71 casefans van 140mm getest: round-up grote fans

45 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Lagers
 3. 3. Geluid beperken
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten: de beste koelende casefans
 6. 6. Testresultaten: de stilste casefans
 7. 7. Testresultaten: de meest efficiëntie casefans
 8. 8. Testresultaten: beste budget exemplaren
 9. 9. Conclusie
 10. 10. Besproken producten
 11. 11. Reacties

Inleiding

Op de markt voor casefans is er behoorlijk wat keuze, maar dit maakt het vinden van een geschikte casefan des te moeilijker. We hebben 71 140mm-casefans getest om de situatie wat overzichtelijker te maken.

Vorig jaar testten we 103 120mm-casefans en dat artikel kan je hier teruglezen. Dit jaar zijn 140mm-exemplaren aan de beurt. Het voordeel van grotere fans is dat ze doorgaans minder hard hoeven te draaien dan kleinere om dezelfde airflow te genereren. Hierdoor maken ze in principe minder geluid bij gelijke airflow en zijn ze dus efficiënter. Als in je behuizing zowel 140mm als 120mm fans passen, is de keuze voor 140mm exemplaren dus een no-brainer.

Een nadeel is wel dat behuizingen meestal minder posities hebben voor 140mm-fans dan voor 120 mm-fans. Het is daarom handig om van tevoren te kijken hoeveel 140mm-posities je kast heeft.

Er zijn nog een paar zaken om op te letten. De meeste 140mm casefans meten exact 140 bij 140 mm en hebben de schroefgaten in de hoeken. Bij sommige fans zijn de schroefgaten echter dichter bij de fanbladen gepositioneerd, waardoor je ze op een 120mm positie kunt monteren. Daarmee kun je deze fans in potentie dus ook gebruiken op posities in je behuizing waar officieel geen 140 mm exemplaren passen, maar let hierbij wel op: ze steken natuurlijk wel uit, dus je moet aan alle kanten rond de inbouwpositie nog een centimeter vrije ruimte hebben en uiteraard moet de kast op de betreffende centimeter extra ruimte nog ventilatieopeningen hebben. Deze 140mm-met-120mm-bevestiging-fans kun je overigens niet gebruiken in combinatie met 140/280mm waterkoeling radiators, maar vaak wel in combinatie met 120mm CPU-koelblokken.

Een aantal ventilators in de test heeft aan één of meerdere kanten een dikker frame. Dat bevordert de stevigheid, maar zorgt er wel voor dat je 15cm inbouwruimte nodig hebt. In de test geldt dit voor de Noctua NF-A15, Raijintek Aeolus Alpha en Boreas Alpha 140mm, de SilverStone FW141 en de Thermalright TY-141 en TY-143.

Lagers

Tegenwoordig gebruiken fabrikanten voor hun fans een wijd scala aan verschillende lagers. Deze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Lagers hebben invloed op de geluidsproductie, levensduur en prijs van de fan.

Het meest gebruikte type lager is de glijlager (sleeve bearing). Hier glijdt de as van de ventilator in de lager, waar ook smering wordt aangebracht. Dit type lager is relatief stil en goedkoop, maar heeft het nadeel dat de levensduur korter is, zeker als de fan horizontaal wordt gebruikt. Verbeterde versies hiervan zijn rifle bearing, hydraulic bearing en Noctua’s SSO, die een langere levensduur zouden moeten hebben dan een simpele glijlager.

Een tweede populair type lager is de kogellager (ball bearing). Hierbij zitten er kogeltjes tussen de as en de boring. Het voordeel van deze lager is dat hij doorgaans een langere levensduur biedt dan glijlagers, maar de geluidsproductie is over het algemeen wel hoger.

Fluid Dynamic Bearing combineert het beste van beide werelden en doet er nog een schepje bovenop: de fans moeten nog langer meegaan dan bij kogellagers en ze zijn stiller dan fans met een glijlager. De as maakt bij dit type geen contact maakt met de boring, omdat daar vloeistof tussen zit. Het nadeel is dat dit type lager wat duurder is. Bij slechts 14 van de 72 door ons geteste fans beweert de fabrikant dat zij zijn uitgerust met een dergelijke lager (Noctua noemt het SSO2).  Het komt bovendien ook voor dat fabrikanten beweren dat een Fluid Dynamic Bearing is gebruikt, terwijl het in werkelijkheid om een rifle bearing gaat. We kunnen dit niet bij alle 71 fans testen, maar bij goedkope fans die dit type lager claimen te gebruiken, zou je sceptisch moeten zijn. De kans dat een A-merk jokt is overigens kleiner dan bij B-merken.

