Windows 10 back-ups: zo maak je goede back-ups

115 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Een goede back-up
 3. 3. Systeemkopie?
 4. 4. OneDrive
 5. 5. OneDrive kosten
 6. 6. Bestandsgeschiedenis
 7. 7. Backup van complete PC: "Windows 7 back-up"
 8. 8. Betere optie: Todo Back-up
 9. 9. Besproken producten
 10. 10. Reacties

Inleiding

Niets is vervelender dan een belangrijk document of familiefoto’s kwijtraken. Al sinds de PC bestaat moet iedereen het dan ook in zijn oren knopen: maak back-ups! Hoe doe je dat het best in het Windows 10-tijdperk? In dit artikel lees je er alles over.

Anno 2016 hoeven we niemand te overtuigen van de noodzaak van back-ups. Hoe meer ons leven zich digitaal afspeelt, hoe belangrijker het is om reservekopieën van je bestanden te hebben. Het voor de hand liggende voorbeeld zijn digitale foto’s: als je dankzij een hardeschijfcrash de foto’s van je trouwdag of van de eerste jaren van je kinderen kwijtraakt, is dat iets wat je jezelf niet makkelijk vergeven – en ook je naasten zullen het je niet in dank afnemen.

Toch maken veel mensen nog altijd geen back-ups. We kennen allemaal wel iemand die eens belangrijke bestanden is kwijtgeraakt door een crash. Bedrijven die data terughalen van gecrashte schijven doen goede zaken, maar vragen dan ook hoge bedragen voor hun diensten. Dit terwijl een back-up maken kinderspel is. Windows heeft zelf al de nodige tools aan boord, en met een kleine investering wordt het al helemaal eenvoudig.

In dit artikel lees je hoe je een goede back-up van Windows 10 kunt maken. Heb je dat eenmaal gelezen, dan is er geen enkel excuus meer om het niet te doen!

Een goede back-up

Voordat we daarop ingaan, eerst een antwoord op de vraag wat een goede back-up maakt. Wat ons betreft voldoet een goede back-up aan minimaal drie vereisten. In de eerste plaats moeten bestanden altijd op minimaal twee plekken staan. Oftewel, een back-up is pas een back-up als je foto’s én op je laptop, én op je NAS staan. Je zou dit de “definitie” van een reservekopie kunnen noemen. Ten tweede moet je bestanden zowel kunnen terughalen wanneer je ze kwijtraakt vanwege een probleem waar je niets aan kunt doen (gecrashte harde schijf, gestolen laptop), als bij problemen waarvan je zelf de oorzaak bent (per ongeluk verwijderde of overschreven bestanden). Ten slotte vereisen goede back-ups nooit dat je eraan moet denken: eenmaal geconfigureerd gaat het daarna vanzelf.

Voor wat we maar uitstekende back-ups noemen komt er nog een vierde vereiste bij: back-ups moeten zich op een fysiek andere locatie bevinden dan het originele apparaat. Als je je documenten en foto’s van je laptop naar je NAS back-upt ben je namelijk wel beveiligd tegen een gecrashte harddisk of SSD in zowel de laptop als de NAS, maar als je huis afbrandt of als zowel je laptop als je NAS gestolen worden, ben je alsnog je data kwijt.

De eerste twee vereisten zijn met vrijwel alle back-upoplossingen te bewerkstelligen, inclusief de methodes zoals beschreven in dit artikel. Aan alle vereisten voldoen is lastiger, maar met een combinatie van verschillende opties binnen Windows en/of extra utilities is het prima te doen. Wij laten je zien hoe!

Checklist goede back-ups

Nog even om te resumeren, dit zijn wat ons betreft de vereisten voor een goede back-up:

 1. Bestanden staan op minimaal twee plekken
 2. Beveiliging tegen externe factoren en eigen stommiteiten
 3. Set en forget”: geen handmatige actie bij maken back-ups
 4. Back-up staat op een fysiek andere locatie

Systeemkopie?

