ASUS RT-AC88U review: ROG-router

25 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Acht lan-poorten
 3. 3. MU MIMO en NitroQAM
 4. 4. Opgeruimd bordje
 5. 5. Veel mogelijkheden
 6. 6. Toch maar een app
 7. 7. Testmethode
 8. 8. Testresultaten: 802.11n - 3 laptops tegelijk
 9. 9. Testresultaten: 802.11ac - 3 laptops tegelijk
 10. 10. Praktijktest
 11. 11. Testresultaten: stroomverbruik
 12. 12. Conclusie
 13. 1 besproken product
 14. 25 reacties

Toch maar een app

Bij ASUS leken ze lange tijd helemaal niets te zien in de ontwikkeling van een app voor het beheren van hun routers. Daar komt nu verandering in met de ASUS Router app. Het lijkt er een beetje op alsof men bij het ontwikkelen van deze toepassing met een schuin oog over de schutting heeft gekeken bij de ontwikkelaars van de software zoals die voor ASUS-tablets wordt gemaakt. Dan hebben we het niet zozeer over de startpagina, waar je een overzicht krijgt van de netwerkactiviteit, maar wel over de deelpagina's, waar veel pastelkleuren gebruikt zijn, zoals dat ook wordt gedaan op ASUS-tablets.

Asus RT-AC88U

Het is zeker niet zo dat alle mogelijkheden die je in de firmware tegenkomt, ook in de app in te stellen zijn. ASUS heeft het grotendeels bij instellingen gehouden die je als 'nuttig' zou kunnen kwalificeren in een smartphone- of tablet-app, zoals diagnostische tools, het in- en uitschakelen van het gastnetwerk, de beschikbare bandbreedte beheren en uiteraard het installeren van de router zelf.

Asus RT-AC88U

In het algemeen werkt de app (die vooralsnog alleen beschikbaar is voor Android-apparaten) uitstekend, maar we hadden nog wel de nodige problemen bij de koppeling van de app met de router. De app liep meerdere keren vast, waarbij het leek alsof de koppeling niet geslaagd was. Plotseling bleek het echter toch gelukt, waarna we geen problemen meer hebben ervaren. Daar moet dus nog wel even goed naar gekeken worden.

Hieronder zie je een selectie screenshots van de app:


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Asus RT-AC88U

Asus RT-AC88U

 • 802.11ac (Wi-Fi 5)
 • Dual-band
 • Mesh-ondersteuning

€ 135,00

6 winkels
0
*