Denon Heos 1 en Home Cinema review: ecosysteem uitgebreid

39 reacties
4 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Denon Heos 1
 3. 3. Luisterimpressie Denon Heos 1
 4. 4. Denon Heos Home Cinema
 5. 5. Luisterimpressie Denon Heos Home Cinema
 6. 6. Conclusie
 7. 4 besproken producten
 8. 39 reacties

Denon Heos Home Cinema

De Denon Heos Home Cinema bevindt zich aan het andere uiteinde van het Heos assortiment. Met een vraagprijs van 799 euro is hij nog 200 euro duurder dan de Heos 7, maar daarvoor krijg je wel een soundbar en een subwoofer. Die laatste maakt draadloos verbinding met de soundbar, dus alleen een voedingskabel is vereist om hem aan te sluiten.

Denon Heos Home Cinema

De soundbar beschikt over de aansluitingen die we gewend zijn van de Heos-apparaten, dus een 3,5 mm aansluiting, een USB-poort waar je een lokaal opslagmedium op kunt aansluiten (de bestanden daarop kan je vervolgens delen met alle andere Heos-apparaten in je systeem), een ethernetpoort en een dual-band 802.11n wifi interface. Daarnaast beschikt het apparaat over een HDMI-ingang en een uitgang met audio return channel (ARC), zodat je bijvoorbeeld een Blu-ray speler kan aansluiten en ook het geluid van de televisie over de soundbar kunt weergeven. Daarnaast is er een optisch digitale en een coaxiale aansluiting, zodat je ook oudere televisies ermee van beter geluid kunt voorzien. 

Denon Heos Home Cinema

De soundbar beschikt over Dolby Digital en DTS decoders; decoders voor TrueHD en DTS HD MA zijn niet aanwezig, dus die geluidssporen worden alleen in beperkte kwaliteit weergegeven. Verder kan het apparaat zelfstandig mp3, aac, wma en wav-bestanden afspelen, net als de andere Heos-apparaten. Ook Spotify connect behoort tot de mogelijkheden. Bluetooth zit er niet op, wat wel jammer is.

Denon levert twee sets voetjes mee om de soundbar op te zetten, een stel is wat hoger dan het andere. 

De Home Cinema heeft twee equalizer presets, 'movie' en 'music'. De eerste klopt het geluid wat op, voor overtuigender effecten en een wat dynamischer geluid, de tweede klinkt wat ruimtelijker. Het is een relatief subtiel verschil, in vergelijking met wat we elders doorgaans tegenkomen.


4 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
Denon Heos 1 Black

Denon Heos 1 Black

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Spotify Connect
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
Denon HEOS 1 Go Pack Black

Denon HEOS 1 Go Pack Black

 • ###
Niet verkrijgbaar
Denon Heos 1 White

Denon Heos 1 White

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Spotify Connect
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
Denon Heos Home Cinema

Denon Heos Home Cinema

 • 2.1

917,00 €

1 winkel
0
*