Ten slotte heb je nog magnetische lagers. Deze komen vrijwel uitsluitend voor in producten van (of geproduceerd door) Enermax. Ze worden onder andere twister-lager en Barometric Oil-Less genoemd. Deze hebben eveneens een langere levensduur en daarnaast het bijkomende voordeel dat ze makkelijker schoongemaakt kunnen worden.

Geluid beperken

De meeste liefhebbers willen natuurlijk een computer die zo weinig mogelijk geluid produceert en liefst helemaal niet hoorbaar is. Wanneer je twee in plaats één ventilator in je behuizing plaatst, verdubbelt de airflow. Een verdubbeling van het aantal fans verdubbelt ook de geluidsdruk, maar het menselijk oor vat een dubbele geluidsdruk bij lange na niet op als een verdubbeling van het volume. Een voor de hand liggende truc is om een groter aantal stille fans te gebruiken, in plaats van een kleiner aantal krachtiger fans. We zien dit ook bij videokaarten, waar fabrikanten steeds vaker custom koelers uitbrengen met twee of drie langzamer draaiende fans in plaats van één krachtiger fan.

Om te bepalen hoeveel airflow een ventilator in z’n eentje kan bewerkstelligen wanneer onhoorbaar stil, doen we onder meer een test bij de instelling waarop de ventilators 30 dB(A) geluid produceren, wanneer gemeten op 10 cm afstand. Op normale luisterafstand is dit ruwweg de grens voor onhoorbaar stil. Menig ventilator is echter op een nog veel lager geluidsniveau af te regelen, en dat kan de moeite waard zijn, zeker wanneer je meerdere ventilators wilt combineren en nog altijd een onhoorbaar eindresultaat wenst.

Aansluitingen

Er zijn twee verschillende soorten fan-aansluitingen, die je kunt herkennen aan het aantal pins van de connector. Fans zonder PWM-ondersteuning (Pulse Width Modulation) hebben drie pins, terwijl PWM-fans 4-pin zijn. De vierde pin maakt het mogelijk voor het moederbord om de draaisnelheid van de fan veel preciezer te regelen. Ook zonder PWM blijft dit trouwens mogelijk, door simpelweg het voltage aan te passen. Dat is echter minder nauwkeurig en heeft daarnaast ook invloed op de hoeveelheid licht die eventuele LEDs geven. Een PWM-fan kan je overigens prima op een 3-pin fan-aansluiting aansluiten en vice versa. Mocht je de fan willen aansluiten op een fancontroller, dan heeft PWM op een enkele uitzondering na sowieso geen toegevoegde waarde.

Let op dat lang niet alle 4-pin fan-aansluitingen op moederboorden PWM ondersteunen, zelfs wanneer moederbordfabrikanten beweren dat dit wel het geval is. Op onze site kan je bij de specificaties van recent door ons geteste moederborden vinden hoeveel PWM-aansluitingen moederborden daadwerkelijk hebben.

Testprocedure

Het is niet eenvoudig om casefans te testen, maar in overleg met professionals hebben we in 2014 een zinnige testprocedure ontwikkeld. De testopstelling hebben we voor deze review aangepast, zodat ook 140mm modellen getest kunnen worden.

Onze testprocedure is als volgt: we plaatsen een casefan aan het einde van een lange buis van circa twee meter lang. De casefan laten we naar buiten blazen. Halverwege hebben we de buis compleet gevuld met rietjes, zodat die een soort honingraatstructuur vormen. De rietjes zorgen ervoor dat de door de buis aangezogen lucht wordt “rechtgetrokken” en dat de luchtsnelheid dus tussen de rietjes en ventilator op alle punten in de doorsnede van de buis even hoog is. Halverwege de rietjes en de fan hebben we een luchtsnelheidsmeter geplaatst, een zogenaamde anemometer. Omdat de luchtsnelheid over de gehele oppervlakte (vrijwel) identiek is, kunnen we daarna de luchtverplaatsing bepalen door de snelheid te vermenigvuldigen met de oppervlakte (π x r²). In nette SI-eenheden kom je dan uit op een waarde in m³ per seconde, maar dat hebben we omgerekend naar cubic feet per minute, oftewel de bij casefans veel gebruikte cfm-waarde.