Windows 10 bevat diverse opties en functies die je onder het kopje back-up kunt scharen, meer nog dan Windows 8 en 8.1. Zo maakt de Windows 7 back-up-technologie zijn rentree bij Windows 10. Bij Windows 8 werd deze weggemoffeld en bij Windows 8.1 was hij zelfs helemaal verdwenen, wat veel negatieve reacties tot gevolg had. Die Windows 7 back-up tool is primair bestemd voor het maken van een volledige systeemback-up, oftewel een back-up van alles op je harde schijf of SSD. Dat is iets wat Microsoft steeds minder belangrijk vindt, en daar is iets voor te zeggen.

Tegenwoordig draait immers alles om cloudopslag. Ook besturingssystemen en software synchroniseren hun instellingen netjes met de cloud. Als je je PC helemaal volgens de methode die Microsoft voor zich ziet inregelt, heb je volgens het bedrijf eigenlijk geen volledige systeemkopie nodig. Het back-uppen van louter je documenten, foto’s, muziek en andere media naar een externe schijf of de cloud zou voldoende moeten zijn, omdat Windows instellingen en geïnstalleerde programma’s kan synchroniseren.

Op zich klopt dat; als je Windows opnieuw installeert of een bestaande Windows 10 installatie opfrist (“opnieuw instellen” in jargon), kan Windows de belangrijkste instellingen en een lijst geïnstalleerde software via je Microsoft account automatisch herstellen. Dat laatste geldt echter alleen voor Windows Store applicaties en niet voor conventionele desktop software. Programma’s als Adobe Photoshop zal je dus opnieuw moesten installeren.

Desalniettemin is het herinstalleren van een PC te overzien, zolang alle belangrijke bestanden maar veilig zijn gesteld. Wil je echter na een crash direct na het vervangen van HDD of SSD weer aan de slag gaan, dan is een volledige systeemkopie natuurlijk veel efficiënter. Dergelijke back-ups hebben, zoals we verderop zullen zien, wel wat meer voeten in de aarde. Je kunt dus de afweging maken over de vereiste (tijds-)investering in een complete back-up, versus de extra tijd die je nodig zou hebben in geval van een systeeminstallatie na een crash.

 

OneDrive

De hoeksteen van Microsofts huidige gedachte over back-ups is OneDrive, de online bestandsopslag van het bedrijf. Al bij de installatie van Windows krijg je de vraag voorgeschoteld of je wellicht je documenten en andere belangrijke bestanden standaard op OneDrive wilt opslaan; eventueel kun je dat ook later nog eenvoudig configureren via de in Windows geïntegreerde OneDrive-client. Zodra je een Microsoft-account aanmaakt, krijg je direct 5GB online opslagcapaciteit cadeau; meer capaciteit kost geld.

Wanneer je OneDrive gebruikt, synchroniseert Windows de OneDrive-map automatisch met de cloud. Bestanden die je in die map plaatst staan dus én op je laptop én “in de cloud”, op één van de servers van Microsoft. Wanneer je OneDrive configureert kun je aangeven of je alle, of alleen geselecteerde mappen wilt synchroniseren. Wanneer je bepaalde mappen enkel in de cloud hebt staan maar niet lokaal synchroniseert, is dat overigens geen back-up. Er is nogal wat discussie of het een goed idee is om al je bestanden op de servers van een groot Amerikaans bedrijf te zetten. Je zou kunnen zeggen dat Microsoft zó groot is, dat het zich geen enkel privacy-probleem kan permitteren en er dus alles aan doet om dit te voorkomen. Aan de andere kant is juist een groot bedrijf een doelwit van hackers en is inmiddels overduidelijk bewezen dat de Amerikaanse overheid toegang eist tot de data van (klanten van) Amerikaanse bedrijven. Kortom, de afweging om OneDrive te gebruiken, moet je zelf maken.

