ASUS RT-AC88U review: ROG-router

25 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Acht lan-poorten
 3. 3. MU MIMO en NitroQAM
 4. 4. Opgeruimd bordje
 5. 5. Veel mogelijkheden
 6. 6. Toch maar een app
 7. 7. Testmethode
 8. 8. Testresultaten: 802.11n - 3 laptops tegelijk
 9. 9. Testresultaten: 802.11ac - 3 laptops tegelijk
 10. 10. Praktijktest
 11. 11. Testresultaten: stroomverbruik
 12. 12. Conclusie
 13. 1 besproken product
 14. 25 reacties

Conclusie

De ASUS RT-AC88U is zonder meer een opvallende en bijzondere router, waar we onder streep ook zeker enthousiast over zijn. Uiterlijk zien we glimpsen van de Republic Of Gamers-producten die het bedrijf maakt en vallen natuurlijk ook de acht lan-poorten op. In het algemeen is er aan het design verder niet veel veranderd vergeleken met de RT-AC87U, evenmin als aan de lay-out van de knoppen en antennes.

Kijken we naar de prestaties, dan zijn die zonder meer goed tot zeer goed. Met name de resultaten in onze praktijktest zijn uitstekend en tonen aan dat we hier te maken hebben met een zeer krachtige router. Waar we niet zo bijster enthousiast van worden, is de Broadcom NitroQAM-technologie, een propriëtaire technologie waarvan we bij voorbaat al kunnen voorspellen dat die niet breed ondersteund zal gaan worden en waar je in de praktijk dus zeer weinig aan gaat hebben. MU MIMO is uiteraard wel een goede feature en zal ook belangrijk worden in de toekomst, maar nu kunnen we daar op het gebied van prestaties nog niet al te veel zinnigs over zeggen, simpelweg omdat we dit nog niet reproduceerbaar kunnen testen.

Asus RT-AC88U

De goede prestaties in combinatie met de zeer uitgebreide interface en mogelijkheden, maken de RT-AC88U zeker een aanrader voor de liefhebber die graag met zijn router in de weer is. De gamer zal de nadruk op het soepel laten verlopen van het spelen van online games waarschijnlijk kunnen waarderen. De prijs van gemiddeld 370 euro vinden we op dit moment echter vrij problematisch. Voor veel minder geld koop je tri-band-modellen die op dit moment simpelweg veel betere draadloze prestaties bieden, al hebben die minder uitgebreide instellingsmogelijkheden dan deze RT-AC88U.  


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Asus RT-AC88U

Asus RT-AC88U

 • 802.11ac (Wi-Fi 5)
 • Dual-band
 • Mesh-ondersteuning

€ 135,00

6 winkels
0
*