Als je een fan direct op een ander object plaatst, neemt de airflow af. Dit heet statische druk en het is iets wat wij helaas niet direct kunnen meten. Het is echter van belang om te weten of de toegenomen luchtweerstand de fan niet al te veel afremt wanneer je een casefan op een CPU-koeler of radiator plaatst. Hoewel we de statische druk zelf dus niet kunnen meten, kunnen we wel de resterende airflow meten, wanneer we de fan op een radiator plaatsen. We hebben daarom de casefans op de radiator van een NZXT Kraken X41 waterkoelset geplaatst en daarmee ook de tests uitgevoerd. Let op: waar de andere testresultaten vergelijkbaar zijn met die van de eerder geteste 120mm fans, geldt dat niet voor de metingen met radiator, aangezien we voor 120mm fans de radiator van een Corsair H80 gebruikten.

De geluidsproductie testen we bij 7 en 12 volt, maar daarnaast testen we ook bij welke instelling de ventilators 30 dB(A) op 10 centimeter produceren. Deze grens van 30 dB(A) is niet arbitrair: dit is het punt waaronder geluid op normale afstand onder normale omstandigheden (een stille kamer) niet hoorbaar is. Hierdoor zijn de fans eenvoudiger met elkaar te vergelijken.

71 modellen

We verzochten de fabrikanten die op de Benelux-markt aanwezig zijn om ons 140mm-casefans te sturen. Van hen kregen we 71 modellen, die vrijwel allemaal courant zijn. De Scythe-fans zijn een uitzondering hierop, deze zijn namelijk ‘end of life’ en zullen uit de markt verdwijnen zodra de huidige voorraden uitverkocht zijn. Omdat Scythe-fans erg populair zijn, hebben we ze toch in deze test meegenomen. Er zijn overigens geen opvolgers aangekondigd.

We hebben de belangrijkste eigenschappen en testresultaten opgenomen in de tabel. Daar vind je ook of de fans al dan niet een LED hebben en uitgerust zijn met een rubberen ophanging. In de complete vergelijkingstabel vind je uitgebreidere specificaties, benchmarkresultaten, up-to-date prijzen en kun je doorklikken naar grotere foto’s.

Testresultaten: de beste koelende casefans

Voor overklokkers is het vooral belangrijk dat een fan zoveel mogelijk airflow genereert en doet de luidruchtigheid minder ter zake. De Noctua NF-A14 IndustrialPPC-3000 140mm PWM met SSO2 bearing doet het hier het beste: op 12 volt genereert hij 105 cfm airflow. Daar staat wel een geluidsproductie van 63 dB(A) en een gemiddelde prijs van 30 euro tegenover. De nummer twee in het rijtje luchtverplaatsing bij 12V,  de Thermaltake TY-143 met dubbel kogellager en 120mm mounting, presteert voor veel minder geld bijna even goed. Ook de NZXT FX-140 PWM 140mm Black/White is op dit vlak een goede koop. Deze fan heeft een 140mm mounting, genereert 83,1 cfm airflow en kost gemiddeld 13 euro.

Klik hier voor een vergelijkingstabel van de top 10 casefans met hoogste airflow op 12V met gekoppelde radiator.

Ter volledigheid vind je hieronder de resultaten van luchtverplaasting bij 12V met radiator van alle geteste casefans: 

Testresultaten: de stilste casefans

Voor wie een zo stil mogelijk systeem wil, hebben we metingen bij 7V ingangsspanning gedaan. Twee fans kwamen met een geluidsproductie van 17,3 dB(A) – het laagste wat onze geluidsmeter kan registreren - als onmeetbaar stil uit de test: de Antec TrueQuiet 140mm en de Noctua NF-A14 ULN. De Antec genereert bij deze instelling een airflow van slechts 3,5 cfm, terwijl de Noctua een stuk beter presteert met een airflow van 14 cfm. Dit is bijna de helft van de meest efficiënte fans wanneer ingesteld 30 dB(A). Wel is de Noctua erg duur, met een gemiddelde prijs van 25 euro. In de top 10 van stilste fans produceren de Fractal Design Dynamic GP-140mm Black en White ventilators de meeste airflow; ruim 16 cfm bij 7V. Met een prijskaartje rond de 16 euro zijn deze ook nog vriendelijk geprijsd.

Klik hier voor een vergelijkingstabel van de top 10 stilste casefans.