Bestanden synchroniseren met OneDrive voldoet aan drie van de vier vereisten voor back-ups, namelijk: je bestanden staan op twee plekken, het is “set and forget” en de bestanden bevinden zich op twee fysiek verschillende locaties op de wereld. Aan de tweede vereiste wordt slechts gedeeltelijk voldaan: zodra je op je PC een bestand uit een met OneDrive gesynchroniseerde map verwijdert, gaat het in de prullenbak. Dan kan je het gelukkig wel nog herstellen, maar alleen zolang daar voldoende ruimte voor is. Bovendien is er geen manier om een oude versie terug te krijgen, wanneer je een bestand per ongeluk overschrijft met verkeerde data.

Wanneer je bestanden in OneDrive zet, ben je verzekerd van een back-up op een andere locatie.

OneDrive weetjes

De OneDrive implementatie in Windows 10 is veranderd ten opzichte van Windows 8.1. In Windows 10 kun je aangeven of mappen op OneDrive wel of niet gesynchroniseerd moeten worden, maar wanneer je kiest voor ‘niet’, zijn die bestanden in de Windows verkenner ook niet zichtbaar. Windows 8.1 werkte voor mappen die je niet offline beschikbaar had met zogenaamde placeholder bestanden. Je zag ze dan wel in de Verkenner en als je de bestanden wilde gebruiken, werden ze snel gedownload. De placeholders bleken volgens Microsoft echter te onduidelijk voor veel gebruikers en er waren naar verluidt te veel compatibiliteitsproblemen met software. De wijziging in Windows 10 is een achteruitgang voor mensen met een Windows tablet met slechts weinig opslagruimte. Mappen die te veel data bevatten om te synchroniseren moet je nu helemaal overslaan en kun je vanuit de Verkenner niet meer benaderen.

OneDrive for Business is de variant die je krijgt wanneer je een zakelijk Office 365 abonnement hebt. Dit is een compleet ander pakket, gebaseerd op Microsofts Sharepoint technologie. Wij hadden tot voorkort geen goede ervaringen met OneDrive for Business: het is zeer traag en bovendien erg buggy, waardoor je snel synchronisatieproblemen krijgt. Hoewel je ook daar 1TB opslag krijgt, is er een beperking tot 20.000 bestanden.

Gelukkig heeft Microsoft sinds kort nieuwe synchronisatie software gebaseerd op dezelfde engine als de consumenten-OneDrive beschikbaar. Onze ervaringen daarmee zijn positief en maken dat ook OneDrive for Business wat ons betreft nu als prima werkende cloudopslag gebruikt kan worden.

OneDrive kosten

Het belangrijkste voordeel van OneDrive is natuurlijk dat de tweede kopie van je bestanden zich op een andere plek ter wereld bevindt. Daarmee wordt in tegenstelling tot back-ups op een NAS-apparaat of een externe harde schijf dus voldaan aan de vierde vereiste uit onze inleiding. Uiteraard geldt dit ook voor iedere andere cloud opslagdienst, dus in plaats van OneDrive kun je ook gebruikmaken van bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive. Het voordeel van OneDrive is echter dat het relatief goedkoop is, wanneer je tenminste gebruikmaakt van Office 365, de abonnementsvorm van Microsoft Office.

Office 365 Personal kost 69 euro per jaar. Voor dat bedrag mag je de nieuwste versie van Microsoft Office op één PC, één tablet en één smartphone installeren, maar krijg je bovendien 1 TB OneDrive opslag. Die prijs is voor 1 TB in vergelijking met andere cloud opslag diensten al laag, zelfs als je het officepakket buiten beschouwing laat. Office 365 Home is nog aantrekkelijker, want daarmee krijg je voor 99 euro per jaar het Office-pakket voor vijf gebruikers (en dus vijf PC’s, tablets en smartphones). Je krijgt dan ook voor vijf gebruikers (lees: vijf Microsoft accounts) 1 TB OneDrive opslag. Genoeg om in een keer het hele gezin te voorzien.

