NZXT Hue+ en Grid+ review: en toen was er licht

13 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Hue+ Advanced PC Lighting
 3. 3. Grid+ V2
 4. 4. CAM software
 5. 5. Alternatieven
 6. 6. Foto's in gebruik
 7. 7. Conclusie
 8. 3 besproken producten
 9. 13 reacties

Hue+ Advanced PC Lighting

De NZXT Hue+ Advanced PC Lighting kit bestaat uit vier led-strips met elk 10 RGB leds, een controller en verlengkabels. Daarnaast biedt NZXT een softwarepakket met de naam CAM om de leds te bedienen. Je hebt verder eigenlijk niets nodig, en installatie is eenvoudig. 

NZXT Hue+ Advanced PC Lighting Black

De controller heeft vier schroefgaten op de plek waar een SSD of 2,5" hardeschijf die ook heeft, en kan je dus op een 2,5" positie in je kast monteren. Hij is echter wel hoger dan een standaard opslagmedium, dus achter je moederbord (waar veel kasten tegenwoordig een 2,5" positie hebben) zal in de meeste kasten niet passen. Desalniettemin is het eenvoudig het apparaat een plek te geven. Aansluiten doe je met een molex-verloopje voor de voeding en met een usb-verloop op een interne header van je moederbord. De controller heeft twee kanalen en kan dus desgewenst twee (series) led-strips apart aansturen, zo je dat wilt.

NZXT Hue+ Advanced PC Lighting Black

Verder is het een kwestie van de led-strips op de gewenste posities plaatsen en aansluiten, al dan niet met de meegeleverde verlengkabels (50 cm, 30 cm en 2x 10 cm). Je kan de strips vastzetten aan metalen delen met magneten die in de strips zijn verwerkt, of met eveneens aan de strips al bevestigd dubbelklevend plakband. Dat laatste zit toch net wat steviger. Over stevigheid gesproken, de pinnen van de verlengkabels zijn alles behalve stevig, tijdens het monteren en foto's maken (waarbij ze een paar keer vastgezet en weer losgemaakt moesten worden) brak een pin van een verlengkabel al af. 

NZXT Hue+ Advanced PC Lighting Black

De led-strips zelf bevatten zoals gezegd 10 leds per stuk, en ze zijn 30 cm lang. Het zijn (uiteraard) digitale strips, waarbij elke led een eigen controller heeft. Daardoor zijn ze afzonderlijk aan te sturen. Bij analoge led-strips is dat niet mogelijk. Er zijn ook digitale led-strips die meerdere leds per controller hebben; die zijn relatief goedkoper, maar dus minder fijnmazig aan te sturen. 

NZXT Hue+ Advanced PC Lighting Black
We monteerden drie led-strips rondom het venster, en een vierde verborgen we achter een beugel in de behuizing.

Heb je eenmaal alles naar wens gemonteerd - en vier strips zijn volgens ons voldoende voor de doorsnee ATX-behuizing - dan kan je de PC aanzetten en de CAM software installeren. Wanneer deze software niet actief is, zijn de leds overigens wit wanneer ze aan staan. Op die software gaan we verderop in.

NZXT Hue+ Advanced PC Lighting Black
De led-strips kan je direct aan elkaar koppelen, of met behulp van verlengkabels met elkaar verbinden.

Eenmaal aangesloten en met de software geïnstalleerd en geconfigureerd krijgt het binnenwerk van je PC een geheel nieuw elan, want de leds lichten dan in alle kleuren van de regenboog op, terwijl ze bovendien in allerlei patronen van kleur kunnen veranderen.  

Winkel

Prijs BE

Tones.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 18:00 en je hebt het product morgen in huis.

54,95 €

Prijsinformatie
54,95 €
0,00 €
54,95 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 54,95 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 54,95 €
Bekijk »


3 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
NZXT Grid+ V2

NZXT Grid+ V2

Niet verkrijgbaar
NZXT Hue+ Advanced PC Lighting Black

NZXT Hue+ Advanced PC Lighting Black

 • Veelkleurig
 • 30 cm
 • 1

54,95 €

1 winkel
NZXT Hue+ Extension kit

NZXT Hue+ Extension kit

 • Blauw
 • 30 cm
 • 3
Niet verkrijgbaar
0
*