LN2-overklokken met de MSI GeForce GTX 980 Ti Lightning

26 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Drie pogingen
  3. 3. Conclusie
  4. 1 besproken product
  5. 26 reacties

Conclusie

Waar we in de review al enthousiast waren over de overklokfeatures van de MSI GeForce GTX 980 Ti Lightning, zien we in de praktijk dat die zich dubbel en dwars terugverdienen. Met deze videokaart is het voor ervaren overklokkers om scores te halen die bij de wereldtop horen, mits je alle stroomlimieten weet te omzeilen. Om eerlijk te zijn denken we dat iedereen die op dat niveau bezig is, de daarvoor benodigde BIOS wel kan bemachtigen bij MSI.

Hoewel de Lightning behoorlijk duurder is dan reguliere 980 Ti's, vinden we het dat voor de die-hard overklokker zeker waard. Door de extra PEG8-stroomconnector kan de videokaart meer vermogen opslurpen, terwijl de uitgebreidere stroomvoorziening alle mogelijkheden biedt om hoge overkloks stabiel te draaien. Dankzij de softwarematige voltageregeling kun je gemakkelijk het volle potentieel uit de kaart halen.

Ook voor de niet-overklokker blijft de MSI GeForce GTX 980 Ti Lightning een aanrader, mits je een grote portemonnee hebt. De triple-slot koeler wist in onze oorspronkelijke review uitstekende prestaties neer te zetten bij een bijzonder lage geluidsproductie. Nu de Lightning zijn waarde in de praktijk heeft bewezen, kunnen we niet anders dan de Ultimate Product-award die we hem in oktober gaven nog eens te bevestigen. Want ultiem, dat is deze MSI-kaart zeker.


MSI GeForce GTX 980 Ti Lightning


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate MSI GeForce GTX 980 Ti Lightning 6GB

MSI GeForce GTX 980 Ti Lightning 6GB

  • Nvidia GeForce GTX 980 Ti
  • 1304 MHz
  • 6144 MB
Niet verkrijgbaar
0