Denon Heos 1 en Home Cinema review: ecosysteem uitgebreid

39 reacties
4 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Denon Heos 1
 3. 3. Luisterimpressie Denon Heos 1
 4. 4. Denon Heos Home Cinema
 5. 5. Luisterimpressie Denon Heos Home Cinema
 6. 6. Conclusie
 7. 4 besproken producten
 8. 39 reacties

Denon Heos 1

De Denon Heos 1 is een prettig compacte speaker, vergelijkbaar in formaat met grotere Bluetooth-speakers. Met een inhoud van 3 liter is het een onopvallende verschijning. Qua design lijkt hij meer op de Heos 3 dan op de Heos 5 en 7, maar in tegenstelling tot dat model is hij niet ontworpen om zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. Denon meldt dat de Heos 1 'vochtbestendig' is en daarmee gebruikt kan worden in bijvoorbeeld de badkamer - precies hoe goed de speaker tegen water kan is niet duidelijk, dus we zouden hem maar niet op de badrand zetten...

Denon Heos 1 Black

De Heos 1 beschikt over dezelfde aansluitingen als de grotere broers: bedraad ethernet, draadloos dual-band 802.11n wifi, een USB-aansluiting en een 3,5 mm aux-ingang, die ook vereist is om de koppeling met andere Heos apparaten en de app te maken. Dat werkt nog altijd zoals beschreven in onze eerdere review: via een meegeleverde 3-polige kabel zet je de wifi-instellingen vanuit de app over naar het apparaat. Dat ging deze keer wel wat vlotter en soepeler dan bij onze eerste kennismaking met dit systeem, maar het blijft nog altijd een wat uitzonderlijke methode.

Denon Heos 1 Black

Bovenop het apparaat zit een volumeregeling en een mute-knop.

Denon Heos 1 Black

Onderop is een uitneembare afdekplaat aanwezig; indien je het 99 euro kostende 'Go Pack' aanschaft, kan je een aparte lithium-ion accu onderop bevestigen met een bajonetaansluiting. Op de USB-poort kan je dan een Bluetooth-ontvanger aansluiten. Dat is een wat aparte oplossing, waarom het niet direct in het apparaat is geïntegreerd is ons eigenlijk een raadsel.

Denon Heos 1 Black

De Heos 1 is leverbaar in zwart en wit. De constructie is solide en het gewicht van 1,4 kilo zouden we als 'verplaatsbaar' omschrijven, eerder dan 'draagbaar'. Met het accu pack komt daar nog wel een paar ons bij. Een groot voordeel van die accu is wel dat het apparaat volledig draadloos te gebruiken is, en op een acculading houdt het het geruime tijd vol, tot zes uur. Onze ervaring is dat die opgave aardig klopt.

Zoals gezegd kan je de Heos 1 in een stereopaar configureren, zodat het linkerkanaal naar één exemplaar en het rechterkanaal naar het tweede wordt gestuurd. Dat levert een duidelijk mooier geluidsbeeld op dan wanneer je simpelweg twee speakers groepeert (meer hierover op de volgende pagina) maar het heeft als nadeel dat het reageren op commando's opeens een stuk minder soepel gaat. Het lijkt erop dat Denon nog de nodige bugs heeft weg te werken uit de firmware en app.


4 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
Denon Heos 1 Black

Denon Heos 1 Black

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Spotify Connect
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
Denon HEOS 1 Go Pack Black

Denon HEOS 1 Go Pack Black

 • ###
Niet verkrijgbaar
Denon Heos 1 White

Denon Heos 1 White

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Spotify Connect
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
Denon Heos Home Cinema

Denon Heos Home Cinema

 • 2.1

917,00 €

1 winkel
0
*