Synology DS216+ review: dual-core Intel kracht

25 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aan de slag met DSM
 3. 3. Prestaties Intel NASPT - 1 disk
 4. 4. Prestaties 10 GB-bestand - 1 disk
 5. 5. Prestaties 10 GB kleine bestanden- 1 disk
 6. 6. Specificaties en prestaties
 7. 7. Foto's en screenshots
 8. 8. Conclusie
 9. 1 besproken product
 10. 25 reacties

Aan de slag met DSM

Een van de belangrijkste pluspunten van Synology is de firmware, oftewel het besturingssysteem van de NAS. We hebben hem getest met DSM 5.2, onlangs heeft men DSM 6.0 gelanceerd, maar dat was net te laat voor deze test. DSM is heel gebruiksvriendelijk en is heel overzichtelijk als je hem voor het eerst in gebruik neemt. Als je eenmaal een stapel apps hebt geïnstalleerd dan wordt het al snel drukker op de desktop van DSM.

Synology DiskStation DS216+

Je kunt eenvoudig de functionaliteit uitbreiden door apps te installeren uit het Package Center. Het aanbod daar is enorm. Of je nu wil gaan downloaden of streamen. Er is voor iedereen wel wat te vinden in de app store van Synology. Je kunt hem ook gebruiken om bijvoorbeeld een Wordpress of Joomla gebaseerde website op te draaien. Het aanbod van apps is zo groot dat er voor vrijwel alle denkbare wensen wel een app te vinden is.

Synology DiskStation DS216+

Een van de meer geavanceerde functies is dat je ook aan de slag kunt met Docker containers. Dat zijn gevirtualiseerde omgevingen die je op je NAS kunt draaien. Ga je daar enthousiast mee aan de slag dan loop je wel tegen de beperkingen aan van het 1 GB grote werkgeheugen van de DS216+.  

Synology DiskStation DS216+

Synology biedt ook een enorme hoeveelheid mobiele apps. Met DS Note kun je notities maken en hem gebruiken als alternatief voor Evernote. DS Video laat je video’s direct streamen vanaf je NAS naar je mobiele apparaat. Met DS Audio maak je van je NAS een jukebox en kun je vervolgens vanaf je mobiele apparaat luisteren. Die muziek kun je ook weer streamen naar Airplay, DLNA en Chromecast. Met DS photo maak je van je NAS een digitaal fotoboek, foto’s gemaakt met je smartphone kun je direct uploaden naar deze omgeving. DS cloud laat je de NAS gebruiken als je eigen Dropbox of OneDrive.


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

Excellent Synology DiskStation DS216+

Synology DiskStation DS216+

 • 2 bay(s)
 • 0 GB
 • 2.5 en/of 3.5 inch
 • Intel Celeron N3050
 • 1000 Mbit/s
Niet verkrijgbaar
0
*