel zo handig als die twee onderdelen een beetje bij elkaar in de buurt staan. Lange kabels trekken vanaf de router naar het audiosysteem is niet ideaal.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Innovation Sitecom Greyhound

Sitecom Greyhound

 • 802.11ac (Wi-Fi 5)
Niet verkrijgbaar
0
*