Aanvankelijk was Microsoft van plan om de Office 365 abonnementen om te zetten naar onbeperkte opslag. Dat kondigde het bedrijf aan in oktober van 2014. Helaas heeft het deze beslissing iets meer dan een jaar later, in november 2015, teruggedraaid, naar eigen zeggen omdat een klein aantal gebruikers onevenredig veel opslag gebruikten. Vooralsnog moet je het dus met 1TB stellen, maar dat is nog altijd riant zolang je geen verzameling Ultra HD video wilt back-uppen naar de cloud.


Voor 69 euro per jaar krijg je bij Microsoft 1TB opslag.

Off-site back-ups zonder cloud

Wat als je back-ups op een andere locatie wilt, maar je vertrouwt aanbieders van cloudopslag als Microsoft en Dropbox niet, of je hebt geen zin in maandelijkse of jaarlijkse kosten? Een optie is dan om te back-uppen naar een NAS in huis en een tweede NAS elders te plaatsen (bij familie bijvoorbeeld) en mappen op die twee NAS’en synchroon te houden. Dat kan bijvoorbeeld via software als BitTorrent Sync, waarover je hier meer kunt lezen.

Bestandsgeschiedenis

De tweede belangrijke optie binnen Windows 10 om bestanden te back-uppen is Bestandsgeschiedenis. In het nieuwe instellingenpaneel is deze functie te vinden onder Bijwerken en beveiliging en dan back-up­, maar wij raden je aan het te configureren via het vertrouwde configuratiescherm. Slimme truc: dat configuratiescherm kun je in Windows 10 het snelst benaderen door met de rechter knop op het startknop te drukken en dan op configuratiescherm te klikken.

Wat houdt bestandgeschiedenis in? Deze functionaliteit maakt automatisch back-ups van je belangrijke documenten op een locatie naar keuze. Dat kan een direct met de PC verbonden externe harde schijf zijn, maar bijvoorbeeld ook een NAS-apparaat. Het mooie van bestandsgeschiedenis is dat het, wanneer bestanden gewijzigd worden, automatisch oudere versies bijhoudt zolang de opslagcapaciteit dat toelaat. Bestandsgeschiedenis is verder helemaal geïntegreerd met de Windows verkenner. Heb je het eenmaal geconfigureerd, dan kun je in de Verkenner in een map op de knop Geschiedenis klikken en dan dus bijvoorbeeld oudere versies van documenten of verwijderde bestanden herstellen.

Om bestandsgeschiedenis in te stellen ga je naar de optie Bestandsgeschiedenis in het configuratiescherm en klik je daar allereerst op Station selecteren. In het venster dat dan verschijnt kun je ofwel een externe schijf, ofwel een share op een NAS selecteren. Daarna is het een kwestie van op de knop Inschakelen drukken. Bij geavanceerde instellingen kun je nog configureren hoe vaak wijzigingen bewaard moeten worden (standaard is elk uur) en hoe lang oude versies bewaard moeten blijven.

Bestandsgeschiedenis back-upt standaard alle mappen die onderdeel uitmaken van de Windows bestandsbibliotheken. Concreet betekent dit je documenten, je muziek, je foto’s en je video’s. Daarnaast worden je OneDrive-mappen, je bureaublad, je contactpersonen en je favorieten uit Internet Explorer en Microsoft Edge automatisch geback-upt. Andere mappen toevoegen aan bestandsgeschiedenis is rechtstreeks niet mogelijk, maar wel door ze aan een bibliotheek toe te voegen. Dat kun je doen door in de Windows verkenner met de rechtermuisknop te klikken in het linker gedeelte waar de mappen staan, dan te selecteren dat je bibliotheken zichtbaar wil maken en daarna ofwel een nieuwe bibliotheek te maken door met de rechterknop te klikken op Bibliotheken en dan Nieuw te selecteren, ofwel een map aan een bestaande bibliotheek toe te voegen door met de rechterknop op de betreffende bibliotheek te klikken, te kiezen voor Eigenschappen en in het volgende venster voor Toevoegen.

