Sitecom Greyhound review: alles uit de kast

31 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Veel aansluitingen
 3. 3. Audio-aansluitingen
 4. 4. MU MIMO
 5. 5. OpenWrt
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Testmethode
 8. 8. Testresultaten: wan-lan
 9. 9. Testresultaten: 802.11n - 3 laptops tegelijk
 10. 10. Testresultaten: 802.11ac - 3 laptops tegelijk
 11. 11. Praktijktest
 12. 12. Testresultaten: stroomverbruik
 13. 13. Conclusie
 14. 1 besproken product
 15. 31 reacties

OpenWrt

Wat ons betreft met afstand het interessantste onderdeel van de Sitecom Greyhound, is de firmware waar hij op draait. Sitecom heeft er namelijk voor gekozen om er OpenWrt op te installeren. Eerder heeft het bedrijf ook al een versie van de X8 uitgebracht met deze firmware, maar nu heeft men er beduidend meer werk van gemaakt, al was het maar als het gaat om het uiterlijk ervan. De interface heeft namelijk ook de geborstelde aluminium-look meegekregen van de voorkant van de behuizing. Datzelfde geldt overigens voor de MyWifi-app die Sitecom aanbiedt voor Android en iOS. Als je die app opstart, dan detecteert hij dat je bent verbonden met een Greyhound en verspringt dan van een witte achtergrond (de standaardweergave) naar een grijze achtergrond.

Sitecom Greyhound
De app herkent dat je verbonden bent met een Greyhound en past zich aan.

Ben je iemand die graag aan de slag gaat met de firmware op je router, dan biedt OpenWrt lekker veel mogelijkheden om dit te doen. Allereerst zijn de standaardmogelijkheden van de Greyhound al bijzonder uitgebreid. Uiteraard is StreamBoost (een geavanceerde automatische variant op QoS) van Qualcomm zelf van de partij, maar je kan bijvoorbeeld ook poortgebaseerde vlan's toewijzen. Standaard is verder Transmission - een Bittorrent-client - ingebouwd en kun je nog extra mogelijkheden toevoegen. Je kunt die packages van de servers van OpenWrt downloaden en vervolgens handmatig uploaden en installeren. 

Sitecom Greyhound
Extra functionaliteit kun je eenvoudig toevoegen.

Een ander pluspunt voor de liefhebber van klussen met routers is dat er in OpenWrt een uitgebreid taakbeheer is ingebouwd. Je kunt allerlei logbestanden te zien krijgen en bijvoorbeeld in real time grafisch zichtbaar krijgen wat de belasting is. Alle processen en scripts die draaien kunnen per stuk (opnieuw) opgestart, ingeschakeld of uitgeschakeld worden. 

Sitecom Greyhound
Hoeveel loginformatie wil je hebben?

Toch heeft Sitecom niet alleen de geavanceerde gebruiker op het oog, want er is ook tijd en aandacht besteed aan het ontwikkelen van een basismodus, waarvandaan je de meest gangbare instellingen kunt aanpassen. Denk hierbij aan het in- of uitschakelen van de audio-aansluitingen, het inschakelen van de print server (inclusief Airprint) voor het aansluiten van usb-printers en het instellen hoe je aangesloten opslag benaderbaar wilt maken. 

Sitecom Greyhound
De Basismodus

Hieronder zie je een selectie screenshots van de interface van de Sitecom Greyhound:

Voor de volledigheid hieronder ook nog enkele screenshots van de speciaal voor de Greyhound geoptimaliseerde MyWifi-app:


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Innovation Sitecom Greyhound

Sitecom Greyhound

 • 802.11ac (Wi-Fi 5)
Niet verkrijgbaar
0
*