Denon Heos 1 en Home Cinema review: ecosysteem uitgebreid

39 reacties
4 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Denon Heos 1
 3. 3. Luisterimpressie Denon Heos 1
 4. 4. Denon Heos Home Cinema
 5. 5. Luisterimpressie Denon Heos Home Cinema
 6. 6. Conclusie
 7. 4 besproken producten
 8. 39 reacties

Luisterimpressie Denon Heos 1

De Denon Heos 1 is een relatief simpel apparaat, met slechts twee drivers, elk aangestuurd door een eigen klasse D-versterker. Zoals tegenwoordig kennelijk de norm is voor dit type audiostreamers, doet ook Denon geen enkele uitspraak over het vermogen van de gebruikte versterkers. Nu zegt versterkervermogen niet bijzonder veel, maar de terughoudendheid van de diverse merken (Denon is bepaald geen uitzondering) om consumenten duidelijk te maken wat ze aanschaffen is wel opmerkelijk.

Denon Heos 1 Black

Maar goed, uiteindelijk telt het resultaat en het moet gezegd, de Heos 1 stelt niet teleur. Zeker als we vergelijken met de Heos 3, lever je maar weinig in ten opzichte van de 100 euro duurdere speaker. Wij hadden voor de test twee exemplaren aangevraagd, specifiek om in stereo te kunnen testen, en dat leverde een érg overtuigend geluid op. Een zwak punt van alle audiostreamers die we tot dusver hebben getest, is de stereoweergave. Ook al zijn er nog zoveel speakers ingebouwd, de ruimtelijkheid van een stereoset met twee losse speakers op enige afstand wordt nooit geëvenaard. Door twee speakers als stereopaar te gebruiken, los je dat probleem op. Zeker met de draadloos te gebruiken Heos 1 is dat heel aantrekkelijk, en als we moesten kiezen tussen twee Heos 1's of een enkele Heos 5 of 7, dan zouden we de voorkeur geven aan de twee kleinere modellen.

Denon Heos Home Cinema
Met de app kan je twee Heos apparaten als stereopaar configureren

Een enkele Heos 1 mist ruimtelijkheid en klinkt daardoor soms wat dof. Als paar gaat er bijna letterlijk een wereld voor je open. Chaiyya Chaiyya van Suktwinder Singh & Sapana Awasthi klinkt prachtig gedefineerd, met een mooie balans tussen vocalen en instrumenten. De complexe, bijna kakafonische introductie van Besh o droMs Büntetö wordt keurig gereproduceerd, waarbij wederom de definitie van de afzonderlijke instrumenten positief opvalt. Refugee van Oi va voi klinkt prachtig melodieus en soepel en Where the Wild Roses Grow van Nick Cave laat een opvallend diep laag horen.

Het volume van de Heos 1 is voldoende om een kleine tot middelgrote ruimte te vullen; een enkel exemplaar is prima voor een slaapkamer of in de keuken, met twee stuks kan je de meeste huiskamers prima bedienen. Al bij al zijn we zeker te spreken over deze nieuwkomer van Denon.


4 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
Denon Heos 1 Black

Denon Heos 1 Black

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Spotify Connect
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
Denon HEOS 1 Go Pack Black

Denon HEOS 1 Go Pack Black

 • ###
Niet verkrijgbaar
Denon Heos 1 White

Denon Heos 1 White

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Spotify Connect
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
Denon Heos Home Cinema

Denon Heos Home Cinema

 • 2.1

917,00 €

1 winkel
0
*