SilverStone Fortress Z review: aluminium kleintje

9 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 50 en 50+50 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 100 en 100+100 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 2 besproken producten
 12. 9 reacties

Uiterlijk

De SilverStone Fortress Z FTZ01 ziet er fraai uit: dik aluminium blijft een andere uitstraling hebben dan plastic. De twee zijkanten (of, als je hem verticaal zet, boven- en onderkant) lopen naadloos over in de voorzijde. Ook de twee grote panelen links en rechts (of boven en onder) zien er fraai uit, maar die zijn wel gewoon van staal. Een en ander is visueel fraai met elkaar verbonden met schuin aflopende delen waarin kleine roosters zijn verwerkt. De enige dissonant in het plaatje zijn op het eerste gezicht de magnetische stoffilters, die als ze niet kaarsrecht zitten wat slordig ogen. Zet je de kast horizontaal neer, dan zitten die aan de onderzijde en zie je ze sowieso niet.

SilverStone Fortress FTZ01 Black

De frontaansluitingen zitten rechtsonder als je de kast verticaal zet, of rechtsboven als je hem horizontaal plaatst. Met twee keer usb 3.0 en audio- in- en uitgangen zijn hier geen verrassingen. De power- en resetknoppen zitten in de rand er tegenover en die zijn wel érg klein voor prettig regulier gebruik. Dat was bij de Raven RVZ01 praktischer uitgevoerd - dit is duidelijk een geval van form over function.

SilverStone Fortress FTZ01 Black

De achterzijde van de FTZ01 is het minst tot de verbeelding sprekend. Hier zien we gewoon staal. Opmerkelijk genoeg is de configuratie net wat anders dan bij de RVZ01. Hieronder kan je eenvoudig vergelijken.

SilverStone Fortress FTZ01 Black

De hoeken van de FTZ01 zijn een beetje een pijnpuntje. Hier zijn ronde semi-geperforeerde hoekdelen van metaal vastgezet aan het gebogen frame, maar qua aansluiting ziet dit er niet heel fraai uit. Bij ons sample viel het nog mee, al hebben we het wel eens beter gezien, maar elders zagen we ook nog minder geslaagde verbindingen. Bij een kast in deze prijsklasse zou dit eigenlijk niet moeten gebeuren. Een ander kritiekpunt is de aansluiting van de zijplaten in het frame - deze zijn lastig te verwijderen en weer terug te plaatsen, en sluiten niet zo mooi aan als je zou wensen.

SilverStone Fortress FTZ01 Black

SilverStone Fortress FTZ01 Black

SilverStone Fortress FTZ01 Black

Hoewel het uiterlijk van de FTZ01 dus zeker niet lelijk is en de rand van aluminium zeer solide overkomt, valt het totaalbeeld zo toch wat tegen. Zeker qua afwerking verwachten we meer, zowel van een Fortress behuizing als van SilverStone.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
SilverStone Fortress FTZ01 Black

SilverStone Fortress FTZ01 Black

 • Tower
 • Mini ITX
 • Zwart
 • 2 fans

115,90 €

1 winkel
SilverStone Fortress FTZ01 Silver

SilverStone Fortress FTZ01 Silver

 • Mini-ITX Tower
 • Mini ITX
 • Zilver
Niet verkrijgbaar
0
*