NZXT Hue+ en Grid+ review: en toen was er licht

13 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Hue+ Advanced PC Lighting
 3. 3. Grid+ V2
 4. 4. CAM software
 5. 5. Alternatieven
 6. 6. Foto's in gebruik
 7. 7. Conclusie
 8. 3 besproken producten
 9. 13 reacties

Conclusie

De NZXT Hue+ Advanced PC Lighting zal je geen frame per seconde sneller laten gamen, maar we durven wel te stellen dat de kit het hart van de liefhebber van kleurrijke bling rond de werkplek sneller zal doen kloppen. Het is erg prettig dat alles gewoon met elkaar werkt en op elkaar is afgestemd. Ook is het netjes dat NZXT duidelijk heeft nagedacht over het wegwerken van de controller en het bevestigen van de led-strips. Heb je een behuizing met venster, dan geeft deze kit je PC een heel nieuwe uitstraling.

Minder enthousiast zijn we over de degelijkheid van de connectors: die zijn gewoon erg fragiel. Nu zal dat niet uitzonderlijk zijn voor kale led-strips, maar die zijn doorgaans een stuk minder prijzig. Juist omdat NZXT een min of meer propriëtair product heeft gemaakt, verwachten we aandacht voor stevigheid van de onderdelen. 

Een tweede minpunt is dat de CAM software nog verre van volwassen is, ook al is het inmiddels bij versie 3 terecht gekomen. De integratie van Hue+ en vooral Grid+ erin is nog niet optimaal. Ook zien we nog weinig terug van de integratievoordelen die de gecombineerde ontwikkeling van hard- en software zou moeten kunnen bieden. 

De Grid+ V2 fan controller is een handige oplossing voor wie geen moederbord heeft met meerdere PWM-aansluitingen, en de bediening middels software is natuurlijk een leuke extra. Aan de nadere kant is een knop op je PC natuurlijk vermoedelijk sneller te bereiken dan een dropdown menu in een apart pakket. Wat dat betreft zou verbetering van de iOS en Android apps ook geen overbodige luxe zijn. 

De eindafweging is lastig. Enerzijds is de Hue+ een vrij uniek product; alternatieven bieden minder gebruiksgemak, maar zijn wel relatief goedkoper en/of bieden meer mogelijkheden. Anderzijds zijn er behoorlijk wat verbeterpunten en is de prijs erg stevig, zeker voor uitbreidingen. Bovendien is zowel de Hue+ als de Grid+ niet NZXT's eerste product in de respectieve categorieën, en dan verwachten we eigenlijk wel wat minder ruwe kantjes. De awards blijven vooralsnog dus in de kast.

NZXT Hue+ Advanced PC Lighting Black


3 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
NZXT Grid+ V2

NZXT Grid+ V2

Niet verkrijgbaar
NZXT Hue+ Advanced PC Lighting Black

NZXT Hue+ Advanced PC Lighting Black

 • Veelkleurig
 • 30 cm
 • 1

54,95 €

1 winkel
NZXT Hue+ Extension kit

NZXT Hue+ Extension kit

 • Blauw
 • 30 cm
 • 3
Niet verkrijgbaar
0
*