Netgear R6400 review: oude wijn in nieuwe zak

10 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk en aansluitingen
 3. 3. Intern
 4. 4. Software
 5. 5. Specificaties
 6. 6. Testmethode
 7. 7. Testresultaten: 802.11n - 3 laptops tegelijk
 8. 8. Testresultaten: 802.11ac - 3 laptops tegelijk
 9. 9. Praktijktest
 10. 10. Testresultaten: stroomverbruik
 11. 11. Conclusie
 12. 1 besproken product
 13. 10 reacties

Software

Netgear maakt al behoorlijk wat jaartjes gebruik van in de basis dezelfde firmware. Extreem overzichtelijk vinden we deze met uitzondering van het startscherm niet, al is er na enige gewenning uitstekend mee te werken. Toch is het een beetje typisch om een 'Advanced'-tabblad te hebben waaronder nog een keer een kopje staat met als naam 'Advanced Setup'. Daar kun je dan bijvoorbeeld je draadloze instellingen wijzigen, maar het kan ook zijn dat je dit kunt doen onder de draadloze instellingsmogelijkheden bij de 'Basic'-instellingen. Op zich is de interface redelijk snel, alleen het toepassen van de instellingen kost over het algemeen behoorlijk wat tijd.

Netgear biedt over het algemeen voldoende mogelijkheden, met hier en daar een extraatje. Meer dan bijvoorbeeld TP-Link, maar minder dan Asus. Dat geldt ook voor de R6400. Netgear heeft de afgelopen tijd overigens niet stilgezeten op dit vlak. Met een recente update is er namelijk een downloadclient toegevoegd aan de mogelijkheden. Hiermee kun je downloaden via Bittorrent, eDonkey en ftp/http. Je kan alleen naar een via usb aangesloten opslagmedium downloaden. Een OpenVPN-gebaseerde vpn-service is ook van de partij, inclusief een stap-voor-stap handleiding hoe deze in te regelen.

Hieronder zie je enkele screenshots van de webinterface van de Netgear R6400:

Doe je de basisinstellingen van je router liever via een app, dan kan dat ook. De Genie-app biedt je deze mogelijkheid. Die begint overigens wel wat gedateerd over te komen, in ieder geval de Android-app. Qua vormgeving krijgen we er een Gingerbread-gevoel bij. De mogelijkheden zijn echter prima. Vrijwel alles wat je snel even via je smartphone zou willen regelen, kan geregeld worden met deze app. Daarnaast zitten er nog wat handige extraatjes in, zoals netwerkanalysetooltje, waarmee je kan bepalen via welk kanaal je het draadloze signaal het best kan laten verlopen. Ook zit er een snelheidstest ingebouwd. 

Hieronder zie je enkele screenshots van de Genie-app:


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Great Value Netgear R6400

Netgear R6400

 • ###

€ 102,76

1 winkel
0
*