Ter volledigheid vind je hier de geluidsproductie op 7V van alle geteste casefans:

Testresultaten: de meest efficiëntie casefans

De efficiëntietest, waarbij we testen wat de airflow is bij een vaste geluidsproductie van 30 dB(A), is wat ons betreft echter het belangrijkst, omdat wij graag koelers zien die stil zijn én goed koelen. De beste zijn de Noctua NF-A14 industrialPPC-2000 140mm IP67 PWM en Noiseblocker NB-eLoop 140mm 1200rpm PWM, die bij 30 dB(A) nog 32,7 cfm produceren. De eerste is relatief duur, maar gericht op industriële toepassingen en onder meer waterdicht. De Noiseblocker is wat goedkoper en zal met z’n zwart-witte kleurstelling wellicht vaker in de smaak vallen. De Aerocool Dead Silence 140mm en Noctua NH-A15 PWM scoren vrijwel net zo goed en zijn beide nog betaalbaarder. De top 10 bestaat verder uit de Noctua NF-A14 FLX 140mm, Be Quiet! Shadow Wings SW1 140mm Mid-Speed, Thermalright TY-143 140mm, Phanteks PH-F140MP 140mm Black/White, Corsair AF140 Quiet Edition High Airflow 140mm en de Thermaltake Riing 14.

Beperken we de selectie tot de 43 casefans met een gemiddelde prijs van 20 euro of lager, dan komen de Be Quiet! Shadow Wings SW1 140mm Mid-Speed, Thermalright TY-143 140mm, Phanteks PH-F140MP 140mm Black/White met een waarde van 31,5 cfm bij 30 dB(A) als beste uit de test. De Thermalright heeft 120mm bevestiging, de andere twee 140mm. De Thermalright noemden we eerder al vanwege de zeer lage prijs, maar vanwege diens oranje kleur zullen de Be quiet! en Phanteks wellicht eerder in de smaak vallen. Phanteks en Thermalright ondersteunen PWM, Be quiet! moet dat missen.

De Aerocool Dead Silence 140mm Red is een goede keuze voor gebruik met waterkoeling, omdat deze fan het bij de radiatortest erg goed doet. De airflow neemt maar met 12% af wanneer de fan wordt gecombineerd met een radiator, terwijl dit bij andere fans gemiddeld 18% is. Helaas ondersteunt hij geen PWM.

Klik hier voor een vergelijkingstabel van de top 15 meest efficiënte casefans.

Ter volledigheid vind je in deze tweede grafiek het resultaat van alle geteste casefans:

Testresultaten: beste budget exemplaren

Voor wie liever wat minder geld uitgeeft, hebben we in onderstaande efficiëntie grafiek enkel casefans met op het moment van schrijven een gemiddelde prijs van € 15,00 of lager opgenomen.

De koeler met verreweg de meeste airflow op 30 dB(A) is de Thermalright TY-143 140mm, namelijk 31,5 cfm. Daarna zijn er een hele hoop die iets lager zitten dan de 30 dB(A). Opvallend genoeg koelt de goedkoopste casefan in de test, de Thermalright X-Silent 140mm, nog aardig goed: 26,4 cfm airflow op 30 dB(A). Voor de prijs van gemiddeld 7,75 euro is hij dus een uitzonderlijk goede koop.

Klik hier voor een vergelijkingstabel met deze 21 budget casefans.

Conclusie

Bij het kiezen van de juiste casefans hangt er veel af van je persoonlijke voorkeur. Kijk daarom vooral in de grote vergelijkingstabel of de op de voorgaande pagina's gelinkte kleinere tabellen om de voor jou beste fans te zoeken.

De Noctua NF-A14 IndustrialPPC-3000, Thermalright TY-143 en NZXT FX-140 PWM krijgen onze Excellent Choice Award, aangezien het de krachtigste casefans zijn, zowel met als zonder radiator. De Noctua heeft de beste resultaten, de Thermaltake en de NZXT zijn echter veel goedkoper en hebben respectievelijk een 120mm en 140mm mounting. Houd er wel rekening mee dat deze fans een enorme herrie produceren. Wie ook stilte belangrijk vindt, kan voor de Fractal Design Dynamic GP140mm-fans gaan. Van de top 10 van stilste fans genereren deze de meeste airflow. Ze ontvangen daarom een Excellent Choice Award.

