NZXT Hue+ en Grid+ review: en toen was er licht

13 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Hue+ Advanced PC Lighting
 3. 3. Grid+ V2
 4. 4. CAM software
 5. 5. Alternatieven
 6. 6. Foto's in gebruik
 7. 7. Conclusie
 8. 3 besproken producten
 9. 13 reacties

Alternatieven

Wil je een complete kit voor het verlichten van je PC, inclusief software en controller, dan heb je niet heel veel alternatieven voor de NZXT Hue+ Advanced Lighting. Ben je bereid wat uitzoekwerk te doen en wat dieper in de materie te duiken, dan zijn er zeker mogelijkheden.

Voordeel daarvan is dat je wellicht wat goedkoper uit bent qua kosten; bovendien heb je meer mogelijkheden in de aansturing van de leds. Nadeel is dat het qua gebruiksvriendelijkheid weer wat minder is (de keerzijde van meer mogelijkheden) en je zal moeten zoeken naar winkels waar de apparatuur leverbaar is. 

Een alternatief dat we in elk geval kunnen noemen zijn de led-strips, die gebruik maken van WS2812B leds van Adafruit. Deze strips zijn er in diverse lengtes, maar hebben duidelijk meer leds dan de NZXT strips: 60 per meter. Ze kosten als we zo rondkijken rond de 20 à 25 euro per meter (ter vergelijking: de Extension kit van NZXT van 40 cm kost ruim 30 euro). 


Een simpele led-strip controller met micro-SD-kaartlezer (voor- en achterzijde)

Daarnaast heb je natuurlijk een controller nodig, die zijn in elk geval voor zo'n 20 euro te vinden. Dan heb je wel een kaal printplaatje, maar zelfs relatief eenvoudige kunnen tot 256 leds aansturen - duidelijk meer dan de 80 die de NZXT kit maximaal kan aansturen. Een controller met een IR-afstandsbediening is tussen de 25 en de 40 euro te vinden. Luxere controllers bieden (veel) meer mogelijkheden, maar dan kom je qua prijs wel in de buurt van de NZXT kit. De vraag is dan of je de extra functies nodig hebt.


Een luxere controller met IR-afstandsbediening

Qua software vonden we in elk geval het gratis Jinx! pakket, dat zeer uitgebreid is en eigenlijk bestemd lijkt om complexere led matrix-installaties aan te sturen. Daarnaast is er ook de Fadecandy combinatie van hard- en software van Adafruit, die werkt in de Processing programmeertaal. Deze optie lijkt vooral interessant voor wie echt de diepte in wil met 'led kunst'. 


Jinx!


3 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
NZXT Grid+ V2

NZXT Grid+ V2

Niet verkrijgbaar
NZXT Hue+ Advanced PC Lighting Black

NZXT Hue+ Advanced PC Lighting Black

 • Veelkleurig
 • 30 cm
 • 1

54,95 €

1 winkel
NZXT Hue+ Extension kit

NZXT Hue+ Extension kit

 • Blauw
 • 30 cm
 • 3
Niet verkrijgbaar
0
*