Sharkoon BW9000 review: waar voor het geld

10 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 3 besproken producten
 12. 10 reacties

Inleiding

Sharkoon is een merk dat al een tijdje meegaat, maar nogal eens onder onze radar vliegt. Het merk specialiseerde in betaalbare producten die niet per se op de veeleisende gebruiker gericht zijn - en daardoor ook niet per se op de shortlist van de Hardware.Info lezer terecht komen. De laatste tijd is het merk echter flink in ontwikkeling en de Sharkoon BW9000 viel ons op door zijn design en zijn voor het merk stevige prijs. Tijd voor een nadere blik dachten we, en dus hebben we deze behuizing aan onze standaard testprocedure onderworpen. Het resultaat stelde niet teleur.


Het is alweer een tijd geleden dat we de laatste keer een Sharkoon behuizing testten. In 2013 kwamen we het merk voor het laatst in een vergelijkende test tegen, niet voor niets een van budgetmodellen. Toen de BW9000 eind vorig jaar werd aangekondigd, viel hij ons op door zowel het design als de prijsstelling. Destijds nog als 70 euro aangekondigd, gaat hij inmiddels toch voor gemiddeld een kleine 80 euro over de toonbank. Enerzijds is dat meer dan we van het merk gewend zijn, anderzijds leek het voor het ontwerp een bescheiden bedrag. Dat zag er namelijk erg netjes uit, met strakke lijnen en weinig tierelantijnen.

Sharkoon BW9000-W Black

De prijsstelling plaatst de BW9000 onderaan het mid-range segment van 80-120 euro, een stuk van de markt waar het zo vol is, dat het cliché 'haringen in een ton' onderhand wel van toepassing is. Leuk voor de consument, want naast op prijs wordt er ook volop geconcurreerd met interessante innovaties, extra voorzieningen, afwerkingskwaliteit en bijzondere ontwerpen. Niemand kan beweren dat er niets te kiezen valt in deze markt en dat mag in deze tijden van consolidatie toch best bijzonder zijn. Aan de andere kant, er valt duidelijk wat te verdienen in dit segment en het is dan ook niet gek dat Sharkoon daar een graantje van wil meepikken. De BW9000 is het duurste model in het assortiment van het merk, al scheelt het niet veel met de modellen eronder: té ver van wat men kent gaat het ook niet. 

In de vergelijking

We vergelijken de Sharkoon BW9000 met een twintigtal andere behuizingen die alle zo'n beetje tussen de 65 en 95 euro kosten. In het testveld zit hij richting de onderkant qua prijs, maar qua afmetingen is het duidelijk niet de kleinste.


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Sharkoon BW9000-V Black

Sharkoon BW9000-V Black

 • ###
Niet verkrijgbaar
Great Value Sharkoon BW9000-W Black

Sharkoon BW9000-W Black

 • Venster
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
Sharkoon BW9000-W White

Sharkoon BW9000-W White

 • Venster
 • 3 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
0