De meeste efficiënte en daarmee “beste” 140mm ventilators uit de test zijn de Noctua NF-A14 industrialPPC-2000 140mm IP67 PWM en Noiseblocker NB-eLoop 140mm 1200rpm PWM. Beide verdienen een Ultimate Award. De op twee na efficiëntste, de Aerocool Dead Silence 140mm, is ook een goede keuze, omdat hij relatief weinig airflow verliest bij plaatsing op een radiator. Helaas ondersteunt hij geen PWM. Hij is dus niet 'Ultimate', maar zeker wel uitstekend: hij ontvangt een Excellent Choice Award.

Tot slot de budgetkeuzes. De eerder genoemde Thermalright TY-143 is vriendelijk geprijsd, maar lijkt steeds slechter leverbaar te zijn. De Be Quiet! Shadow Wings SW1 140mm Mid-Speed en Phanteks PH-F140MP 140mm Black/White ontvangen Great Value Awards vanwege de beste scores binnen het testveld van betaalbare (lees: minder dan 20 euro) casefans. Tot slot belonen we ook de Thermalright X-Silent 140mm met een Great Value Award, vanwege zijn werkelijk uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Hij is de goedkoopste casefan in de test (met een prijs van gemiddeld 7,75 euro), maar koelt niettemin aardig goed en efficiënt. Wel mis je PWM.


Noctua NF-A14 industrialPPC-2000 140mm IP67 PWM
Noiseblocker NB-eLoop 140mm 1200rpm PWM


Noctua NF-A14 IndustrialPPC-3000
Thermalright TY-143
NZXT FX-140 PWM
Aerocool Dead Silence 140mm
Fractal Design Dynamic GP-140mm


Be Quiet! Shadow Wings SW1 140mm Mid-Speed
Phanteks PH-F140MP 140mm Black/White
Thermalright X-Silent 140mm


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Excellent Aerocool Dead Silence 140mm Blue

Aerocool Dead Silence 140mm Blue

 • 140 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Excellent Aerocool Dead Silence 140mm Red

Aerocool Dead Silence 140mm Red

 • 140 mm
 • 1000 rpm

16,94 €

4 winkels
Antec TrueQuiet 140mm

Antec TrueQuiet 140mm

 • 140 mm
 • 800 rpm

18,95 €

1 winkel
Silver Award Antec TwoCool 140mm Blue

Antec TwoCool 140mm Blue

 • 140 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Be quiet! Pure Wings 2 140mm

Be quiet! Pure Wings 2 140mm

 • 140 mm
 • 1000 rpm

12,94 €

8 winkels
Excellent Be quiet! Shadow Wings SW1 140mm Mid-Speed

Be quiet! Shadow Wings SW1 140mm Mid-Speed

 • 140 mm
 • 1000 rpm

15,94 €

7 winkels
Be quiet! Shadow Wings SW1 140mm PWM

Be quiet! Shadow Wings SW1 140mm PWM

 • 140 mm
 • 1000 rpm

24,80 €

5 winkels
Be quiet! Silent Wings 2 140mm

Be quiet! Silent Wings 2 140mm

 • 140 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Be quiet! Silent Wings 2 PWM 140mm

Be quiet! Silent Wings 2 PWM 140mm

 • 140 mm
 • 1000 rpm

34,00 €

1 winkel
Corsair AF140 LED Purple Quiet Edition

Corsair AF140 LED Purple Quiet Edition

 • 140 mm
 • 1200 rpm

15,95 €

7 winkels
Corsair AF140 Quiet Edition High Airflow 140mm

Corsair AF140 Quiet Edition High Airflow 140mm

 • 140 mm
 • 1150 rpm

21,94 €

5 winkels
Corsair SP140 LED Green

Corsair SP140 LED Green

 • 140 mm
 • 1440 rpm

15,94 €

4 winkels
Cryorig XF140 140mm PWM

Cryorig XF140 140mm PWM

 • 140 mm
 • 1300 rpm

11,94 €

2 winkels
Cryorig XT140 140mm

Cryorig XT140 140mm

 • 140 mm
 • 1300 rpm

11,94 €

2 winkels
DeepCool Gamer Storm 140mm Green

DeepCool Gamer Storm 140mm Green

 • 140 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
DeepCool Gamer Storm 140mm Red

DeepCool Gamer Storm 140mm Red

 • 140 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Enermax T.B.Apollish 140mm Blue