Bestandsgeschiedenis maakt automatisch back-ups van belangrijke bestanden en bewaart oude versies.

Bestandsgeschiedenis integreert volledig met de Windows verkenner

Combinatie

Bestandsgeschiedenis voldoet aan de eerste drie criteria voor een goede back-up. Het feit dat het compleet is geïntegreerd met de Windows verkenner maakt het de meest gebruiksvriendelijke back-up-functionaliteit die er is. Wanneer je mensen in je familie of kennissenkring hebt die minder affiniteit hebben met PC’s, laat ze dan een externe harde schijf of een simpele kant-en-klare NAS aanschaffen, schakel één keer bestandsgeschiedenis voor ze in en je weet zeker dat ze hun foto’s nooit meer kwijt zullen raken. Het werkt wat ons betreft beter dan welke bestandssynchronisatietool dan ook die je bij bijvoorbeeld NAS’en krijgt.

Aan regel 4 wordt echter niet voldaan, aangezien je bestanden niet op een fysiek andere locatie staan. Het mooie is echter dat bestandsgeschiedenis prima te combineren is met OneDrive, aangezien de OneDrive mappen standaard ook worden geback-upt. Werk je standaard via OneDrive, maar configureer je bestandsgeschiedenis daar bovenop nog eens voor je NAS, dan staan je bestanden op drie plekken inclusief lokaal en online én kun je eenvoudig oude versies van gewijzigde of verwijderde bestanden terughalen.

Een ding doet bestandsgeschiedenis echter niet en dat is een back-up van je complete PC maken. Gelukkig kan ook dat met Windows.

Backup van complete PC: "Windows 7 back-up"

Daarvoor moeten we gebruikmaken van de Windows 7 back-up-tool, te vinden in het configuratiescherm. Microsoft noemt de tool Back-up maken en terugzettem (Windows 7) omdat hij er primair is om oude back-ups uit de Windows 7 tijd te kunnen terugzetten,. Hij kan echter ook nog altijd prima dienen om volledige back-ups te maken.

De standaard opties van de Windows 7 back-up tool bieden je de mogelijkheid om geautomatiseerde back-ups van mappen naar keuze te maken naar elke gewenste locatie. Een externe harde schijf, een netwerklocatie en zelfs CD’s en DVD’s worden nog ondersteund. Die back-ups kunnen daarna gescheduled worden, bijvoorbeeld om dagelijks of wekelijks te draaien. Een voordeel ten opzichte van bestandsgeschiedenis is dat je eenvoudiger kunt aangeven welke mappen op het systeem geback-upt moeten worden, zonder dat die per se onderdeel moeten zijn van een bibliotheek. Dat is wat ons betreft het enige voordeel, want bestandsgeschiedenis is verder een veel beter, moderner systeem. Dat werkt namelijk direct (een nieuw bestand wordt direct verwerkt) en is zoals geschreven rechtstreeks in de Verkenner geïntegreerd als je een bestand zou willen terugzetten.

Er zit op deze plek in het configuratiescherm echter nog een andere optie verstopt. In het Windows 7 back-up configuratiescherm zie je links de optie Een systeemkopie maken. Via die optie kun je een kopie van je complete PC maken, inclusief alle Windows-bestanden. Wanneer je zo’n systeemkopie hebt gemaakt kun je wanneer je harde schijf of SSD crasht simpelweg een nieuwe plaatsen, de back-up terugzetten en verder gaan alsof het nooit gebeurd was. Ook die systeemkopie kan je maken op een externe schijf, op optische media of op een netwerklocatie zoals een NAS. De optie Een systeem herstelschijf maken die je in het Windows 7 back-up scherm vindt, stamt nog uit oude tijden en laat je enkel een opstart CD of DVD maken. Als je echter in het hoofdscherm van het configuratiescherm zit, kun je via de optie Herstel ook een herstel USB-stick maken, die direct de juiste stuurprogramma’s voor jouw PC bevat, bijvoorbeeld de netwerkdrivers.

