Denon Heos 1 en Home Cinema review: ecosysteem uitgebreid

39 reacties
4 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Denon Heos 1
 3. 3. Luisterimpressie Denon Heos 1
 4. 4. Denon Heos Home Cinema
 5. 5. Luisterimpressie Denon Heos Home Cinema
 6. 6. Conclusie
 7. 4 besproken producten
 8. 39 reacties

Luisterimpressie Denon Heos Home Cinema

We hebben de Denon Heos Home Cinema met zowel een fikse hoeveelheid muziek als met de nodige films en series beluisterd. Om met die laatste te beginnen, moeten we eerst opmerken dat stemmen helder en uitstekend verstaanbaar klinken - dat is lang niet altijd het geval, bij soundbars noch bij 5.1 sets, en erg aangenaam. Uiteindelijk is stemgeluid een van de belangrijkste onderdelen van de meeste films, series en andere tv-programma's, dus het is prettig als die niet teveel naar de achtergrond worden gedrongen. Meer algemene opmerkingen: de hoogweergave is erg goed, terwijl de bas behoorlijk subtiel is en zeker niet overheerst, tenzij je de subwoofer in de equalizer te ver open draait. Zwak punt zijn, niet geheel verrassend, de middentonen, die blijven wat onderbelicht en missen definitie, waardoor complexere muziek rommelig kan klinken.

Denon Heos Home Cinema

Dat is bijvoorbeeld hoorbaar in de instrumenten van Jungle Drum van Emiliana Torrini: de zang komt prima uit de verf, de drums blijven achter qua definitie. Dat merken we ook bij Thriller van Michael Jackson, dat sterk opent (de gesproken intro is uitstekend te volgen, en ook de percussie klinkt uitstekend), maar wanneer meer instrumenten in beeld komen wordt het chaotisch en wanneer het overbekende 'cause this is thriller' klinkt, komt dat eerder mat dan exuberant over.

Bij Hurt van Jonny Cash merk je dat de DSP van Heos te zeer aanwezig is, het nummer klinkt te gepolijst, het gruizige is bijna verdwenen en het onderbelichte midden doet de stem aan gewicht verliezen. Dieptepunt is de Carmina Burana van Orff, het is bijna alsof we klinkt alsof je het door een betonnen pijp hoort, in de verte en vlak.  Ook Oh My Word van Flip Grater is te klinisch, het doorleefde ontbreekt door het zwakke midden.

Singer songwriters komen dan een stuk beter uit de verf: James Blunt ‘When I Find Love Again’ is kraakhelder, elk woord verstaanbaar, het refrein knalt er lekker uit. Pour Mieux s’unir van AuDen komt uitstekend tot zijn recht, lichtvoetig en soepel. Dat geldt ook bij Release Me (Oh Laura) en wanneer we wat lichte jazz van Lisa Ekdahl opzetten, blijkt ook dat genre prima tot zijn recht te komen op de Home Cinema.

Om terug te gaan naar filmmuziek en -geluidweergave, bij Tron Legacy missen we zowaar bas bij de standaardinstellingen. De intro is een mooi voorbeeld van een zeer indringende bas, maar op de Home Cinema klinkt het ronduit beschaafd. De equalizer is hier een uitkomst. De muziek van de eerste minuten van Intouchables klinkt zeer overtuigend en bijzonder sfeervol; maar wanneer de achtervolging in de openingsscène wordt ingezet, valt het motorgeluid tegen, het ontbreekt het aan gewicht. Wederom werk aan de winkel in de subwoofer afstelling. Elementary is een serie met een hoofdrolspeler met een nogal karakteristiek stemgeluid, dat op slechte speakers doordreunt en bijna niet te verstaan is. Geen probleem voor de Home Cinema, het stemgeluid Sherlock overheerst niet en is uitstekend verstaanbaar. De openingsmuziek van de bijzondere serie Sense8 klinkt duidelijk niet optimaal op de Home Cinema, weggemoffeld en het mist de urgentie die je hoort bij echt goede reproductie. De opening van Narcos klinkt dan weer verrassend goed, met opmerkelijk goede basweergave.


4 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
Denon Heos 1 Black

Denon Heos 1 Black

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Spotify Connect
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
Denon HEOS 1 Go Pack Black

Denon HEOS 1 Go Pack Black

 • ###
Niet verkrijgbaar
Denon Heos 1 White

Denon Heos 1 White

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Spotify Connect
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
Denon Heos Home Cinema

Denon Heos Home Cinema

 • 2.1

917,00 €

1 winkel
0
*