Enermax T.B.Apollish 140mm Blue

 • 140 mm
 • 750 rpm

11,94 €

4 winkels
Excellent Enermax T.B.Silence 140mm

Enermax T.B.Silence 140mm

 • 140 mm
 • 750 rpm

12,48 €

5 winkels
Enermax T.B.Silence PWM 140mm

Enermax T.B.Silence PWM 140mm

 • 140 mm
 • 1200 rpm

18,94 €

4 winkels
Enermax UCCLA14P 140mm

Enermax UCCLA14P 140mm

 • 140 mm
 • 1500 rpm

15,94 €

3 winkels
Enermax UCEV14

Enermax UCEV14

 • 140 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Excellent Fractal Design Dynamic GP-14 140mm Black

Fractal Design Dynamic GP-14 140mm Black

 • 140 mm
 • 1000 rpm

16,95 €

4 winkels
Excellent Fractal Design Dynamic GP-14 140mm White

Fractal Design Dynamic GP-14 140mm White

 • 140 mm
 • 1000 rpm

18,95 €

2 winkels
Fractal Design Silent Series R3 140mm White

Fractal Design Silent Series R3 140mm White

 • 140 mm
 • 1000 rpm

14,56 €

6 winkels
Fractal Design Venturi High Flow Series HF-14 140mm Black

Fractal Design Venturi High Flow Series HF-14 140mm Black

 • 140 mm
 • 1200 rpm

22,50 €

6 winkels
Fractal Design Venturi HP-14 PWM 140mm Black

Fractal Design Venturi HP-14 PWM 140mm Black

 • 140 mm
 • 1500 rpm

21,94 €

6 winkels
Noctua NF-A14 140mm PWM

Noctua NF-A14 140mm PWM

 • 140 mm
 • 1500 rpm

25,45 €

7 winkels
Noctua NF-A14 FLX 140mm

Noctua NF-A14 FLX 140mm

 • 140 mm
 • 1200 rpm

25,50 €

3 winkels
Noctua NF-A14 IndustrialPPC-2000 140mm

Noctua NF-A14 IndustrialPPC-2000 140mm

 • 140 mm
 • 2000 rpm

30,80 €

4 winkels
Excellent Noctua NF-A14 IndustrialPPC-2000 140mm IP67 PWM

Noctua NF-A14 IndustrialPPC-2000 140mm IP67 PWM

 • 140 mm
 • 2000 rpm

31,94 €

4 winkels
Noctua NF-A14 IndustrialPPC-2000 140mm PWM

Noctua NF-A14 IndustrialPPC-2000 140mm PWM

 • 140 mm
 • 2000 rpm

29,94 €

5 winkels
Excellent Noctua NF-A14 IndustrialPPC-3000 140mm PWM

Noctua NF-A14 IndustrialPPC-3000 140mm PWM

 • 140 mm
 • 3000 rpm

30,80 €

5 winkels
Excellent Noctua NF-A14 ULN 140mm

Noctua NF-A14 ULN 140mm

 • 140 mm
 • 800 rpm

25,75 €

5 winkels
Noctua NF-A15 PWM 150mm

Noctua NF-A15 PWM 150mm

 • 140 mm
 • 1200 rpm

25,17 €

6 winkels
Noctua NF-P14R Redux-1500 140mm PWM

Noctua NF-P14R Redux-1500 140mm PWM

 • 140 mm
 • 1500 rpm

21,94 €

4 winkels
Noctua NF-P14S Redux-900 140mm

Noctua NF-P14S Redux-900 140mm

 • 140 mm
 • 900 rpm

19,45 €

5 winkels
Noctua NF-P14S Redux-1200 140mm

Noctua NF-P14S Redux-1200 140mm

 • 140 mm
 • 1200 rpm

19,48 €

5 winkels
Noctua NF-P14S Redux-1200 140mm PWM

Noctua NF-P14S Redux-1200 140mm PWM

 • 140 mm
 • 1200 rpm

19,85 €

5 winkels
Noctua NF-P14S Redux-1500 140mm PWM

Noctua NF-P14S Redux-1500 140mm PWM

 • 140 mm
 • 1500 rpm

19,85 €

6 winkels
Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-1 140mm

Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-1 140mm

 • 140 mm
 • 700 rpm

24,14 €

1 winkel
Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-2 140mm

Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-2 140mm

 • 140 mm
 • 1200 rpm

24,19 €

1 winkel
Silver Award Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-3 140mm

Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-3 140mm

 • 140 mm
 • 1700 rpm

24,40 €

1 winkel
Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-PS 140mm

Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-PS 140mm

 • 140 mm
 • 1500 rpm

27,09 €

1 winkel
Noiseblocker NB-eLoop 140mm 600RPM

Noiseblocker NB-eLoop 140mm 600RPM

 • 140 mm
 • 600 rpm
Niet verkrijgbaar
Noiseblocker NB-eLoop 140mm 900RPM

Noiseblocker NB-eLoop 140mm 900RPM

 • 140 mm
 • 900 rpm
Niet verkrijgbaar
Excellent Noiseblocker NB-eLoop 140mm 1200RPM PWM

Noiseblocker NB-eLoop 140mm 1200RPM PWM

 • 140 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Excellent Noiseblocker NB-eLoop 140mm 1400RPM

Noiseblocker NB-eLoop 140mm 1400RPM

 • 140 mm
 • 1400 rpm
Niet verkrijgbaar
Excellent NZXT FN140 V2 Case Fan 140mm

NZXT FN140 V2 Case Fan 140mm

 • 140 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Excellent NZXT FX-140 PWM 140mm Black/White

NZXT FX-140 PWM 140mm Black/White

 • 140 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
NZXT FZ-140 Airflow Fan Series 140mm White LED

NZXT FZ-140 Airflow Fan Series 140mm White LED

 • 140 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Great Value Phanteks PH-F140MP 140mm Black/White

Phanteks PH-F140MP 140mm Black/White

 • 140 mm
 • 1600 rpm

22,90 €

1 winkel
Phanteks PH-F140SP 140mm Black/White

Phanteks PH-F140SP 140mm Black/White

 • 140 mm
 • 1200 rpm

21,90 €

2 winkels
Phanteks PH-F140XP 140mm PWM Black/White

Phanteks PH-F140XP 140mm PWM Black/White

 • 140 mm
 • 1200 rpm

23,90 €

1 winkel
Raijintek Aelous Alpha 140mm Red

Raijintek Aelous Alpha 140mm Red

 • 140 mm
 • 1400 rpm
Niet verkrijgbaar
Raijintek Boreas Alpha 140mm Black/White

Raijintek Boreas Alpha 140mm Black/White

 • 140 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Slip Stream 140XT 500rpm

Scythe Slip Stream 140XT 500rpm

 • 140 mm
 • 500 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Slip Stream 140XT 800rpm

Scythe Slip Stream 140XT 800rpm

 • 140 mm
 • 800 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Slip Stream 140XT 1200rpm

Scythe Slip Stream 140XT 1200rpm

 • 140 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Slip Stream 140XT 1700rpm

Scythe Slip Stream 140XT 1700rpm

 • 140 mm
 • 1700 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Slip Stream 140XT PWM

Scythe Slip Stream 140XT PWM

 • 140 mm
 • 1300 rpm
Niet verkrijgbaar
Sharkoon Silent Eagle 800 140mm

Sharkoon Silent Eagle 800 140mm

 • 140 mm
 • 800 rpm
Niet verkrijgbaar
Sharkoon System Fan 140

Sharkoon System Fan 140

 • 140 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
SilverStone Air Penetrator 140mm

SilverStone Air Penetrator 140mm

 • 140 mm
 • 1500 rpm

19,17 €

2 winkels
SilverStone FHP141 140mm Black

SilverStone FHP141 140mm Black

 • 140 mm
 • 2000 rpm

21,82 €

1 winkel
SilverStone SST-FQ141 PWM 140mm

SilverStone SST-FQ141 PWM 140mm

 • 140 mm
 • 1000 rpm

19,90 €

1 winkel
SilverStone SST-FW141 140mm White/Blue

SilverStone SST-FW141 140mm White/Blue

 • 140 mm
 • 1300 rpm
Niet verkrijgbaar
Great Value Thermalright TY-141 140mm

Thermalright TY-141 140mm

 • 140 mm
 • 1300 rpm
Niet verkrijgbaar
Excellent Thermalright TY-143 140mm

Thermalright TY-143 140mm

 • 140 mm
 • 2500 rpm

20,90 €

1 winkel
Great Value Thermalright X-Silent 140mm

Thermalright X-Silent 140mm

 • 140 mm
 • 900 rpm
Niet verkrijgbaar
Thermaltake Riing 14 LED Orange

Thermaltake Riing 14 LED Orange

 • 140 mm
 • 1400 rpm

13,90 €

2 winkels
0
*