Windows 10 bevat de Windows 7 back-up functionaliteit nog, waarmee je onder meer een systeemkopie kunt maken. Ideaal is het echter zeker niet.

Niet ideaal

Die systeemkopie klinkt ideaal, maar is het eigenlijk niet, want er kleven nogal wat nadelen aan. Allereerst: je kunt zo’n systeemkopie alleen maar “volledig” maken en dus niet inplannen en incrementeel laten aanpassen. Je moet er dus zelf aan denken om regelmatig een nieuwe back-up te maken; dat is in strijd met onze derde vereiste. Daar komt bij dat het met een systeemkopie onmogelijk is om individuele bestanden te herstellen: het is alles of niets. Enkel die ene foto die je per ongeluk verwijderd hebt herstellen, zit er dus niet in.

Hierdoor is de systeemkopie alleen interessant wanneer je daarnaast nog een bestandsgebaseerde back-up-functionaliteit gebruikt, zoals bestandsgeschiedenis. Je zou dan bijvoorbeeld eenmalig een complete back-up kunnen maken wanneer je systeem helemaal is ingericht qua software en daarna bestandsgeschiedenis gebruiken om je bestanden op je NAS veilig te stellen. Maar aangezien ook het maken van een systeemkopie alles of niets is, komt bij een combinatie van twee back-upsystemen dus wel veel data twee keer op je NAS terecht, zodat je daar extra moet investeren in schijfruimte.

Betere optie: Todo Back-up

Wie toch een volledige systeemback-up wil hebben, raden we daarom aan om gebruik te maken van losse software. Wij hebben diverse software geprobeerd, bijvoorbeeld Acronis TrueImage en O&O AutoBack-up. Hoewel je dit artikel zeker niet moet zien als een vergelijkingstest van back-upsoftware, kunnen we wel zeggen dat uit onze zoektocht naar een ideaal systeemback-up programma EaseUS Todo Back-up als beste uit de bus kwam. Dat heeft drie redenen: het doet wat je wil dat het doet, het werkt stabiel en het is bovendien gratis.


EaseUS Todo Back-up is ideale software om volledige systeemback-ups mee te maken en is nog gratis ook.

Met Todo Back-up kun je eenvoudig een System Back-up configureren, die je plaatst op een plek naar keuze, bijvoorbeeld op je NAS. Zo’n system back-up bevat alle bestanden om je systeem bij een HDD of SSD crash volledig te herstellen. Wanneer je zo’n system back-up configureert kun je deze inplannen om bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks automatisch te draaien, set and forget dus. Je kunt aangeven dat back-ups incrementeel moeten zijn, zodat bij een nieuwe back-up enkel data die gewijzigd is wordt verwerkt. Todo Back-up biedt je verder de mogelijkheid om te configureren dat je back-ups slechts een bepaalde tijd, of alleen een bepaald aantal back-ups wil bewaren. Via de optie Reserve image via image merging method worden oudere incrementele back-ups dan gecombineerd, zodat je altijd alle courante data beschikbaar hebt. De software biedt de mogelijkheid om een USB-stick te maken waarvan je kunt opstarten als je een volledige back-up wil terugzetten. Een voordeel van de betaalde versie van 29 dollar is dat je bepaalde mappen kunt uitsluiten van back-ups, om zo de vereiste schijfcapaciteit te beperken.

In tegenstelling tot de in Windows ingebakken functionaliteit voor een systeemkopie is het dus mogelijk om dit automatisch te doen, maar het is ook mogelijk om individuele bestanden terug te halen, zij het niet zo snel en gebruiksvriendelijk als met bestandsgeschiedenis.

