Sitecom Greyhound review: alles uit de kast

31 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Veel aansluitingen
 3. 3. Audio-aansluitingen
 4. 4. MU MIMO
 5. 5. OpenWrt
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Testmethode
 8. 8. Testresultaten: wan-lan
 9. 9. Testresultaten: 802.11n - 3 laptops tegelijk
 10. 10. Testresultaten: 802.11ac - 3 laptops tegelijk
 11. 11. Praktijktest
 12. 12. Testresultaten: stroomverbruik
 13. 13. Conclusie
 14. 1 besproken product
 15. 31 reacties

Testresultaten: wan-lan

Iets waar je rekening mee moet houden als het gaat om OpenWrt, is dat dit strikt genomen geen firmware is voor eindgebruikers, maar meer iets is voor de hobbyisten. Dit betekent niet dat je hier niet uitstekende mee uit de voeten kan overigens. Sterker nog, het kan zorgen voor veel meer stabiliteit en in de praktijk hebben we ook absoluut niets te klagen over de interface en de firmware. Die werkt uitstekend.

OpenWrt is echter ook een open source project dat voor een belangrijk deel afhankelijk is van vrijwilligers. Dat houdt in dat sommige zaken te complex zijn om 'even' toe te voegen. Een van die zaken is hardware nat, dat ervoor zorgt dat de wan-lan-snelheden drastisch de hoogte in geschroefd worden. Dit betekent dat de Sitecom Greyhound de Network Address Translation (NAT) softwarematig doet. Het is dan met de huidige rekenkracht van de hardware in routers onmogelijk om de gigabitverbinding vol te trekken. Bij de Greyhound houdt het dan ook op bij 400 Mbps. We zullen verderop zien dat hij bij sommige tests draadloos sneller is. 

In hoeverre deze wat mindere score een probleem is, hangt uiteraard af van de verbinding waarop je hem aan gaat sluiten. Zolang je internetsnelheid beneden de 400 Mbps zit, zit je goed. Zit hij daarboven, dan ga je dat met deze router dus niet halen.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Innovation Sitecom Greyhound

Sitecom Greyhound

 • 802.11ac (Wi-Fi 5)
Niet verkrijgbaar
0
*