Een back-up met Todo Back-up of vergelijkbare software voldoet aan onze drie hoofdvereisten. Wanneer je je belangrijke bestanden ook nog een synchroniseert met OneDrive of andere cloud storage, is ook aan de laatste eis voldaan.

In tegenstelling tot bij Windows systeemkopie kun je Todo Back-up incrementele back-ups laten maken op gezette tijden en individuele bestanden terugzetten. 


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Microsoft Windows 10 Home 32-bit DE

Microsoft Windows 10 Home 32-bit DE

 • Windows 10
 • OEM
 • Duits
 • 32-bit

118,75 €

2 winkels
Microsoft Windows 10 Home 32-bit EN

Microsoft Windows 10 Home 32-bit EN

 • Windows 10
 • OEM
 • Engels
 • 32-bit

139,90 €

2 winkels
Microsoft Windows 10 Home 32-bit NL

Microsoft Windows 10 Home 32-bit NL

 • Windows 10
 • OEM
 • Nederlands
 • 32-bit

139,90 €

2 winkels
Microsoft Windows 10 Home 64-bit DE

Microsoft Windows 10 Home 64-bit DE

 • Windows 10
 • OEM
 • Duits
 • 64-bit

113,00 €

2 winkels
Microsoft Windows 10 Home 64-bit EN

Microsoft Windows 10 Home 64-bit EN

 • Windows 10
 • OEM
 • Engels
 • 64-bit

109,00 €

7 winkels
Microsoft Windows 10 Home 64-bit NL

Microsoft Windows 10 Home 64-bit NL

 • Windows 10
 • OEM
 • Nederlands
 • 64-bit

109,95 €

10 winkels
Microsoft Windows 10 Home DE

Microsoft Windows 10 Home DE

 • Windows 10
 • Volledige versie
 • Duits
 • 32/64-bit
Niet verkrijgbaar
Microsoft Windows 10 Home EN

Microsoft Windows 10 Home EN

 • Windows 10
 • Volledige versie
 • Engels
 • 32/64-bit

141,95 €

4 winkels
Microsoft Windows 10 Home NL

Microsoft Windows 10 Home NL

 • Windows 10
 • Volledige versie
 • Nederlands
 • 32/64-bit

145,44 €

1 winkel
Microsoft Windows 10 Pro 32-bit DE

Microsoft Windows 10 Pro 32-bit DE

 • Windows 10
 • OEM
 • Duits
 • 32-bit

154,94 €

2 winkels
Microsoft Windows 10 Pro 32-bit EN

Microsoft Windows 10 Pro 32-bit EN

 • Windows 10
 • OEM
 • Engels
 • 32-bit

81,54 €

2 winkels
Microsoft Windows 10 Pro 32-bit NL

Microsoft Windows 10 Pro 32-bit NL

 • Windows 10
 • OEM
 • Nederlands
 • 32-bit

162,00 €

3 winkels
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit DE

Microsoft Windows 10 Pro 64-bit DE

 • Windows 10
 • OEM
 • Duits
 • 64-bit

151,29 €

2 winkels
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit EN

Microsoft Windows 10 Pro 64-bit EN

 • Windows 10
 • OEM
 • Engels
 • 64-bit

145,00 €

9 winkels
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit NL

Microsoft Windows 10 Pro 64-bit NL

 • Windows 10
 • OEM
 • Nederlands
 • 64-bit

144,90 €

10 winkels
Microsoft Windows 10 Pro DE

Microsoft Windows 10 Pro DE

 • Windows 10
 • Volledige versie
 • Duits
 • 32/64-bit
Niet verkrijgbaar
Microsoft Windows 10 Pro EN

Microsoft Windows 10 Pro EN

 • Windows 10
 • Volledige versie
 • Engels
 • 32/64-bit
Niet verkrijgbaar
Microsoft Windows 10 Pro NL

Microsoft Windows 10 Pro NL

 • Windows 10
 • Volledige versie
 • Nederlands
 • 32/64-bit

237,87 €

1 winkel
0
*